i nic złośniku nie powiedziales...
Monalisa ma kilka propozycji, niech da konkretna :D
Wersja do druku
i nic złośniku nie powiedziales...
Monalisa ma kilka propozycji, niech da konkretna :D
Qtek jakoś sobie nie przypominam żebyś zapraszał.
Qbexus... patrzylem jak sie zbieracie...niby kwiatki..niby...jakies co mnie nei kreci....to ja ze spontanem pojechalem :)
Qtek --> trzeba było napisać, akurat w ost weekend nudziłam się, a że jak weszłam na forum była już data 22 marca to się dostosowałam...
bardzo fajne fotki, od jakiegoś czasu myślę o zdjęciach w opuszczonych w tego typu strojach... :mrgreen:
a to miejsce, to nie przypadkiem fabryka mebli? czy coś innego?
Goomis --> między innymi dlatego, że wstęp tam mają tylko nieliczni, a okazało się, że jedna znajoma może wprowadzić tzw "wycieczkę" ale raczej jest to możliwe przy większej mobilizacji i przy wcześniej ustalonym terminie.... no chyba, że ktoś jeszcze ma jakieś znajomości?
inna możliwość, ale nie wiem na ile będzie dostępny cały teren rzeźni, jakoś w drugiej połowie kwietnia będzie tam zorganizowana impreza sponsorowana przez Poznań, więc można spróbować chociaż coś sfotografować, jednak nie wiem na ile będzie już jasno....
1. gunia
2. Monaliza
3....
miejsce, dlaczego ja mam podać konkret? :P
już pisałam, może być ten budynek na grunwaldzkiej i chyba coś jeszcze, ale może ktoś ma pomysła :rolleyes:
no to knujcie....ja sie dostosuje...
aha...w lesie tez bylem ..:)
Qtek to była propozycja, mnie np. tak średnio pasuje wiosna do opuszczonych ;p wiosna to do parku, lasu, łąki itp.
ktoś załatwi modelke jakąs tez?
...padiusCytat:
1. gunia
2. Monaliza
3....
4...
Dawno nigdzie z aparatem nie byłem, z chęcią się zatem wybiorę. Co do miejsca - ten młyn o którym wspomniała Monaliza, przy ulicy Lutyckiej - jedyny minus to niezbyt ciekawe połączenie komunikacyjne jeśliby ktoś się wybierał MPK (trzeba dojść z 15 minut - albo podjechać rowerem :D). Poza tym miejsce ok, byłem tam kilka razy, widać że chata z roku na rok ma się coraz gorzej, ale jeszcze jakoś stoi. W środku sporo śmieci, ale to jak wszędzie (no, może trochę więcej...).
Ale skoro wiosny mamy szukać, to na pewno nie tam :mrgreen: Mam tylko nadzieję, że pogodę wiosenną ktoś załatwi.
1. gunia
2. Monaliza
3. padius
4. Goomis
No nie mówcie, że w Poznaniu nie ma ciekawych miejsc na plener, bo nie uwierzę :-P
A może takie klimaty jak te tam u Danvelda? Albo jakieś inne opuszczone niż rzeźnia/rozpadający się i zaśmiecony budynek gdzieś ;-) Nie wiem będę strzelał z miejscami bazując na tym co mamy w bydzi lub co może być ciekawe -> jakieś budynki pkp, starych zakładów przemysłowo-produkcyjnych, rajd po kamienicach(bramy, podwórka, wnętrza), jakieś ogólnie stare budynki/domy więcej pomysłów nie posiadam :-P
A może powtórka akcji ze wschodem słońca? No nie wiem...
