Art&Fashion Festival
Fashion Drawing
365.
366.
367.
368.
369.
370.
371.
372.
373.
374.
375.
376.
377.
378.
:roll:
Wersja do druku
Art&Fashion Festival
Fashion Drawing
365.
366.
367.
368.
369.
370.
371.
372.
373.
374.
375.
376.
377.
378.
:roll:
I ostatnie, które nie wiem czy podmienić wzamian za 375 :
379.
Bardzo ladnie Michalku.
Rowniez bardzo mi sie podoba :) Fajna obrobka b&w i klimat imprezy oddany w pelni!
Matryca Ci się chyba popsuła i nie rejestruje koloru ;) .
Tak na poważnie, to przymknij czasem obiektyw. Ogólnie na plus.
polm----> Ale on celowo go nie przymyka żeby mieć płytką GO. 375 i otatnie ma syndrom HDR-u. Ale to takie moje zboczenie ;)
No a polmowi chodzi żebym celowo zaczął przymykać, żeby nie mieć płytkiej. A ja uparcie nie będę przymykał tam gdzie ewidentnie się to nie narzuca (a na 375 i 379 się narzuciło, żeby mieć i manekina i ludzi ostrych, dlatego przymknięte)
HDR? No nie powiem, ostro fillightem cisnę przy konwersji do BW - podbija czernie do poziomów szarości i przez to można bardzo podbić kontrast żeby znów mieć czernie w czerniach, a do tego szaroście w cieniach.
No chodziło mi o o highlight and shadow. Ty zrobiłeś to za pomocą ACR, ale algorytm działania jest podobny w ACR jak w HS PS, tak samo jak clarity i USM. Dla mnie mocne ciągnięcie cieni, szczególnie w bw wygląda tak jakby ludzie byli pokryci metalem. Powierzchnie metaliczne właśnie w taki sposób odbiją światło, że jeżeli padnie na nie choć promyk światła to nie są czarne. Jak nie wiesz o co mi chodzi to popatrz na garnitury meżczyzn na zdjęciach np. Trzcionki i wyznawców. Wygladają jak z folii aluminiowej.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
U Ciebie na 375 na szalu manekina jest właśnie taki efekt.