Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
O kasowaniu EOS M nie ma mowy. Z drugiej strony APS-C z bagnetem RF wydaje się prawie pewne. Mniej więcej jako odpowiednik 7d.
Ja bym się też wcale nie zdziwił jakby powstał jakiś ml z mocowaniem EF...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja bym się też wcale nie zdziwił jakby powstał jakiś ml z mocowaniem EF...
Bardzo się zdziwiłem, że taki nie powstał. Wg mnie już nie powstanie, bo podkopywałby pozycję RF.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Bardzo się zdziwiłem, że taki nie powstał. Wg mnie już nie powstanie, bo podkopywałby pozycję RF.
Czemu? Pytanie jakie mają założenia do serii 1D, bo właśnie w tej serii spodziewałbym się czegoś takiego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Czemu? Pytanie jakie mają założenia do serii 1D, bo właśnie w tej serii spodziewałbym się czegoś takiego.
Wyobraź sobie, że masz bezlustro 1dx mark III ;) i nie możesz do niego podłączyć RF 28-70/2, mnie by szlag trafił...
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Wyobraź sobie, że masz bezlustro 1dx mark III ;) i nie możesz do niego podłączyć RF 28-70/2, mnie by szlag trafił...
Życzę Ci abyś miał 1 dx mark III :oops:
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
No i o to chodzi, bo może zrobią też pro R i będziesz musiał kupić oba czego z kolei ja Ci życzę :lol:....
Dziękuję za życzenia, ale nie planuję ani 1dx III ani raczej żadnego Eos R. Ja oszczędzam mocno i to nawet nie tyle na dutkach, co na... gramach. Wczoraj miałem w rękach przez chwilę Sigmę 500/4 i te pół kilograma mniej w stosunku do Canona 500/4 L IS (pierwszej wersji) czyni zasadniczą różnicę! :) Więc z fotograficznych marzeń (od paru lat zresztą) mam Canona 600/4 DO. Skoro nie pojawił się dotąd w wersji EF, to może zmaterializuje się właśnie z bagnetem RF?
Taki wątek będzie wciąż wracał:
https://www.canonrumors.com/is-there...or-coming-cr1/
Jakoś nie mogę uwierzyć, że EOS R z sensorem APS-C będzie kosztował 4 razy mniej i zastąpi M50.
Natomiast spekulacje co z systemem M będą trwały pewnie aż do oficjalnej deklaracji oficjeli Canona, w którą też niekoniecznie trzeba wierzyć.