A skąd weźmiesz do niego błony? :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Wersja do druku
A skąd weźmiesz do niego błony? :twisted:Cytat:
no sam nie zrobie - jasne ze ze sklepu.. ;-)
aaa.. no i ... wiem... ze L'ki to kiepskie obiektywy ... i pewnie tez sie bede cieszyl sprzedajac je ;-)
Ja tam nie mam powodu, aby Ci źle życzyć :mrgreen: ale IMHO mały obrazek w wersji analogowej to kanał. Skoro kogoś tak ciągnie do ciemni, to tylko i wyłącznie średni format, albo i jeszcze większy.Cytat:
bierzesz pod uwage rowniez minusy jakie daje sredni format? powolnosc.. gabaryty.. ?
nikt o zdrowych zmyslach do reporterki nie uzywa sredniego - bo nie do tego jest ten sprzet ;-)
sredniaki daja swietna plastyke obrazu.. ale to nie ta dzialka.. portretow nie robie.. widoczki tez zarzucilem..
nikt o zdrowych zmysłach do reporterki nie używa analoga - bo nie do tego jest ten sprzęt ;-)Cytat:
A dowod na to na przyklad tutaj (wypis standardowego zestawu fotoreportera) :Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
http://www.fotografiaprasowa.pl/show...l=art&id=9
Oczywiscie zalezy jak lezy, tzn od rodzaju fotoreporterki jaka dany fotograf uprawia.
ja pod tym linkiem widzę tylko, że: W serwisie fotografiaprasowa.pl tekst ten ukaże się w połowie grudniaCytat:
Zamieszczone przez Vitez
Poważniej; przecież widzisz, że my się tak tylko z Czachą przekomarzamy :twisted:
hyhy ;-)
niektorzy uzywaja 1ds.. inni 1dmkII .. a jeszcze inni dalmierzow... ale sredniego formatu - nie :)
Nie ma do tego tekstu bezposredniego linku bo to okienko :P , podalem pierwszy lepszy jaki mialem pod reka. Dobry reporter znajdzie ten tekst :twisted: :PCytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
No dobra to i ja sie pochwale ajak :mrgreen:
10D
50mm/f1.8
420ex
Grip of korss :lol:
leci do mnie 17-40L :mrgreen:
I jutro jade po plecak i wsio ;-)