-
tylko dziś pytało mnie kilka osób jak z noclegami?
odpowiadam: dwa noclegi są w cenie. Jeśli ktoś sobie życzy przyjechać wcześniej, lub zostać jeszcze jeden dzień po ( kończymy z reguły ok 19.00 w niedzielę ) to już na własny koszt. Jeśli ktoś mnie poinformuje o takiej chęci to oczywiście mogę zarezerwować.
Ps. jeszcze wieczorem poinformuję o małych zmianach w części obróbkowej.
-
Witam
wolne miejsce jest jeszcze? bom uzbieral ;o) i sie doczekal, chcialem rezerwowac
-
Jest jeszcze kilka miejsc :)
-
-
Nastąpiło przesunięcie terminu o jeden tydzień ze względów od nas niezależnych. Ksiądz który uczestniczy w warsztatach ma wyjazd do Ziemi Świętej.
(Poproszę moderatora o zmianę terminu na 25-26-27.03.2011). Thx.
-
obróbka nie jest głównym celem warsztatów, ale wrzucę kilka porównań bo ludzie pytają. Poniższe zdjęcia nie były dotykane PSem -sam LR. Przy każdym z nich nie spędziłem dłużej niż 3 minuty (większość do minuty - złośliwi napiszą, że widać;) ). Jednak LR to przede wszystkim szybkość. Ostatnio Marcinowi wyliczyłem, ze przy tej ilości zdjęć jaką się średnio oddaje i ok 36 ślubach w sezonie oraz 10 minutach poświęconych na zdjęcie w ACR + PS zeszły sezon zamknąłbym chyba coś ok lipca:)
http://img151.imageshack.us/img151/7...anie1700px.jpg
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
oczywiście lipca 2011:)
-
marekb - wystarcza wam lr do obróbki, czy omawiacie jeszcze inne narzędzia - ps/pluginy/dodatki? I jak wyliczyłeś ten lipiec i 36 ślubów - nie jest to mocno indywidualne - ilość zdjęć dla klienta, warunki na zdjęciach etc?
-
LR wystarcza, sporadycznie PS, i tak też proporcjonalnie jest to wykładane na szkoleniu. Pluginów żadnych nie stosujemy, pluginy można sobie kupić, my kładziemy wiedzę dzieki której bez dodatkowych kosztów (czyt. gołym LR ) poradzić sobie w 98% przypadków. Czas to piniondz;). Dodatkowo zawsze udało nam się wygospodarować czas na Pro Show bo ludzie rozpoczynający na nim pracę mają z programem i jego prawidłowymi ustawieniami problem. Wieczorem w wolnej chwili postaram się wyliczyć ile czasu traciłem, a ile teraz tracę.
Ale, ale, obróbka obróbką, poza tym mamy 3 pary ( dwie ślubne i jedną narzeczeńska ), mamy 3 sesje plenerowe ( głównie ze strobingiem ), kościół, Ksiądz, przygotowania itd. Jest to 3 dni intensywnej pracy od rana do nocy.
-
coś ponoć za wielkie wsadziłem?? tutaj większe i więcej
-
A czy uczestnicy takiego kursu otrzymują od Was jakieś materiały w postaci książki lub prezentacji na DVD, tudzież jakieś akcje do PS ? Pytam bo wiadomo, że pamięć ludzka jest ulotna i jeśli nabytej wiedzy nie wdroży się "nazajutrz" to później wiele rzeczy umyka.