Wlasnie a propo 35 , tancowania , generalnie jest ciasno poprostu i przez to problematycznie ? W sumie w sobote slub bede mial sie okazje przekonac :D
Wersja do druku
Wlasnie a propo 35 , tancowania , generalnie jest ciasno poprostu i przez to problematycznie ? W sumie w sobote slub bede mial sie okazje przekonac :D
Tak, najczęściej jest ciasno, a bywa strasznie ciasno. :P ;) W ostatnią sobotę na "wyprawy na parkiet" najczęściej miałem 17-40 i dzięki niemu się tam jakoś odnajdywałem. ;) Tylko w tym wypadku też nie można przeginać ze względu na zniekształcenia na 17mm. (FF)
W zestawie 5II i 35L dokręcając taki filterek pozbawiasz się szczegółów i ostrości a flary dostajesz gratis. Kupuj B+W w ciemno, nie będziesz kombinował, czy aby nie zrobiłeś źle.
Wiesz.. trafisz na dużą salę i mało ruchliwych gości i dojdziesz do wniosku, że wszystko jest ok. Czasem mi 16mm brakuje i gdyby nie te cholerne przerysowania, to pewnie byłoby to najwygodniejsze szkło do takich dynamicznych tańców w ciasnych salach.
35mm do tańca nie jest aż tak wąski, w większości "tanecznych" sytuacji częściej przydatny niż 24mm. Chyba, że jest bardzo, bardzo ciasno. Ale radko jest tak przez całe wesele. Warto mieć jeden i drugi, ale wybierając jeden 35mm jest zdecydowanie bardziej pożądana. Często o decyzji wyboru obiektywu decydują przyzwyczajenia fotografa związane z ogniskową, decyzje te i w ogóle jakiekolwiek inne rzadko są "jedynymi" słusznymi. Tak naprawdę wiele podobnych ujęć można wykonać zbliżonymi ogniskowymi, zwłaszcza gdy posiada się jasne obiektywy: 24-35. 50-85, 85-135. Ogniskowa to jedno. Fotograf który ustawia się w różnych miejscach i nie jest niecierpliwy to drugie.
no nic , faktycznie ostatecznie w praniu wyjdzie , ale po glowie i tak chodzi mysl o czyms przynajmniej 20mm bo fish to jednak nie to samo
no ja na weselu (tańce w tłumie) najczesniej uzywam 16-35 na 1d, czyli crop 1.3
docelowo bedzie to 24L, ktory z cropem da 31mm i bedzie git