O dzięki za info, faktycznie jest taniej i nawet mają na stanie obie torby w jednym z warszawskich oddziałów.
Wersja do druku
O dzięki za info, faktycznie jest taniej i nawet mają na stanie obie torby w jednym z warszawskich oddziałów.
Chciałbym się odnieść do mojego wcześniejszego posta z pytaniem o Lowepro Nova 200AW.
Miałem obawy czy torba pomieści wszystkie moje najważniejsze graty, tj.:
. 40D z podpiętym szkłem i gripem,
. 350D z podpiętym szkłem,
. dwie lampy typu 4xxEX
. jakieś dodatkowe 2-3 szkła, itp...
Zdecydowałem się, kupiłem tę torbę, używam tej i jestem z niej zadowolony. Pomieściła. :) Dzięki Najeli za Twoją opinię!
Dla niezdecydowanych tak jak ja jakiś czas temu moja krótka recenzja/opis:
Polecam tę torbę!
A ja ze swojej strony ponownie wysunę sugestię, aby osoby, które zadały sobie (lub zamierzają) trud obfotografowania torby/plecaka/itp, rozważyły przesłanie materiałów do szerzej dostępnych/znanych serwisów, jak www.taschenfreak.de albo www.cambags.com. Nie trzeba się nawet rozpisywać, wystarczy wlepić fotki i ew. listę sprzętu, który jest na zdjęciach mniej lub bardziej widoczny.
Owoc waszej pracy będzie miał szansę dotrzeć do szerszego grona "potrzebujących" ;) Ktoś, kiedyś, gdzieś (może na drugim końcu świata) będzie Wam wdzięczny 8)
Najpierw zobaczyłam tamten wątek i Ci się dopisałam ;-) I mam nadzieję, że doczytałeś poprawkę do mojej pierwszej opinii w tym wątku :>
W każdym razie do mnie właśnie jedzie Tamrac Velocity 9 i wygąda na to że Lowa pójdzie w odstawkę, za ciężkie to cholerstwo się robi... Nie mówiąc po raz n-ty o tych cholernych karabinkach ;-)
Ja również polecam tę torbę. Mieszczę w niej:
-dwa "zagripowane" body (20 i 40D) z podpiętymi obiektywami (Canonem 24-105mm f/4 L IS USM i Canonem 85mm f/1.8'),
-Canona 70-300mm f/4-5.6 IS USM,
-Tamrona 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF),
-Canona Speedlite 580EX II,
-inne bajery (w tym taki mały parasol z Rossmanna :-D).
Nie noszę tego wszystkiego naraz, ale jeśli zajdzie taka potrzeba, to moja torba sobie poradzi! :-D
Doposażyłem torbę taśmami rzepowymi. W tym miejscu chciałem podziękować mojej mamie, która owe taśmy odpowiednio "sparowała" i zszyła. :-D Ilość kombinacji aranżacji wnętrza torby wzrosła znacznie!
witam, czytając posty znalazłem fajne plecaczek - tamrac expedition 8 - wygląda na bardzo pojemy tylko ta cena :? muszę pakować:
5d + grip
450 + grip
fisheye
10-22
24-70
35
50
85
70-200
2 x 580ex
pocket wizardy (3)
i perdułki (ładowarki, aku, baterie, karty pamięci)
nie chodzę extremalnie po górach czy coś takiego chodzi o to żeby mieć wszystko w kupie (sory za wyrażenie) i żeby to można było przenieść do auta czy przejechać się PKP, wyjść w plener (ale jak już zaznaczyłem bez ekstremalnych wędrówek), czy coś się znajdzie w cenie do 400 zł:?:
Witam! Szukam plecaka na sprzęt:
1D
20D+grip
C 70-200 f/2.8
C 300 f/4
szeroki
lampa
netbook
Możecie coś ciekawego zaproponować?
Z góry bardzo dziękuję
@ famel
Wątek w sumie aż tryska propozycjami, przydatnymi uwagami i link'ami -masz tu prawie dwa i pół tysiąca wypowiedzi, nawet jeśli tylko 20% dotyczy plecaków...
A jeśli żaden z już opisanych/proponowanych modeli nie spełnia Twoich oczekiwań, to może warto pokusić się o bardziej drobiazgowy opis problemu/wymagań?
Torba z tym stuffem oberwie ci ramę. Plecak? Coś z lowe - computrekker da radę