Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?
Kurcze ja to zastanawiam się czasami czy mam inną puszkę czy co... Miałem 50d gdzie pomyłek praktycznie nie było, zamieniłem na 5D i o ile boczne są gorsze to centralny jest tak samo skuteczny. Wiadomo, że jak się ustawi punkt na całkowicie czarna suknie bez kontrastów to się pomyli no ale to chyba normalne nawet w 1D :) Jak się pamięta o tym to i nawet bocznych da się używać przy mniejszych odległościach ( jakieś pomyłki czasami są ale głównie na 50/1.4). Ogólnie jest tak, że szkła które mają USM są bezbłędne jedyny problem robi u mnie czasami 50/1.4 ale to już domena tego szkła jeśli chodzi o dalsze plany :)
Ja w zeszłą niedziele fotografowałem motocross i staruszek dał radę jak zawsze, nawet w AI Servo :) Polecam niezdecydowanym jak najbardziej ten aparat
Nie da się dostać lepszego obrazka w takich pieniądzach. Brać, focić i nie marudzić ;)
Z AF jest tak, ze po jego wlaczeniu wiele osob wylacza myslenie i stad niestworzone problemy z AF.
Taaak...
Z AF w tym aparacie może być zadowolona jedynie osoba, która wcześniej miała albo korpus zepsuty, albo naprawdę jakiś tragiczny (starsze modele xxxD). AF radzi sobie jedynie w warunkach statycznych, dynamiczne ujęcia rozkładają go na łopatki i procent odrzutów jest spory.
Cytat:
Zamieszczone przez
jagular
Taaak...
Z AF w tym aparacie może być zadowolona jedynie osoba, która wcześniej miała albo korpus zepsuty, albo naprawdę jakiś tragiczny (starsze modele xxxD). AF radzi sobie jedynie w warunkach statycznych, dynamiczne ujęcia rozkładają go na łopatki i procent odrzutów jest spory.
A doczytałeś mój wpis o sportowych zdjęciach jakie robię tym aparatem ?
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
A doczytałeś... ?
Co innego jest przeczytać o cudownych zdjęciach robionych na AI-servo, co innego je zobaczyć. KPW?
Cytat:
Zamieszczone przez
jagular
Taaak...
50D ma chyba lepszy Af i sprawny był na pewno- miałem 2 sztuki. Mimo tego jestem zadowolony z AF w 5D.
Może to Ty miałeś walniętą sztukę body ?;)
Pozdrawiam i udanej deszczowej majówki.
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Co innego jest przeczytać o cudownych zdjęciach robionych na AI-servo, co innego je zobaczyć. KPW?
A jaki problem zweryfikować to o czym piszę ? żaden więc nie rób problemu i nagonki na ten aparat
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
...nagonki na ten aparat
Dobre :) Używając sformułowań równie niefortunnych i nieprzystojnych ciśnie mi się na klawiaturę: nie bądź taki obrońca uciśnionych. Zweryfikować nie jest trudno to fakt. Wystarczy tylko pokazać te trafione zdjęcia z motocrossa. Tylko tyle.