189. ...i mazurek
Wersja do druku
Robisz ptaki ze 100-400?
Tryton, a Ty myślałeś, żeby przy takich zdjęciach trochę się bardziej wysilić ze światłem? Zdjęcia mogłyby zyskać z 500% na atrakcyjności, bo teraz są dość płaskie, a dodanie trochę światła i cienia ukazałaby piękno tych roślinek w zupełnie innym wymiarze. Namiastka tego, co mam na myśli pojawia się w zdjęciu nr. 194
Ze światłem się wysilałem zapewniam mając czasem więcej niż jedno jego źródło. Co najwyżej mi nie wyszło. Oczywiście, że można lepiej, nie mam doświadczenia studyjnego lecz plenerowe i dlatego ciekaw byłem opinii. Powyższa uwaga jest cenna, bo uświadamia, że muszę poćwiczyć tego typu zabawy domowe.
Czy pozostali też są na NIE?
Takie pytanie w którym zawarta jest odpowiedź? Bardzo ładne zdjęcia to są i mają w sobie całkiem sporo "plastyki".
190. - nie wiem czy zdjęcie dziubdziuba tak na mnie podziałało, ale ten storczyk skojarzył mi się z Dżabersmokiem. Mylę, że jak przy nim "lepiej usiądziesz" to możesz zrobić zdjęcie bardzo mocno działające na wyobraźnie.
194 - sympatyczna fotka.
191 - jakieś takie "płaskie" jest...
Pozostałe kwiatki są dla mnie "miód-malina". Muszę popróbować :lol:, a nuż też się uda?