Modelki nie załatwię mogę jedynie się postarać o modela(znajomy)... Z tego co już tu poczytałem to chyba gunia masz zawsze w zanadrzu kilka modelek?? ;-)
w sumie można by zahaczyć o wolne tory, ale nie wiem czy tam nadal są jakies fajne stare budynki po tym jak prowadza remonty ogolnie na pkp.. wolne tory - między PKP a PKS...
ja mogę ewentualnie posłużyć za modela jak we wrześniu :oops::oops::oops:
Qtek --> daj więcej please :D tematyka z elfami jest fascynująca ;)
zgadzam się, pokaz cos wiecej Qtek, moze jakis swoj elfi temacik zaloz:)
w ten weekend idziecie?
ja sie pisze na 22go na ten moment 50/50 :)
i... GDZIE JEST RESZTA FOTERK Z OSTATEGO WYPADU?
tej no nie wierze ze bylam tylko na 3
na poczte mi dawac Leniuchy :P
co do niedzieli - za niedlugo bede wiedziala wiecej, ale ustalcie pliz miejsce, bo nie wiem czy nastawiac sie na łażenie po chaszczach czy po opuszczonych ;)
Najbliższe dwa weekendy i tydzień pomiędzy nimi dla mnie odpadają. Raczej. Chyba.
Tak więc na mnie nie ma za bardzo co liczyć.
ja być może będę (w niedzielę), ale na razie mam takie zaległości w obróbce fot, że chyba bym się zastrzelił przywożąc kolejne GB z plenerku :cry:
ten młyn na lutyckiej - w którym dokładnie jest miejscu? bo na wysokości golęcina jakoś nic nie kojarzę... :roll:
a'propos zaległości: Cichy - obiecałeś jakiś filmik ze swojej... 'komorki' ;-)
ja kompletnie nei wiem gdzie to ejst, lutycka to nie moje tereny... pisze sie na kazdy wypad, niekoniecznie wiosenny :D
goomis- niby tak, ale one tez moga byc zajete.. :d
Podejrzewam, że chodzi o budynek u zbiegu lutyckiej i ścieżki rowerowej w stronę Rusałki :
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc...type=3&scale=1
Taka stara ruina :)
PS. Znalazłem fotkę, chodzi o to?
Jeśli tak, to tu więcej fotek z wnętrza
http://jaknajdalej.pl/content/view/165/29/
hm...no jesli to tam, gdzie Cichy pokazal ...to bylem juz...nuda troche... 4 kadry i do domu :)
no chyba właśnie to...
no dobra... skoro nie warto to gdzie? ja nie mam więcej propozycji bo byłam tylko w kilku miejscach....
ktoś orientuje się gdzie sa te budynki?
http://www.opuszczone.com/galerie/np...cyki/index.php
a moze tu?
http://www.urb-ex.pl/galeria-2007_09...iol_na_morasku
jesli chodzi o kosciol w Morasku(ten drugi link)...teren ogrodzony nową siatka czyli ktos tam na tym lape polozyl, bylem teraz w niedziele...ale dziura jest mozna sie wdrapac:))...
ale kosciolek maly....
wszystko małe i be :P to ja już nie proponuję :P
ogolnei rzecz biorac.. ten obiekt naprzeciwko glaxo moglby byc ciekawy..bo w sumie nei taki maly :) ale i tak mnie nie bedize bo w lodzi siedze na zjezdzie.. ale czekam na foty z wyjscia :)
a ten domek przy lutyckiej.. bieda stypa syf kila :>
to jak ? moze napisze na forum maxmodels , moze jakas modelka chetna sie zjawi :D
Do tego kosciolka tez bym sie wybral, dzisiaj tam przejezdzalem i kosciolek jeszcze stoi:)
tylko, że jesli kościółek to fajnie jakby miał ktoś miejsce w autku, bo z junikowa na morasko to hu hu hu
mxw --> jak trzy lata temu to można znowu :P
1. kościołek bez rewelacji:)
2. lutycka - to był "majątek poznań strzeszynek" mam dużo dokumentów na ten temat. ale na dluzszy plener bym tego nie widzial.
