Najbliższy weekend w wyrach, dla tych co lubią klimaty wojenne:
BITWA WYRSKA - oficjalny serwis rekonstrukcji
Wersja do druku
Najbliższy weekend w wyrach, dla tych co lubią klimaty wojenne:
BITWA WYRSKA - oficjalny serwis rekonstrukcji
Może spotkamy się na bitwie wyrskiej. Wybieram się. :)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Byłem koło godziny `15:30 niestety miałem być na otwarciu, ale komplikacje pogodowe, jak i samochodowe przyczyniły się do tego ,że byłem dosyć późno. Zdązyłem zobaczyć artylerzystów i porobić kilka zdjęć które umieszczę niedługo. Nie wiem czy pokaz spadochronowy się odbył , bo z tego co widziałem ponownie zbierały się ciemne chmury na Wyrami.
jedno z zdjęć cała galeria niedługo :)
--- Kolejny post ---
jedno z zdjęć cała galeria niedługo :)
Zapraszam do mojej relacji z Bitwy Wyrskiej a dokładnie z pokazu :)
Bitwa Wyrska 2014 – inscenizacja.. | ZBYSZKO-PHOTO
Za to tym razem zawody motocrossowe serii Top Amator Cup na torze w Czerwionce, w dniu 8.06 odbędą się i to przy dobrej pogodzie...:)
I na nie serdecznie zapraszam. Szczegóły na Strona Główna.
Początek wyścigów o 12:20 zaś od 8:00 treningi.
W sobotę 14.06 na rybnickim rynku w ramach Dni Rybnika mamy stoisko motocrossowo- klubowe, które będzie okazją do promowania motocrossu.
A w niedzielę 15.06 robimy ze znajomymi wypad w Beskidy- rejon Romanki i Rysianki w B. Żywieckim. Połączymy miłe z pożytecznym- dobre towarzystwo turystyczno-podróżniczo-fotografujące się spotka.
Z kolei 22.06 na torze w czeskich Petrovicach k. Karviny odbędzie się kolejna eliminacja Pucharu Moraw w motocrossie. Zawody silnie obsadzone i licznie uczęszczane przez zawodników. Dobry poziom i sporo wyścigów.
A ja jestem świeżo po 3 eliminacji Międzynarodowych Mistrzostw Republiki Czeskiej jaka odbyła się w niedzielę 1.06 na torze Dlouha Loućka k. Sternberka. :)
BYŁO ZAJE..CIE I W KOŃCU PIĘKNA POGODA- wymarzona wręcz!
Zapraszam.
Kto się wybierze na Czerwionkę w niedzielę?
Stała ekipa dopisze?
No chłopaki...?
Odnośnie wypadu 15.06 w rejon Rysianki i Romanki od której strony zamierzacie wchodzić?
Halo! Żyjemy? :)
Tak ,żyjemy tylko jak widocznie widać każdego docisło jakieś bardziej obowiązkowe zadanie niż fotografia. :) Choć to już tam różnie bywa i nie chce się za wszystkich wypowiadać.
Skałka czy kamienna bo to różnica prawie kilometr. :) Koniec Żabnicy to ostatni przystanek na kamiennej.
Auta zostawiliśmy na rozwidleniu drogi do Hali Boraczej, gdyż tamtędy właśnie schodziliśmy na koniec.
Rysianka, Lipowska zaliczone ale... u góry mgła i chmury- więc psińco było widać a nie góry. :(
Ale towarzystwo doborowe i w sumie było świetnie.
Koledze azaelowi dziękuję za dołączenie do ekipy i pozdrawiam, zapraszając na kolejny wypad- tym razem na Babią Górę ruszymy.
Dołączył bym do ekipy gdyby nie awaria elektryczna w podopiecznym budynku. Która sprawiła, że moja niedziela wyglądała bardzo uroczo wśród plątaniny przewodów.
W Boże Ciało (19.06.14) a dokładniej w czwartek wybieram się na Babią Górę. Wyjazd koło 6:20 z Węgierskiej Górki. Jeśli jest ktoś chętny na wyjście mogę zabrać ze sobą. Jade Volkswagen sharan więc spokojnie 4 osoby dodatkowo zabiorę. Zdecydowanych proszę o kontakt na priv ew tutaj.
