Odp: Jaki czytnik kart CF ??
Cytat:
Zamieszczone przez
gadget_zary
Odebrałem przed chwilą czytnik Modecom'a pod usb 3.0, własnie go testuję i jestem zachwycowny :D Jedyna wada to krótki kabelek i konieczność dokupienia przedłuzki ale cena czytnika to wynagradza. Zapłaciłem ~32zł za czytnik.
Właśnie zgrywa mi się materiał z karty Sandisk Ultra 16gb 30MB/s i transfer wg. Windowsa i Total Commandera mam na poziomie 40 mega/s :D
To gratuluję, bo mi właśnie anulowali zamówienie z wczoraj "produkt nie jest już dostępny w naszym sklepie, przekroczyliśmy zapasy magazynowe"
Modecom Czytnik kart CR-LEVEL 3 w Sklepie RTV EURO AGD
lipa, pewnie za tydzień wróci już w normalnej cenie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Goomis
Pewnie się zorientowali, że się walnęli z ceną, albo rzeczywiście zeszły wszystkie na pniu, co przy tej cenie z kolei nie dziwi.
Wyprzedali cały kontener i koniec promocji.
Cena rzeczywiście była śmieszna jeśli faktycznie takie parametry jak piszecie :)
Nic dziwnego, że szybko się rozeszły.
Kingstone USB 3.0 Media Reader, mogę polecić.
Compact Flash Lexara 16GB UDMA 300x sczytuje mi w Total Commanderze 48 000 kb/s, podobnie wolniejszą troszkę SanDisk Extreme III.
To samo z SDHC z gopro (class10).
Poza jakimś problemem ze sterownikiem, kiedy się zawieszał albo działał jako USB1 po update FW wszystko OK.
Lexar www
Cytat:
Zamieszczone przez
tom517
Polecam Hama (taki niebieski), na allegro coś ok. 20zł. Transfer ok. 13MBajtów/sek (200 Rawów z 5D w 3 minuty). Wcześniej miałem jakiś techsolo, prędkości były rzędu 1MBajta /sek
Mam i też polecam :-)
A czy moglibyście mi z kolei mi polecić jakiś tak samo dobry, tani i sprawdzony, ale do zabudowy w zatoce 3,5"
Cytat:
Zamieszczone przez
gwozdzt
Mam i też polecam :-)
A czy moglibyście mi z kolei mi polecić jakiś tak samo dobry, tani i sprawdzony, ale do zabudowy w zatoce 3,5"
Ja mam Sony. Nie był jakoś wybitnie droższy od reszty.
Ta Hama to już spory zabytek i transfer zgoła beznadziejny. Lepszym rozwiązaniem na USB 2.0 były czytniki dokładane do kart SanDisk Extreme III :)
Zakupiony Transcend TS-RDF8K na USB 3.0 okazał sie strzałem w "10" - z czystym sumieniem polecam !
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Ta Hama to już spory zabytek i transfer zgoła beznadziejny. ...
Wiesz, ja w wyścigu szczurów nie startuję i 200 Rawów z 5D w 3 minuty w zupełności mnie satysfakcjonuje.
Chciałbym tylko znaleźć czytnik wewnętrzny do zatoki 3,5" , który zapewni to samo i te 200 RAWów nie będzie mi się zgrywać pół godziny...
Cytat:
Zamieszczone przez
gwozdzt
Wiesz, ja w wyścigu szczurów nie startuję i 200 Rawów z 5D w 3 minuty w zupełności mnie satysfakcjonuje.
Chciałbym tylko znaleźć czytnik wewnętrzny do zatoki 3,5" , który zapewni to samo i te 200 RAWów nie będzie mi się zgrywać pół godziny...
ok, a ile mają średnio rawy z 5D? 25MB?
no to: 25 x 200 = 5 GB
5 GB / 3 / 60 = 28 MB/s
czyli normalna prędkość USB 2.0 z przyzwoitym czytnikiem.
czyli IMHO każdy w miarę nowy czytnik powinien mniej więcej spełnić twoje oczekiwania (20-30 MB/s).
sam używam w "blaszakach" Unitek Y-910B czytnik kart 3.5"+eSATA+bracket5.25 - nic rewelacyjnego, kilka sztuk było na dzień dobry popsutych (gniazdo CF nie całkiem przylutowane do płytki - po przylutowaniu działa ok do dziś), kupowałem je głównie dlatego, że kosztowały poniżej 30,- zł i miały w zestawie adaptery 5.25" (sam adapter potrafi kosztować tyle samo). prędkości nie sprawdzałem.