Bartas, ale rozluźnij poślady chłopie ;)
naskakujesz teraz na mnie z taka sama namietnoscia, jaka twoim zdaniem ja bronie swojego zdania o 50L
no wiec jak to jest? przygadal kociol garnkowi?
Wersja do druku
Bartas, ale rozluźnij poślady chłopie ;)
naskakujesz teraz na mnie z taka sama namietnoscia, jaka twoim zdaniem ja bronie swojego zdania o 50L
no wiec jak to jest? przygadal kociol garnkowi?
Bardziej żenujące jest to, że te różnice widać głównie na zdjęciach z obiadu, lub parku. Bo przy normalnych, trochę ciekawszych ujęciach stają się one nieistotne.Cytat:
Tysiące ludzi to widzą, ale to Ty zawodowo zajmujesz się fotografią i nie dostrzegasz różnicy. Nie uważasz,że to trochę żenujące?
Pól roku to dość długi okres by wyrobić sobie opinię o szkle. Zwłaszcza jak się go użyło zawodowo w na co najmniej kilku plenerach.
Twoje byłyby lepsze. Bo Twojsze. Pewnie treść nie rozpraszałaby uwagi. A przykład z netu nic nie daje. Trzeba by wziąć dwa szkła w to samo miejsce i zrobić to samo zdjęcie. I potem tak samo obrobić.Cytat:
Nie będę pokazywał Ci swoich przykładów z 85L dlatego,że w internecie są ich tysiące
Nie możecie być źli na BeatX, że używał tego szkła i nie poczuł magii. Miał do tego prawo. I jeszcze mu niezniszczalna L wzięła i padła.
Też jestem pod wrażeniem :mrgreen:. To jeden z bardziej "produktywnych" wątków w ostatnim czasie ;).
Pewnie, tak samo jak nie można też negować że są tacy którzy pewnych różnic nie widzą, a one mimo tego są 8-). To zupełnie jak z kwarkami :lol:.
Święta prawda, każdy ocenia szkło ze swojej perspektywy, potrzeb i tego w żaden sposób podważać ani komentować nie można. Z drugiej strony nie można też mówić, że różnic nie ma, skoro je widać. Być może dla kogoś mogą nie mieć one znaczenia, ale to już inna sprawa.
Fotografowie gawędziarze. :) Łatwiej jest pogadać tutaj niż iść porobić zdjęcia. Zwłaszcza, że ostatnio głównie ciemno, lub pada. :( Bo jeszcze mnie nie powaliło by brać urlopy na żądanie gdy trochę słońca wyjdzie.Cytat:
Też jestem pod wrażeniem . To jeden z bardziej "produktywnych" wątków w ostatnim czasie .
Głównie w cenie. :)Cytat:
Pewnie, tak samo jak nie można też negować że są tacy którzy pewnych różnic nie widzą, a one mimo tego są . To zupełnie jak z kwarkami .
Wszystkim polecam: cheap camera challenge - YouTube
--- Kolejny post ---
No przecież są. No przecież są. No przecież są. No przecież są. No przecież są.Cytat:
Z drugiej strony nie można też mówić, że różnic nie ma, skoro je widać.
Przypomina mi się słynna "rozmowa" pomiędzy producentami samochodów:
Zaczęło BMW:
Audi nie pozostało dłużne:
Do rozmowy włączyło się Subaru:
No i finał dyskusji w wykonaniu Zeissa, wróć, Bentleya:
Dobre dobre!
Witam serdecznie.
Tak się akurat składa, że mam możliwość porównania obu obiektywów na bieżąco.
Chciałbym tylko napisać, że zarówno sigma jak i canon są warte swojej ceny.
W cenie 3000-3500 ciężko dostać dostać tak jasny obiektyw, o takich właściwościach optycznych jakim jest sigma 85 1.4.
Natomiast co do Canona 85L II 1.2 to w mojej opinii to najlepszy optycznie obiektyw z jaki miałem do czynienia i na pewno będzie ostatnim, który sprzedam jeśli zajdzie taka konieczność - dla mnie to dzieło sztuki jeśli chodzi o portrety.
Tak czy inaczej polecam oba obiektywy i niezależnie od wyboru każdy korzystający z jednego czy drugiego będzie zadowolony.
Pokaż zdjęcia. :)