Spottersi i miłośnicy latajów mogą być zainteresowani..
Dni Aeroklubu ROW Rybnik Âť Radio 90.pl - Rybnicki Okręg Przemysłowy, Racibórz, Śląsk Cieszyński
:)
Ktoś tu się wybiera?
--- Kolejny post ---
Spottersi i miłośnicy latajów mogą być zainteresowani..
http://www.radio90.pl/dni-aeroklubu-row-rybnik.html
Ktoś tu się wybiera?
Fakt faktem mom tylko 200mm obiektyw, ale może w Rybniku się pojawimy.
--- Kolejny post ---
Fakt faktem mom tylko 200mm obiektyw, ale może w Rybniku się pojawimy.
Ja wybieram sie w niedziele, jesli pogoda dopisze. Choc z braku dlugich luf raczej podziwiac akrobacje z moimi chlopakami ;-)
Fakt faktem ja mam się wybrać dzisiaj, choć narazie nie pozwalają na to warunki pogodowe. Mam nadzieję ,że się wypogodzi do tego czasu zanim pojadę.
--- Kolejny post ---
Fakt faktem ja mam się wybrać dzisiaj, choć narazie nie pozwalają na to warunki pogodowe. Mam nadzieję ,że się wypogodzi do tego czasu zanim pojadę.
W dniu jutrzejszym wybieram się w spóźnione wyjście na Rysiankę i Lipowską w Beskidzie Żywieckim. Jeśli pogoda dopiszę i nie będzie padało planuje zrobić dodatkową trasę na Pilsko z Rysianki i powrót tym samym szlakiem. Następnie na Lipowską, powrót żółtym szlakiem następnie czarny na halę Boraczą i Skałkę. Wyjście traktuję jako czas na odpoczynek i focenie. Nie chcę robić treningu jak to już ktoś ostatnio zapytał. Zapraszam wszystkich chętnych. Zbiórka o godzinie 9:00 w Żabnica Skałka obok sklepu spożywczego na rozwidleniu dróg na Halę Boracza i Kamienną.
--- Kolejny post ---
W dniu jutrzejszym wybieram się w spóźnione wyjście na Rysiankę i Lipowską w Beskidzie Żywieckim. Jeśli pogoda dopiszę i nie będzie padało planuje zrobić dodatkową trasę na Pilsko z Rysianki i powrót tym samym szlakiem. Następnie na Lipowską, powrót żółtym szlakiem następnie czarny na halę Boraczą i Skałkę. Wyjście traktuję jako czas na odpoczynek i focenie. Nie chcę robić treningu jak to już ktoś ostatnio zapytał. Zapraszam wszystkich chętnych. Zbiórka o godzinie 9:00 w Żabnica Skałka obok sklepu spożywczego na rozwidleniu dróg na Halę Boracza i Kamienną.
Zbyszek się wybrał ale...tylko 30 fot ponoć zrobił...:shock::roll::)
2 dychy za wjazd na teren pikniku to jakby z deka drogawo...
Ja mam jutro za 100 koron czeskich pół dnia emocji wyścigowych i focenia- na Pucharze Moraw w Petrovicach. Nieporównywalne!:lol:8-);)
Wyjście w gronie znajomych udane.. Pomimo nie sprzyjającej pogody i lekkich opadów trasa przedreptana w miłym i zabawny towarzystwie.
29.06.2014
Kolejne wyjście organizuje na Babią Górę. Ode mnie będą 2 osoby. Zapraszam wszystkich chętnych na wędrówkę w miłym towarzystwie. Dokładne info odnośnie godziny i miejsca zbiórki podam w dniu jutrzejszym.
No niestety tej imprezy nie zaliczam do udanych. Czy coś zdjęć będzie podejrzewam ,że nie ,albo na mus jedna max 2.
Tym razem my ruszamy na Babią. W ten weekend.
Azael- jedziesz?
