Jeśli w ogóle coś będzie to raczej spodziewałbym się szkieł, ewentualnie jakiegoś body dla amatorów.
Wersja do druku
Jeśli w ogóle coś będzie to raczej spodziewałbym się szkieł, ewentualnie jakiegoś body dla amatorów.
5dmk4 chyba dopiero za rok.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Canon See Impossible
Drukarka? lustrzanka? kalkulator? :P
Pewnie drukarka:
Canon Stokes Rumor Mill with “We See Impossible” Teaser [Updated]
Witam serdecznie
Biję się w pierś - zaglądam na forum rzadko :p
Jestem w przededniu wymiany aparatu - dla uzależnionych :p wiemy o czy mówię i jak to jest ważne lub nawet bardzo ważne :p
Przez wiele lat posługiwałem się Canonem 5D Mark I - amatorsko - niestety aktualnie aparacik zmienił właściciela.
Oczywiście na zasadzie "prawa serii" jedynym słusznym kierunkiem była dla mnie wymiana na Canona 5D Mark III.
Zacząłem trochę przeglądać internet i wygląda na to, że na początku 2015 roku może się pojawić 5D Mark IV (?).
Dla mnie w tej chwili okres jesieni/częściowo zimy jest w zasadzie martwy fotograficznie (chyba że wyjeżdżam na narty?) więc spokojnie mogę zaczekać na jakiś styczeń czy luty 2015.
Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach wygląda na to, że nowa MkIV miałaby już możliwość nagrywania w 4K (?). Dla mnie jakiś tam argument (mam już tv 4k) ale nie najbardziej istotny.
Nic się nie mówi o jakiś innych zmianach w stosunku do MkIII.
Wywołując ten temat zastanawiam się bardzo poważnie czy nie zaczekać jakiś 2-3 miesiące żeby ten temat sam się wyjaśnił? Jak do tej pory Canon bardzo strzegł swoich premier i nowinek więc pewnie usłyszymy o nowych "zabawkach" :p dokładnie wtedy kiedy Canon będzie chciał żeby poszło to w świat oficjalnie.
Nie udało mi się znaleźć żadnego wątku na forum poświęconego temu tematowi - chyba że Vitez mnie zaraz skoryguje albo przypnie do innego żyjącego wątku (?) :p
pozdrawiam
Wg plot mk4 ma sie pojawic za 12-18 miesiecy. A co bedzie miec tego nie wie nikt. Wszyscy mozemy tylko spekulować, ale od tego watek juz jest.
jeżeli cena nie gra roli kup teraz 5d3 a później zmień na 5d4
spodziewaj się że po premierze 5d4 będzie kosztować te 13-14kzł
minimalnie używane 5d3 kupisz bez problemu za 8kzł
ja bym na twoim miejscu poczekal na mk V bo juz chodzą słuchy ze 4 to będzie niewypał
Weź nikona D610/D750/D810. Za zimę prawie ogarniesz guziczki ;)
Nie jest to takie oczywiste - w moim przypadku (nieco większe łapki od statystycznego Kowalskiego :p) niestety zawsze wiąże się to z dopłatą do gripa i dodatkowego akumulatora. W tym momencie mamy "na dzień dobry" w okolicach co najmniej 10,5 -11,0 tys. zł.
Chciałbym żeby ta kaska była wydana w sposób sensowny :p - trochę głupio byłoby gdyby nagle pokazałaby się Mk4 w zbliżonej cenie :p