Odp: Re: Jaki statyw AD 2012
Cytat:
Zamieszczone przez
Bartek_902
Witam;)
Ostatnio coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą statywy,obecnie posiadam manfrotto 190xproB z glowica 498rc2, wszystko fajnie tylko często zabieram statywy w różne miejsca i zaczęło mi zależeć na mniejszych rozmiarach i wadze,myślę nad czymś typu travel ,prawdopodobnie z włókna,gdyby budżet mnie nie ograniczał to bez zastanowienia kupił bym Gitzo ,ale aż tyle kasy nie mam na zbyciu:)
Myślałem o benro np?
Co możecie polecić w cenie ok 1000zł?
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
Ja miałem podobny problem. Zakupiłem SIRUI 1204X carbonowy 800 gram a do tego głowice k10x 350 gram. Więcej będę mógł powiedzieć wkrótce. Koszt to około 1100zł
Cytat:
Zamieszczone przez
Gregolius
Ja miałem podobny problem. Zakupiłem SIRUI 1204X carbonowy 800 gram a do tego głowice k10x 350 gram. Więcej będę mógł powiedzieć wkrótce. Koszt to około 1100zł
Ja jestem ciekaw jak w bezpośrednim porównaniu wypadają statywy z włókna węglowego Sirui w stosunku do Triopo.
Te drugie są znacznie tańsze, co trochę daje do myślenia.
Następną głowicę pewnie kupię od Sirui, coś z serii K właśnie (Triopo B-3 jest taka sobie), ale nogi już mam (2 szt.) i muszą wystarczyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Ja jestem ciekaw jak w bezpośrednim porównaniu wypadają statywy z włókna węglowego Sirui w stosunku do Triopo.
Te drugie są znacznie tańsze, co trochę daje do myślenia.
Następną głowicę pewnie kupię od Sirui, coś z serii K właśnie (Triopo B-3 jest taka sobie), ale nogi już mam (2 szt.) i muszą wystarczyć.
Nie znam się na powiązaniach firmowych, ale trójnóg Triopo i Sirui wygląda prawie identycznie... Może to jeden Chińczyk na dwóch zmianach robi...? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Nie znam się na powiązaniach firmowych, ale trójnóg Triopo i Sirui wygląda prawie identycznie... Może to jeden Chińczyk na dwóch zmianach robi...? ;)
Albo Triopo robi w godzinach 8-16, a Sirui jako nadgodziny i trzeba mu płacić 50tki i setki? To by tłumaczyło ponad dwukrotną różnicę w cenie pomiędzy najtańszymi statywami z włókna węglowego ;-)