Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.
W porządku. W takim razie niech Jan też nie obraża nas (mnie), oskarżając nas o hejt, zacofanie, zazdrość i to, że "dowartościowujemy się sprzętem". Niech nie ignoruje ostentacyjnie dyskutantów i ich argumentów i niech pokaże choć raz coś SWOJEGO.
Ja wtedy uderzę się w piersi pierwszy i na pewno nie będę się go czepiał.
Mnie to wisi co on pisze, betonowy.
Nie umie pokazać zdjęć, woli sobie wyobrazić co ma być.
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
W porządku. W takim razie niech Jan też nie obraża nas (mnie), oskarżając nas o hejt, zacofanie, zazdrość i to, że "dowartościowujemy się sprzętem". Niech nie ignoruje ostentacyjnie dyskutantów i ich argumentów i niech pokaże choć raz coś SWOJEGO.
Ja wtedy uderzę się w piersi pierwszy i na pewno nie będę się go czepiał.
Ale Jasiu Ci nie odpowie. Nie potrafi niestety odpowiadać na żadne pytania. Zwyczajnie się boi, bo musiałby dać coś od siebie, rozwinąć temat, a ma tylko gotowce i ograniczony repertuar tych samych zwrotów używanych przez inteligentną funkcję copy/paste.
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Ja chciałem tylko zwrócić uwagę, że to, co kolega @
Kolekcjoner nazwał hejtem (usuwając przy okazji mój post i dając mi upomnienie), jest tolerowane, gdy to JP hejtuje. Przez grubo ponad 200 stron.
Od wczoraj bodaj od południa (tylko sprawdzałem) z tego wątku nie został usunięty żaden post. Jestem przeciwnikiem cięcia wątków bo robi się straszny bałagan, a późniejsze pretensje są niezrozumiałe.
Jak uważacie że wpisy Jana kogokolwiek obrażają, czy naruszają regulamin to prosimy o zgłaszanie.
Dobrze, będę zgłaszał. I przepraszam za moje zarzuty do Ciebie.
Problemów jest kilka w tym wątku.
Żeby on się w ogóle trzymał tematu, to każdy anons o konkretnej funkcji i możliwości smartfona powinien zostać okraszony konkretnym przykładem wizualnym, a nie samym pitoleniem, jak ślepemu o kolorach, a skoro ma to być "versus aparat", to także porównaniem ze zdjęciem z aparatu.
JP ma i smartfona, i aparat, oraz miał rok czasu, aby przećwiczyć i zwizualizować wszystkie możliwości zarówno jednego, jak i drugiego sprzętu, a tego nie zrobił.
Głoszenia reklamy smartfonów oraz hiobowych wieści dla użytkowników aparatów nie powinno tu być w ogóle, albowiem to jest i prowokacyjne, i dyskomfortowe.
Nam sprawia satysfakcję pozostawanie w niszy użytkowników normalnego sprzętu foto, a nie bycie w awangardzie ścigających uciekający autostradą pociąg postępu i wskakiwanie do niego w biegu. Niech sobie spier...la, podjedzie następny, to wsiądziemy spokojnie, bo nigdzie się nam nie spieszy :mrgreen:
Dokładnie o to mi chodziło. Z tym, że to co pisałem, to co napisał teraz @atsf to jest prawda, która nikogo nie obchodzi. Nikt na to nie odpowie, a za chwilę dostaniemy kolejną porcję marketingowego bełkotu. I nawet nie można z tym dyskutować, bo to "hejt".
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Nam sprawia satysfakcję pozostawanie w niszy użytkowników normalnego sprzętu foto, a nie bycie w awangardzie ścigających uciekający autostradą pociąg postępu i wskakiwanie do niego w biegu. Niech sobie spier...la, podjedzie następny, to wsiądziemy spokojnie, bo nigdzie się nam nie spieszy :mrgreen:
Jeśli Wam obywatelu to sprawia satysfakcję to bardzo dobrze. Nam też to sprawia satysfakcję i dodatkowo siedzimy w tym pociągu. Następny pociąg będzie jeszcze bardziej awangardowy, jednak my już będziemy na następnej stacji, a Wy obywatelu będziecie dopiero rozpoczynać podróż ;) Są też tacy co siedzą tylko w tym pociągu, okropni, źli ludzie ;) Czemu patrzycie na te osoby tylko przez pryzmat "nieustępliwego" Jana? Może dla niego jakość jest już akceptowalna pokazywanych zdjęć w materiałach reklamowych, może przegląda galerie zdjęć zrobionych telefonami i stwierdza: "da się". Sam nie osiąga takich wyników, ale jak chyba sam przyznał takich wyników nie osiągał też A7RIII (o ile dobrze zapamiętałem model).
Możesz mi powiedzieć dlaczego piszesz o sobie w liczbie mnogiej? ;)
Ja przyznam, że na początku trochę inaczej odbierałem JP. Pierw jako kogoś kto jest co prawda zafascynowany aktualnymi możliwościami smartfonów i dzielący się informacjami prasowymi ;), ale jednak traktujący to z jakąś rezerwą. Później jednak wykrystalizowała mi się zacietrzewiona postać, która nie ma zamiaru przyjmować argumentów drugiej strony, ani się do nich odnosić. Może ta przemiana nastąpiła w ciągu tego roku stopniowo?
https://www.dpreview.com/news/030851...photo-industry
Zeiss zaprzeczył sugestii, że opuścił przemysł fotograficzny.
Zeiss nie wycofał się z rynku obiektywów fotograficznych.
Proste spojrzenie na https://www.zeiss.com/consumer-produ...otography.html lub amazon.com pokazuje, że nadal promujemy i sprzedajemy nasze obiektywy fotograficzne.
Ale musimy spojrzeć prawdzie w oczy. W pierwszych miesiącach pandemii światowy rynek znacznie i nieodwracalnie spadł. A firmy muszą się dostosować.
I oczywiście wnosimy naszą unikalną wiedzę do obrazowania mobilnego. Ponieważ jasne jest również, że konsumenci, a także ambitni i profesjonalni fotografowie, coraz częściej preferują swoje smartfony do fotografii całodziennej.
Czyli nie wycofują się bo sprzedają to co mają ale rozwój obiektywów przenoszą do smartfoto.
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
coraz częściej preferują swoje smartfony do fotografii całodziennej.
To redagują chyba te same osoby, które wymyślają "paski" w TVPInfo.
Mimo indoktrynacji "nie patrz w górę", czasem warto spojrzeć w górę.