Spot to punktowy.Cytat:
. Spot nie jest, delikatnie mówiąc, do takich zastosowań. W tę panią celowałbym punktowym, ale w żadnym wypadku nie spotem, bo on głupieje w takich sytuacjach. To po pierwsze.
Wersja do druku
Spot to punktowy.Cytat:
. Spot nie jest, delikatnie mówiąc, do takich zastosowań. W tę panią celowałbym punktowym, ale w żadnym wypadku nie spotem, bo on głupieje w takich sytuacjach. To po pierwsze.
Jeszcze raz wrzucam (tak jakbym k.. nie miał 20 zaległych ślubów do obrobienia i zależało mi na reklamowaniu się...)
itp
--- Kolejny post ---
Oczywiscie nie jestem w stanie dodac tylu plików co w galerii. Zapraszam w takim razie na grupę FB poświęconą tematowi.
http://www.facebook.com/groups/472171962814180/
(nie, nie zarabiam na tym wiec proszę o zostawienie linka)
nie jest to jedyny przypadek - staram sie spotem trafiac w linie ale od pewnego momentu coraz gorzej ...
a spot to nie to samo co punktowy?
Mnie się wydaje że jeżeli miałbym takie kłopoty to już dawno kupiłbym Focal i sam wszystko posprawdzał.Może to jest rozwiązanie.Jeżeli wykresy pokażą błędy autofokusa wysłałbym aparat razem z nimi.To byłby prawdziwy dowód na błędne jego działanie.
Reikan FoCal Automatic Lens Calibration Software | Fully Automatic Lens Calibration and Camera ToolsReikan FoCal Automatic Lens Calibration Software
Jerzy
chyba zainwestuje, bo ja lubie inwestować, 13k do tej pory w samo body ...
To mierzy w dziennym i żarówkowym świetle?
Jesli sa osoby co zauwazyli ten problem to moze zdradza przy jakim "przebiegu" +- to sie dzieje ?
ja zauwazylem na 3-4 weselu. wiec kolo 15K. Inni od 5k. Nikt nie zauwazyl problemu prosto z pudełka (sam podniecalem sie jaki ten af jest ********y)...