Odp: [Dawid_Gaszynski] Sport
Cytat:
Zamieszczone przez
krolewicz
ja ostatnio kupilem 1dmk4 w spoko stanie, z przebiegiem 50k za 6 tys, tutaj na forum ;)
jak ktoś pisze, że nie warto się przesiadać z 7d na 1dmk4, to mnie to dziwi, 7d jest tak fatalne, że wszystko już jest lepsze ;)
Nie chodzi o to, że nie warto się przesiadać z 7D na 1d IV. Bo to oczywista oczywistość. Tylko za jaką cenę.
Masz aparat z 50 000 strzałami za 6 000zł z matrycą APS-H, szybką serią i sporo krzyżowych p-któw AF.
Ale mimo wszystko chyba lepiej zainwestować w 6D. To pełny FF i mamy gwarancję na aparat. Jak już ktoś bardzo chce zaoszczędzić, to może kupić roczny aparat za jakieś 3 500 ÷ 4 000zł z przebiegiem około 20 000 wyzwoleń migawki.
Inna sprawa, że 1D IV po 50 000 dopiero się rozgrzewa. Dla mnie jednak 6D jest bardziej perspektywicznym aparatem niż 1D IV.
Tym bardziej, że zaczynam myśleć o foceniu koncertów, gdzie wysokie ISO może się przydać. Jedyny minus, to cena przyzwoitego zooma pod FF. Ale zawsze można podpierać się stalkami USM :).
Cytat:
Zamieszczone przez
krolewicz
7d jest tak fatalne, że wszystko już jest lepsze
To mniej więcej takie samo gadanie jak to, że wszystko było lepsze od Fiata 126p.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dawid_Gaszynski
...
Nie ukrywam, że trochę inny mam gust co do łapania momentów, kadrów, sytuacji i po prostu myślę, że to kwestia podejścia, a nie sprzętu...
Sorry, że wracam do tematu, ale może to dobrze, że nie wszyscy robimy zdjęcia w jeden i tylko słuszny sposób. Bo wtedy należałoby się zapakować w chiński mundurek z napisem na plecach "licencjonowane foto".
Przychodzę dzisiaj do pracy, a tu kolega mówi, że załapałem się do zdjęć POPATRZ Przeglądu Sportowego z ostatniej kolejki: Mamy mistrza! Najlepsze zdjęcia ostatniej kolejki ekstraklasy ÂŤ Popatrz. Ostatnia fotka z Górnika Łęczna.
Wiedziałem, że w końcu ktoś mnie pochwali :).
druga fota w tym linku jest moja ;)
ehhh wy chociaz macie gdzie robic sport na jakims poziomie (sprzedawalnosci :P ) a w lodzi juz kompletne dno, dobrze ze przed wyborami prezydenckimi troche te darmozjady i wariaty jezdzily po okolicy bo bylaby kompletna posucha... tak ja teraz
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
ehhh wy chociaz macie gdzie robic sport na jakims poziomie (sprzedawalnosci :P ) a w lodzi juz kompletne dno, dobrze ze przed wyborami prezydenckimi troche te darmozjady i wariaty jezdzily po okolicy bo bylaby kompletna posucha... tak ja teraz
Jak to w Łodzi nie masz co focić? Zawsze możesz boks... na ulicach. :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Łódź ma obiekty sportowe - hala Atlas Arena i MOSiR. Zawsze to miasto kojarzyło mi się z siatkówką kadry i nie tylko. W tym roku była jeszcze TBLK - Widzew.
Nie wspomnę już o rugby w ekstraklasie i I lidze oraz speedwyu I liga. Zawsze coś ciekawego można pstryknąć. Np LA - 23. Memoriał Ludwika Szumskiego.
ciekawe nie cciekawe... ma sie sprzedawac a nie byc ciekawym :P
jak chce porobic cos ciekawego to sie umawiam z kolezanka jedna czy 2 a nie rugby z ktorego sprzedaja sie 2 zdjecia w roku :D ani z tego pozytku ani przyjemnosci
w lodzi zostala tylko siatkowka budowlanych (+czasami skra i repra), orzel no i moja SPARTA ŁÓDŹ ! :D
Mistrzostwa Świata Juniorów w Podnoszeniu Ciężarów
ISO 1600-3200, 1-400-1/640
713
714
715
716
717
713 - no piękny łokieć! Co było dalej?