W sobotę robiłem reportaż podczas imprezy w słabym świetle (ISO 3200-4000 głównie, f/1.4) i musze powiedzieć z zadowoleniem że AF w 6D dał spokojnie radę. Kilka fotek przykładowych galerii forumowej w moim wątku.
Wersja do druku
W sobotę robiłem reportaż podczas imprezy w słabym świetle (ISO 3200-4000 głównie, f/1.4) i musze powiedzieć z zadowoleniem że AF w 6D dał spokojnie radę. Kilka fotek przykładowych galerii forumowej w moim wątku.
Odpaliłem Wi-Fi i GPS, Wi-Fi za wolny dla dużej ilości rawów i wolę zgrywać z karty, GPS właściwie odpalam zawsze jak jestem w plenerze, gadżet, ale bardzo przyjemny. Dlaczego korzystam z GPS?, z tego samego powodu, dla którego zmieniam obiektywy w lustrzance, bo można.
Ależ ja się nie obrażam. :)
Jestem tylko zwykłym pstrykaczem, kolekcjonerem sprzętu.
Użytkownicy 6D poradźcie proszę jak w tym aparacie wygląda kwestia filmowania. Czy w czasie filmowania sprawnie pracuje autofocus? Co do jakości obrazka to widziałem kilka filmów na youtube i jest dobrze.
też uważam, że manualnie podczas kręcenia jest lepiej, ale to pewnie wynika ze słabości AF podczas kręcenia w tym modelu.
Już mam to body :) fajniutkie. GPS działa, zrobi się ta cholerna wiosna to zacznę testować. W maju wyprawa na bałkany więc pewnie się czymś pochwalę :)
AF w czasie filmowania działa słabo i jest bardzo wolny. Zauważyłem, że jak nie złapię ostrości przed rozpoczęciem filmowania to af daje za wygraną. Pozostaje ostrzenie ręczne, ale to wymaga wprawy dla osiągnięcia dobrych efektów.
Mam 13 miesięczną modelkę, która zaczyna chodzić, przy niej af mojego 6D poddaje się przy filmowaniu i dostaje zadyszki w trybie foto.