jak bylem ostatnim razem w "moim" PUPie to dostalem informacje, ze jest 17600. Nie mam pojecia od czego to zalezy :?
Wersja do druku
jak bylem ostatnim razem w "moim" PUPie to dostalem informacje, ze jest 17600. Nie mam pojecia od czego to zalezy :?
Tak ale czytajac ten temat mozna dojsc do wniosku, ze niektorym zainteresowanym nie chce sie isc do okienka zapytac, pobrac odpowiednie papiery, poczytac i ewentualnie zrozumiec a pozniej pytac. Wroc, ktorsza droga - wejsc na strone www swojego PUPu i pobrac papiery ;)
Przeciez tam wszystko jest napisane.
no bo to jest "przyznanie srodkow na podjecie dzialalnosci", wystarczy czytac ze zrozumieniem ;)
co do zakupów to można kupić samochód pod warunkiem, że nie będzie wykorzystywany pod działalność transportową (przewóż osób, towarów). Ale można nim np. dojeżdzać do klienta.
U mnie jest dalej 18.500zł, więc nie wiem o czym mówicie.
Zaświadczenie o ukończeniu kursu foto mam. Kuria na dniach dosle mi zaświadczenie o uko ńczeniu kursu:)
i przynajmniej to powinno byc w kazdym urzedzie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
bylo 17600 bo liczyli za III kwartal srednie bodaj stad ta zmiana byla od marca jakos , dlatego sam czekalem z wnioskiem , jak zakoncze batalie zdam relacje co i jak w lodzi sie odbywa w urzedzie 1
Witam Serdecznie.
Generalnie przypadkowo trafiłem na ten wątek..i powiem tak.. Warto próbować..Ja tak zrobiłem i sie udało... Dostałem maksymalną kwote dostępną u mnie w mieście..a jest to ładna suma na zainwestowanie w sprzęt i rozkręcenie interesu. Ja generalnie już mam to za sobą...teraz czekam na termin podpisania umowy..no i zajmę sie otwieraniem własnej firmy..a to z tego co mi wiadomo to od 1 kwietnia nawet to ma być ułatwione i ma ograniczać sie do wizyty w jednym urzędzie..Niedługo okaże sie ile w tym prawdy..:)
Tylko tak jak było pisane.. Nawet nic nieruszajcie w temacie zakładnia firmy przed podpisaniem umowy z urzędem pracy.
Więc zachęcam wszystkich do próbowania i korzystania z tego co nam dają.
No tak...unia daje znacznie większą kase... Może z czasem jak biznes sie rozkręci postaram sie o kolejną...bo później jest jeszcze możliwość na "doposażenie stanowiska pracy dla pracownika" czy jakoś tak...