Vitez - mam nadzieję, że nie będziesz nigdy w takiej sytuacji, ale wtedy przekonasz się, że wątki-tasiemce nie są dobrym źródłem informacji w nagłych sytuacjach.
Wersja do druku
Vitez - mam nadzieję, że nie będziesz nigdy w takiej sytuacji, ale wtedy przekonasz się, że wątki-tasiemce nie są dobrym źródłem informacji w nagłych sytuacjach.
tez mam ta glowice - jest bardzo fajna, uzywam do krajobrazu, czasami chcialbym zeby byla bardziej precyzyjna ale chybe nie mozna miec wszystkiego w tej cenie:) Do mebli bedzie jak ulal wraz z 055prob manfrotto - dobry, stabilny ale dosc ciezki statyw.
Bywałem w przeróżnych sytuacjach i potrafię naprawdę szybko i skutecznie korzystać z googla, w tym przeszukiwać googlem albo wbudowanymi wyszukiwarkami konkretne strony, portale, serwisy, fora, wątki na forach - polecam naukę tej sztuki (kilka wskazówek odnośnie naszego forum znajdziesz tu: http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20 ) a nie łamanie Regulaminu "bo mi się spieszy i mam sytuację" . EOT.
Tutaj kilka subiektywnych spostrzeżeń odnośnie MF 804 RC2..
Natomiast, woyd, osoby z Twoim doświadczeniem na forum nie podejrzewałbym o takie problemy 8-)
Ups.. chyba wiem co masz na myśli - sory - wygląda na to, że jestem przewrażliwiony :)
Co do zakupu - ostatni raz kupowałem statyw jakieś 4 lata temu - miałem wtedy 300D i Sigmę 70-300. Teraz mam trochę inny sprzęt i inne potrzeby. A zdecydowałem się na taką formę zapytania, ponieważ wiem, że tym razem na 300zł (tyle dałem kiedyś za Sherpę) się nie skończy, więc jak mam wydać 1K na statyw to chciałbym wydać je jak najlepiej.
Ale ok - wychodzi na to, że Vitez ma znowu rację - szukajka twoim przyjacielem ;)
Pozdrawiam
Wojtek
Witam,
Mam pytanie do użytkowników statywów. Czy często korzystacie z poziomicy w statywie? Pytam, bo chciałbym kupić statyw Benro C-268 M8 + głowicę z serii B-1 lub KJ, a niestety ani w jednej ani w drugiej głowicy nie ma poziomicy. W statywie też niestety nie. Jest poziomica w głowicy z serii BH, ale coś nie za bardzo mi pasuje. Czy szukać zatem jakiejś głowicy ze statywem np. Giotto czy dać sobie spokój?
pozdrawiam
lon
te poziomice i tak sa malo precyzyjne.. zawsze mozesz sobie dokuopic TAKA poziomice..
Jak kupisz manfrotto to i dresowi mozna przylozyc a i dzieci sie kiedys uciesza ;) bo znam wielu wlascicieli tych statywow ktorzy odziedziczyli swoje po tacie dziadku czy wujku.
Jak nie zamierzasz kupowac zadnych tele owbiektywow a chodzisz na przyklad po gorach czy podrozujesz to jakis velbon moze.
Jesli zas zamierasz kupic cos ciezkiego to manfrotto albo cos z tej klasy statywow. Dobierz glowice ktora tobie odpowiada.
Moj jest tak praktyczny ,ze naprawde nie wiem co mozna by jeszcze dodac.
A ciezar okazal sie zaleta a nie wada.