Odp: Czyszczenie matrycy :-(((
Po urlopie musze przeczyścić matrycę, ale w moim 5D nie działa opcja Sensor cleaning, tj. podniesienie lustra. Jak chcę ją uruchomić to wyświetla error sensor cleaning. Lustro unosi się tylko w trybie Bulb, ale trzeba trzymać wciśnięty spust migawki. Coś źle robię?
Skorcilo mnie wyczyscic matryce odkurzaczem - zadzialalo, roznica na spory plus. Jednak mimo, ze bylo naprawde ok, postanowilem zrobic to ponownie... Za drugim razem powyciagalo mi w strone komory prwie wszystkie lamelki migawki, mimo, ze trzymalem BULB dokladnie. Cale szczescie udalo sie je "poukładac" i dziala wszystko po staremu (fartem nie byly popekane, ani specjalnie pogniecione). Nie udalo sie zrobic tego przez komore, musialem rozebrac aparat i dostac sie do migawy z obu stron.
Wiec nie polecam sposobu czyszczenia :]
Tu foto w trakcie rozbierania.
Cytat:
Zamieszczone przez
siudym
Skorcilo mnie wyczyscic matryce odkurzaczem - zadzialalo, roznica na spory plus. Jednak mimo, ze bylo naprawde ok, postanowilem zrobic to ponownie... Za drugim razem powyciagalo mi w strone komory prwie wszystkie lamelki migawki, mimo, ze trzymalem BULB dokladnie. Cale szczescie udalo sie je "poukładac" i dziala wszystko po staremu (fartem nie byly popekane, ani specjalnie pogniecione). Nie udalo sie zrobic tego przez komore, musialem rozebrac aparat i dostac sie do migawy z obu stron.
Wiec nie polecam sposobu czyszczenia :]
Tu foto w trakcie rozbierania.
http://imageshack.us/a/img838/4286/51273551.jpg
Matrycę odkurzaczem ? No to zapraszam na skoki spadochronowe bez spadochronu.
Emocje podobne :)
Cytat:
Zamieszczone przez
siudym
Skorcilo mnie wyczyscic matryce odkurzaczem
Rany boskie! Siudym, kogo, jak kogo, ale Ciebie bym nie podejrzewał :D Dobrze, że chociaz udało się poskładać.
WOW, mam odkurzacz przemysłowy Kärcher z podciśnieniem 210 mbar i możliwością zbieranie wody. Czy jak matrycę 5dmkII przemyję pianownicą myjki Kärcher i spłuczę dyszą rotacyjną to mogę ją potem "odwodnić" czy tylko ja odkurzyć ?
Czyszczenie matrycy :-(((
Cytat:
Zamieszczone przez
iza73
WOW, mam odkurzacz przemysłowy Kärcher z podciśnieniem 210 mbar i możliwością zbieranie wody. Czy jak matrycę 5dmkII przemyję pianownicą myjki Kärcher i spłuczę dyszą rotacyjną to mogę ją potem "odwodnić" czy tylko ja odkurzyć ?
Resztki wody polecam w mikrofalówce odparować ;)
iPad + Tapatalk HD