Stety ale tak. tzn nie licząc kompaktu cyfrowego Używam 1N analoga no i nie ukrywam ale cyfry używam chyba tylko z wygody fotografowania.Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Pozdrawiam
Wersja do druku
Stety ale tak. tzn nie licząc kompaktu cyfrowego Używam 1N analoga no i nie ukrywam ale cyfry używam chyba tylko z wygody fotografowania.Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Pozdrawiam
Od czasu pierwszego wpisu w tym wątku minęły prawie dwa miesiące, od czasu pierwszej fali zakupów pewnie z miesiąc. Zatem chciałam zapytać po takim czasie: jakie wrażenia i chodzi mi tutaj raczej nie o hurra-optymistyczne "ochy i achy", a bardziej wyważone obserwacje. Po takim czasie musiały ujawnić się jakieś mankamenty tego body, jakieś netowe opinie mogły zostać przez Was userów skonfrontowane z rzeczywistością.
Jak w końcu wygląda sprawa z blokadą ekspozycji w tym modelu - czytałam cały wątek dość dokładnie ale wydaje mi się że kategoryczna odpowiedź na to pytanie/watpliwośc nie padła?
Interesują mnie też wyniki współpracy 30d z tamronem 28-75 - bo to jest szkiełko, którego nie chciałabym się pozbywać. Wszelkie uwagi przeczytam z uwagą.
A może ktoś poda linkę do swojej galerii z samymi fotkami z 30d?
Tu się z Tobą nie zgodzę (przepraszam za offtop).Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Od razu zastrzegam, że jest to punkt widzenia pstrykacza amatora, a nie osoby, która używa aparatu zarobkowo.
Jako amator uważam, że aparaty (w tym i lustrzanki) są po to aby robić zdjęcia i oddawać je do wywołania, a nie aby ślęczeć nad kazdym zdjęciem przed ekranem komputera. Po prostu szkoda mi na to czasu. Oczywiście, używam RAW - ów, zwłaszcza do kontroli ekspozycji jak robię zdjęcia np. w ciemnym kościele.
Jeżeli aparat ma "program zielony", to ten program powinien dawać możliwość robienia zdjęć "takich jak z kompakta", bo SLR-y nie zawsze są kupowane przez osoby znające zależności pomiędzy czasem migawki a przesłoną.
Cytat:
Zamieszczone przez tomalxx
Tu masz racje - jak oddasz zdjecia do wywolania to beda OK, bo lab je za ciebie "poprawi" . Jesli jednak bez wywolywania ich, ogladasz je na ekranie i utyskujesz "jakie te lustrzanki kiepskie" a nie dotknales tych zdjec nawet palcem w jakimkolwiek sofcie do obrobki - to podtrzymuje swoje zdanie.
a mnie nikt nie odpisze? :(
http://canon-board.info/showthread.php?t=11113Cytat:
Zamieszczone przez TOKIN
na marnym obiektywie ;)
a może ktoś coś jeszcze napisze? pokaże? skomentuje?
wrzuciłem jeszcze kilka o różnych parametrach może ci to pomoże :)
http://www.kwv.pl/30d/
w mojej stopce jest link do mocno niedokonczonej stronki - dzial reportaz - calosc jest wykonana tylko i wylacznie tandemem T28-75 + 30D ( tamron w wersji - i tu pozdrowienia - od Cichego ) :)
ja jestem zadowolony.... i zdjecia te nie sa cudem wykonania. Ciagle jeszcze sie ucze.
Aha... wyznaje zasade, ze w miare mozliwosci poza ew. resize nie dotykam zdjecia- czasem zmieniam troszke suwaczkami nasycenie czy poziomy, jeszcze rzadziej obracam kadr jak mi aparat poleci w ktoras strone.
kwv - ale te hoty sa drastyczne - przy ekspozycji np 2s i f/10... ała... jednak chyba w takiej sytuacji zaczalbym rozwazac wybranie sie do wawy...
pozdrawiam,
f.
Jak się ma wielkość wizjera w 30d do 350d ??
Czy warto wymieniać jeśli tunel w 350d przeszkadza ??
[Edit:] Właśnie dostałem odpowiedź w jednym wątku, WARTO !!