Jeszcze nie zdecydowano czy sobota czy niedziela...
Jutro rano decyzja.
A czamu tak późno info? grrrr... umówiłem się już na góry, chyba że ich przekonam na Babią, z tym że nam pasuje tylko sobota.
A no temu tak późno, że ja ledwie z netem wyrabiam- całe dnie mnie w domu nie ma a ten wypad to był typowy spontan z decyzjami zapadającymi na gorąco.
Pojechała ekipa w sobotę- ale beze mnie niestety. Zdobyli Babią i nawet im głów nie pourywało (od wiatru).:lol:
Wypad się udał.
Ale z uwagi, że mnie tam nie było i parę osób ma nadal chęć na Babią- sprawa jest do ponownego rozpatrzenia...:)
Kolejna okazja będzie w dniach 19-20.07.
Potem 27 są u nas Mistrzostwa Strefy Południowej w motocrossie a potem... mnie nie ma.
Dzisiejszy niedzielny wypad na uznaje na udany bo pogoda dopisała :)
W przyszłym tygodniu w niedzielę planuje wyjście na Babią ewentualnie gdzieś na Słowację. Tylko tutaj potrzebna jest ekipa bo raczej w 2 osoby nie opłaca mi się jechać. Jeśli kogoś interesuje wyjazd na Słowację to info na Pw. Dokładny cel na Słowacji podam wiecxorem po ustaleniu. :)
Teraz jest tak ,że każdy ma coś po planowane, a to wakacje , a to jakieś inne wydarzenia. Ja za dwa tygodnie też uciekam na wakacje i będę nie aktywny. Teraz w sumie mam do zrobienia około 2tyś zdjęć z ostatniego wesela, więc jest co robić.
2tys zdjec.... masakra :-) 200 nie wystarczy?
Dawno człowieka nie było :) i jego śladu tym bardziej, więc coś na teraz z dzisiejszych zawodów w Motocrossie w Czerwionce.
Temat przepadł , czy jeszcze wakacje ?
Witam,
Dobrze, że Zbyszko napisałeś bo byłbym zapomniał o rekonstrukcji wam powiedzieć. . .
Jutro (23.08.2014) w Węgierskiej Górce a dokładniej w kierunku Żabnicy przy bunkrze obronnym odbędzie się rekonstrukcja bitwy. Możliwość zwiedzania i oglądania sprzętu bedzie od rana także można zwiedzać bunkier wewnątrz, rzecz jasna za darmo. Gwoździem tego wszystkiego będzie rekonstrukcja samej bitwy o godzinie 17:00 z udziałem żołnierzy i sprzętu militarnego.
Dla zainteresowanych udziałem więcej szczegółów poniżej.
Jeśli ktoś ma zamiar się wybrać to dajcie znać ja też będę. Można się umówić.
http://www.wegierska-gorka.opg.pl/vi...,2014,akt.html
He he kończymy tam jutro naszą wędrówkę. Niezły zbieg okoliczności :)
Pewnie z gór. :)
Azael upodobał sobie od wiosny tamte okolice jak widać...
Wakacje wakacjami ale wbrew pozorom wiele sie dzieje.
Kto kocha sporty motorowe miał być obowiązkowo na corocznym święcie motocrossowym w Petrovicach ostatniej niedzieli (Międzynarodowe Mistrzostwa Republiki Czeskiej). Dziwię się naprawdę, że mając tak blisko tak spektakularną imprezę z wyjątkowym nagromadzeniem możliwości fotografowania akcji tak mało ludzi ze Śląska tam potrafi się wybrać....
A jest to impreza naprawdę wysokiej rangi, gdzie AF ledwo nadąża i trudno wprost ogarnąć wszystko co się dzieje dookoła nas.
Znakomity trening- naprawdę.
A ile ruchu na świeżym powietrzu! :)
Po wszystkim czujesz się jak po całym dniu chodzenia po górach.
Najbliższa okazja to jutro we Wschowej- kolejna eliminacja MP w motocrossie, potem Mistrzostwa Strefy Południowej na torze w Osielcu (31.08). Jutro również w czeskich Beskidach ścigają się motocrossowcy na Pucharze Moraw, ale zapowiada się syf z pogodą i kupa błota ale tor z Zdechovie to piękna, górska i naturalna sceneria dolin i górek.