3. budynek obok glaxo - to już wogóle bieda po całości, rozwalona ruina i jedna hala. szkoda fatygi:)
4. palacyki z opuszczonych, no fajne klimaty, byłem w tych miejscach i ogólem uwielbiam te wypady na pałace:)
kurna niestety pewne okoliczności zmusiły mnie do powrotu do bdg także mnie nie nie będzie na plenerku :-( :-( No coż pozostaje życzyć wam udanych kadrów :-)
To kiedy na te zamki? Tym razem pojade z Wami:)
Ja jeśli już to też raczej na pałacyki, ale to nie jutro.
no to kiedy ludki.. ja sie dostosuje ewentualnie
Heheh i co kupa?
na pałacyki forumowego wyjazdu chyba nie widze:P
trzeba liczyć np. niedziele 8-20. a tu zawsze 3 godziny focenia max na spocie:P
ja tam mogę cały dzień tylko muszę o tym wiedzieć...
aha, Dan, sorry, ze mnie nie bylo wczoraj ale mnie zmogło trochę wcześnie.. :P
Zna ktoś stary browar (kobylepole)? Przejeżdżam obok niego codziennie, z zewnątrz wygląda ciekawie (dośc spory obiekt :) ) ale czy jest warty zainteresowania pod wzgl. fotograficznym? :)
http://www.galeria-opuszczone-poznan...war/index.html
fajna miejscówka, chociaż nie wiem w jakim teraz jest stanie.
część już zaczęli rozbierać słyszałem;/
najfajniejsze były tam takie mega głębokie piwnice, z 20m w doł tam było jak nie więcej. wchodziło się klatką schodową dookoła windy.
kilka lat temu to tam fajno było;)
foty z Pentacona SIXa:
ciekawe foty
w ost wakacje syszałam, ze podobno dni tego browaru są już powoli policzone, mają cały rozebrać tylko nie wiem kiedy
rzeczywiscie fajne foty;))
To może by tak w Kobylepole uderzyć? :twisted:
ja jestem chetna zeby się gdziekolwiek wybrac, byle dlaej od ksiazek.. :d
To moze jakies nocne focenie?
Lekko OT: czy ktoś z Poznaniaków rozpoznaje się na tym zdjęciu? :D (Poznański półmaraton)
Swietnie pasuje do surowych i mrocznych.
witam,
Jako ,że to mi wygląda na poznański wątek ;) pokuszę się o zadanie 2ch pytań:
Pierwsze primo: czy w ten weekend szykuje się jakiś plener do którego ja - adept sztuki fotografowania mógłbym dołączyć ? I drugie primo, znacie może jakieś koła, grupy fotograficzne z Poznania? Próbowałem szukać w internecie ,ale nic nie znalazłem, a chciałbym poznać fotografów z Poznania, wiadomo w grupie raźniej , można co nieco podpatrzeć itp. :D
pozdrawiam
Może to nie koło ale zawsze z Poznania http://www.fotograficzni.pl/ :)
dzisiaj digartowcy z Poznania mają zlot ;)
heh...zlot to zlot, się pije, rozmawia :-D ja szukam jakiegoś wypadu w celach fotograficznych. nadal czekam emaila z fotograficzni.pl ale patrząc po forum to dużo się tam nie dzieje ;-)
Poznaniacy, 17 kwietnia (piatek) lub 18 kwietnia (sobota) proponuje maly wypad na Kobylepole. Czy ktos jest chetny? Prosze o informacje na PW, zalozymy osobny watek zeby tu nie zasmiecac i ustalimy godzine (mysle ze im szybciej, tym lepiej, jako ze krecenie sie noca moze byc niebezpieczne).
Moze jakas chetna modelka/modelki, ktora nie stroni od tego typu miejsc sie znajdzie ?
modelke zawsze można znaleźć... co do mnie, ja jestem chętna ale nigdy na 100% bo to 2 tygodnie do matury zostaną...