http://cgi.ebay.com/OpTech-Reporter-...A1%7C294%3A200
Wersja do druku
tylko podlacz do tego lampy...
Moze i trzeba , nie zawsze sie da , wiec imho wedlug mnie taki gadzet malo uzyteczny.
Nie mam pojęcia jak rozwiązać problem wygodnego przenoszenia i sprawnego manewrowania dwoma korpusami z obiektywami i lampami w kościele.
Można teraz prosić kilka (dziesiąt) postów na ten temat?
Jeśli chodzi o jeden aparat to są ponoć jakieś szelki, dużo wygodniejsze od standardowych pasków na szyję, ciężar rozkłada się na ramionach i nie szkodzi na kręgosłup.
Nie widziałem tego, tylko słyszałem, ma ktoś jakieś namiary?
Szelki na aparat ? Chyba na futeraly na obiektywy itp.
2 wygodne paski , jeden krotszy moze byc , ten na froncie , drugi dluzszy na boku , oba na szyi , juz tak robilem. Coz cudu nie ma wygodnie to to nie jest ale trudno zeby z dwoma takimi setami moglo byc jakkolwiek wygodnie ;]
Jeden aparat wieszasz na szyi, na krótkim pasku, drugi aparat wieszasz na (np.) prawym ramieniu, tak aby wisiał trochę poniżej pachy, ale żeby nie dyndał jak dziadowski bicz na wszystkie strony. Całkiem wygodnie.
Co sądzicie o takim zestawie:
Canon EOS 5D Mark II + Canon 24-105mm f/4L IS USM
Canon EOS 5D Mark II
Canon EF 35mm f/1,4 L USM
Canon EF 50mm f/1,4 USM
Canon EF 85mm f/1,8 USM
SanDisk Extreme III CompactFlash 8GB x3
Canon Speedlite 580 EX II x2
Canon Deluxe Gadget Bag 10EG
Akumulator Canon LP-E6 x4
Hoya UV x4
cena +/-: 38,500zł
24-105L to do użytku prywatnego bardziej niż do fotografii ślubnej, czasem warto też mieć coś bardziej mobilnego ;)
Prosiłbym o ewentualnie o propozycje co można by było zastąpić, ale proszę o propozycje z "życia wzięte" a nie takie o których się czytało w Internecie.
z góry dziękuję za pomoc i cierpliwość w wałokowaniu tego samego tematu ;]
Zestaw dla kogoś z doświadczeniem. Brakuje szerokiego na pojedyncze kadry i czegoś w ok. 135 - 150mm. Jeśli nie czujesz się zbyt pewnie w wyczuwaniu ogniskowych, to nie poradzisz sobie na weselnych tańcach. Przy 35mm to jednak dość trudne.
No i filtry.. kup jakieś normalne.
Dziękuję za opinię. Normalność filtru określasz jako...?