Moje wakacje już mam za sobą, także powoli można myśleć o kolejnym wypadzie w góry.
Pozdr.
Rekonstrukcja była bardzo udana. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Efekty realistyczne albo i nawet zbyt... Pominę latające kępy ziemi w odległości około 30 metrów od miejsca wybuchu ładunków pirotechnicznych.
Broń, strzały, huk, trzask... Moim skromnym zdaniem w tym roku rekonstrukcja bitwy z Zadziela, która miała miejsce w Węgierskiej Górce, była warta obejrzenia.
Takie małe podsumowanie rekonstrukcji poniżej :)
http://youtube.com/watch?v=wzXSGPIZQqA
Wieczorem krótka fotorelacja.
Pozdrawiam W.
My postanowiliśmy nieco inaczej pojechać do Kłodzka na dni twierdzy i tam właśnie przeżyć rekonstrukcję bitwy. Lecz można powiedzieć ,że liczyło się na coś więcej z strony organizatorów i samych osób biorących udział . Lecz o tym wszystkim wraz z zdjęciami znajdzie się w odpowiednim dziale na stronie www ;)
Dla zainteresowanych:
14.09 na torze we Vranovie k. Brna odbędzie się decydująca o tytułach mistrzowskich runda Międzynarodowych Mistrzostw Republiki Czeskiej w motocrossie w klasach MX1, MX2 i MX kobiet.
Z uwagi na to należy się spodziewać wielkiego ścigania, wielu emocji i... okazji do wyjątkowych fot. Tor jest znany w środowisku i uważany za jeden z najciekawszych i najładniejszych (góry i doliny, podjazdy i zjazdy przy lesie).
Będzie się działo! Widzowie na pewno dopiszą. Jest to impreza z naprawdę wysokiej półki a fotografowie mają tam co robić i nie ma nadmiernych ograniczeń jak idzie o poruszanie się po torze.
Zainteresowani wyjazdem niech piszą do mnie na PW.
W grupie raźniej i taniej a jeśli ktoś po raz pierwszy chciałby się wybrać na taką imprezę- służę radą i pomocą informacyjną.
Pozdr.
Jak już wcześniej wspominałem wkoncu jest obiecana relacja + zdjęcia:)
kto chce oczywiście niech zajrzy w poniższy link.:
Relacje z podróży: | ZBYSZKO-PHOTO | Page 6
@FAta co do Crossu w tych okolicach musi być naprawdę wyjątkowo , tylko jak zawsze by człowiek chciał pojechać to już coś w weekend ma zaplanowane. :/
No, jesień rusza do swojej najpiękniejszej odsłony.
Pora więc na deja vu.
Mała Fatra- czyli w rok i kilka dni po poprzednim jesiennym spotkaniu.
Zapraszam zdecydowanych na spotkanie górsko- jesienno- fotograficzne w dniach 18-19.10.
Mała Fatra na Słowacji.
Ekipa mieszana- głównie miłośnicy gór oraz...Chorwacji jako że z forum cro.pl rekrutuje się większość ekipy.
;)
Zainteresowanych proszę o wpisywanie się (na zasadzie chcę i będę a nie "bym chciał być"!)
Ilość osób decyduje o bazie noclegowej.
Pozdr.
Witam.
Czy w Katowicach w lub w okolicach Zabrza istnieje jakaś grupa fotografów, która ma stałe spotkania (1 na tydzień, 1 na miesiąc..) gdzie ludzie mogą pogadać na żywo o sprzecie, pokazać swoje zdjęcie itp..?
Dzieki
Daniel
Śląskie Towarzystwo Fotograficzne spotyka się w Katowicach 10,20 i 30 dnia każdego miesiąca.
Dziękuję :p
Ależ tu zapadła cisza. Czyżby dopiero z wiosny się coś ruszyło ??
Pewnie każdy tam coś foci, ale w swoich zakresie ;)