dzięki;)
No to jeszcze raz poprawię...
hehe;)
może wreszcie coś z tego będzie.
Wersja do druku
dzięki;)
No to jeszcze raz poprawię...
hehe;)
może wreszcie coś z tego będzie.
bede bardzo krytyczny, nie prosze o pozwoleniepo :mrgreen: prostu bucowato sie rozsiade w lozy szydercow i powiem tak :
#1 mamy portret z bardzo duza skolioza, tlusta cera i blisko tla, ramiona naturalniej albo troszeczke lzej skrzywic, tlo oddalic, lub modelke od niego, w zaleznosci co sie bardziej ruszac chce ;) no i pudru troche, albo woda i mydelko.
#2 za jasne i za bardzo pojechane w RSE, co sie uwidacznia, reszta przyzwoita, ladnie sie dziewczyna zastanawia
#3 zle naswietlone, mnie rowniez uczyli ze recepta na przejarane zdjecie jest obrocenie go w b&w, tyle ze firanka/obrus jest biala, snieznobiala, jak po popularnym proszku, ale bialka oczu wskazuja juz na zaawansowana chorobe watroby lub nerek, no nie sa biale po prostu
#4 uuu draganem zapachnialo, jak iwdac modelka ma troche podniszczona cere, poza cieniem na ustach nawet w porzadku
#5 za ciasno, za zielono, zbyt jasno, ja sie tak do kolan nie naginam, wydaje mi sie ze dziewczyny tez nie, chyba tylko po to zeby sie w kadrze zmiescic
#6 o zabawa kosmykiem wlosow, kokieteria, i ladnie jest gdyby tylko swiatlo sie na wybacz okreslenie loju na skorze nieodbilo, poza tym chyba najlepsze (ladne ma oczy dziewczyna)
#7 ufoludek jakis ? po co ona sie tak zakrywa ? co chce ukryc ? ze jest zielona ? no tego to sie ukryc nie da :)
#8 klasycznie delikatnie fajnie, od storny technicznej bardzo w porzadku, tylko malo kontrastow, podciagnij levele bo za duzo szaroci, troche malo bieli w oczach i czerni we wlosach, minimalnie ale zauwazalnie
#9 za duzo wlosow za malo powietrza przed twarza, za malo samej twarzy, to zdjecie kompletnie odpada
tyle moich przemyslen, mozesz sie zgadzac lub nie, fachowcy sie pewno znajda ode mnie wieksi, moja sugestywna ocena jest wlasnie taka
pozdrawiam
krzysiek
No to nie pytając o pozwolenie - wkońcu mój wątek :cool:, bucowato odpisuję na każdą opinię;)Zaznaczam że nie bronie swoich zdjęć tylko wyrażam moją opinię względem opinii Krzyśka;)
#1 Skad Tys ta skoliozę wzial??
To jest crop.
#2 To jest jedno z mniej "pojechanych w RSE" zdjec.Jasnosc wyszla w trakcie blurowania twarzy w PS.ale wczesniej tez bylo jasno.
#3 Masz rację.
#4 Czy ja wiem czy podniszczoną.polska skóra nie jest przyzywczajona do Rzymskiego upalnego klimatu.pozatym Asia i tak już jest mało opalona;)
cień nie mam pojęcia jak usunąć bo to poprostu "chusta zasłania jej usta"
#5 Tutaj wogóle racji nie masz. co do kadru.wcale nie musiała się mieścic.
pozatym to też jest crop.ale o taki efekt nam chodziło.
#6 Ze światłem - no niestety.ale mi i tak 7mka a nie 6ka najbardziej się podoba;)
#7 No dokładnie:)kryjący się zielony ufoludek;)Tak jest fajnie:P...dziwnie.
#8 To mi się najmniej podoba.ale faktycznie jest klasyczne i faktycznie levelami trzeba popracować bo kontrastu to tam nie widać.znowu masz rację.
#9 To jest drugie które mało mi się podoba.trzeci raz masz rację.odpada...
Dobrze sobie zweryfikować - czasem - dobre podejście do swojej "tfurczości" :)
Dziękuję za wystukanie tego co Ci na wątrobie siedziało przez moje zdjęcia.
Twoja praca nie poszła na marne.I hope it's gonna be better next time.
Pozdro;)
no niby my opiniujemy ale ok...Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Ty tez tak wyginasz ramie ze dotykasz go uchem przy fotach ?Cytat:
moja opinia z powodu awarii seici byla zanim zblurowales fotyCytat:
ja mam podobnie zniszczona, a nie uzywam kremow tylko niszcze ja sobie na wlasne zyczenie, bylo zrobic tak zeby nie zaslaniala ;)Cytat:
jesli o taki efekt szlo i jestes z niego zadowolony to nasze opinie nie sa potrzebneCytat:
no dziwnie jest, tylko nie ma uzasadnienia, ni to cross ni to oswietlenie halogenowe, niewiem o co w nim chodzi, chyba ze Ci sie podoba, ok komentarze zbedne...Cytat:
jezeli traktujesz komentarze pod swoimi fotami w kategoriach ataku na Ciebie samego to albo nie wystawiaj fot, albo wystawiaj takie ktore beda nas wprowadzaly w zachwyt i oniemienie, kazdy sie uczy, jasne rozumiem, ale w tym dziwnym kraju szczerosc to chyba ostatnia rzecz jaka sie szanuje...Cytat:
boże Krzystof człowieku:)
JA NAPRAWDĘ CI PODZIĘKOWAŁEM.
czemu negatywnie odczytałeś to co napisałem na końcu?
to ani drwina ani kpina ani nic innego.
a że szczerość to ostatnia rzecz jaką się szanuje no to ja się teraz dziwię Tobie że idziesz za tym stwierdzeniem swoim końcowym zdaniem i niechcesz mi uwierzyć że tam gdzie faktycznie masz rację co do moich zdjęć,powiedziałeś mi to i na przyszłość postaram się to o czym mówisz zniwelować,zlikwidować lub zastosować.
I trochę luzu... pliz...
No przecież ja przyjaźnie z tym I hope it's gonna......
Ja to mam taki dar że jak próbuję komuś podziękować to ten ktoś myśli że ja sobie jaja robię.I to nie Ty pierwszy.I na żywo też tak mam.
A jakbym niechciał komentarzy to zdjęć bym nie wystawił...:)
Więc zapalmy fajkę pokoju chociaż ja wcalę na wojnę nie szedłem... :)
no i wyjaśnione:D
wczorajsza sesyjka, tym razem Kasia:)
1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:
9:
10:
Ale zes sie rozbrykal IlFuoco ;)
Imo lepiej byloby bez okularow. Te pingle ;) sprawiaja wrazniej takiej czarnej plamy. Ewentualnie inne okulary :)
ewentualnie inne okulary:)chociaż this week będę znowu próbował tym razem bez okularów...też Kasię. Asię też.
rozbrykałem się no bo jakoś tak mnie ostatnio naszło na robienie zdjęć:)
a ja bym sie czepil WB - masz tu przynajmniej trzy rozne odcienie skory - taki miales zamiar?
hmm...
szczerze to każdą fotkę wywoływałem osobno z różnymi nastawami...
a co do BW masz rację.są różne barwy.ale tak nastawiałem.
jak najbardziej możesz się do tego jednak przyczepić.niby to wygląda jak seria... a jednak nie jest:/
następnym razem się poprawię.
dzięki że zwróciłeś mi na to uwagę.