Czyli mniej więcej tak samo jak 5D i 40D :lol:.
Wersja do druku
Czas na hot news - cena 5d w niemczech w media markt spadła do 1699 euro czyli około 6,500 zł polskich :) Być może któryś z naszych sklepów on-line sciagnie kilka puszek dla polskich milosników fotografii "pelnoklatkowej" :)
próbuje udowodnić że 5d radzi sobie w trudnych warunkach (low-light conditions), poprawność odwzorowanie braw, kontrast, prawidłowy auto balans bieli, i AF jest szybszy i precyzyjniejszy, wizjer jest jaśniejszy, inne tańsze puszki po prostu sobie w takich warunkach nie radzą, balans bieli szkoda gadać, wszystko ciągnie w żółć, jeżeli jest naprawę mało świata to zdjęcia wyglądają fatalnie, nie wspominając już o szumach ... potrzeba potem dużo pracy w post proces włożyć, wiem bo robiłem zdjęcia 400D, 20D, 30D...
Podzielam zdanie VanMurdera w 100%.Mam w posiadaniu 20d i 5d.Różnica cenowa między tymi modelami nie sprowadza sie tylko do wielkości matrycy.Kiedy mamy komfortowe warunki focenia,zdjęcia wychodzą podobnej jakości,ale kiedy warunki są gorsze to 5d potrafi pokazać swoją klasę i udowodnić,ze jest wart każdego wydanego grosza.
widzialem na ebayu 5D w UK z przebiegiem chyba cos 3 tys fotek za 1100 funtow poszla, uzywana byla jakos backup w studiu - wiec na polskie wychodzi jakies 6tys zl:)
w media markt cena 30d jeszcze sie trzyma,choc juz zamowili 40d,a nastepcy 5d jeszcze nie ma.....,w internecie masz 30d juz za 750€,w media kosztuje 1100€ z kitem,planowana cena 40d 1360€ Austria.Dlatego 5d dalej bedzie drogie....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
najtanszy w intern.2059€
...spokojnie...wczoraj to ja wieczorem ogladalem bardzo ważny mecz(2:2 HURRA!),pozniej swietowałem i nie bylo mnie w interku wiec skad mialem wiedziec ze wyslales mi cos na priva.Dzisiaj ja ktylko wszedlem na forum otrzymalem twoją wiadomosc i od razu Ci odpisałem - ja wiem ,że nerwy i niecierpliwosc biorą góre ale to tylko pół dnia zwłoki ;)Cytat:
juz pytalem wczoraj na priv i lipa. Zero odpowiedzi. Kolega canik chyba lubi siac plotki
Oto link do info http://www.northlight-images.co.uk/c...5d2_3d_7d.html
Pozdrawiam.