Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Ciekawe, wygląda na to że opanowali tę technologię też od strony obniżenia kosztów produkcji. Z tego co mówi CW to wynika że to dotąd było największym hamulcem w rozpowszechnieniu DO.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Nie przeczytałeś dokładnie. Przy całym moim entuzjazmie dla DO, tam nie ma najmniejszej sugestii, że będzie taki obiektyw! Z drugiej strony, owszem był patent na 100-400 DO i pewnie tym się ludzie zasugerowali.
Z innych nowości, w tym roku będzie nowy obiektyw EF-M, obstawiam zooma naleśnikowego.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Z innych nowości, w tym roku będzie nowy obiektyw EF-M, obstawiam zooma naleśnikowego.
A ja równie prawdopodobną zmiennoogniskową stałkę :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Nie przeczytałeś dokładnie. Przy całym moim entuzjazmie dla DO, tam nie ma najmniejszej sugestii, że będzie taki obiektyw! Z drugiej strony, owszem był patent na 100-400 DO i pewnie tym się ludzie zasugerowali.
Cytat:
"It's definitely on the boards for replacement," he said, though declining to say when.
In addition, Canon is working to spread a technology called diffractive optics, or DO, into more lenses, he added -- maybe even cheaper lenses.
No jakis tam cien nadziei mozna miec ze DO trafi do wspomnianego obiektywu, ale pewnie dopiero do wersji III :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Dla mnie całkiem ciekawe to "nic", na tyle że się zastanawiam czy go nie kupić 8-).
No tylko o 7d2 było wiadomo już dużo wcześniej a poza tym puszka nie jest żadnym zaskoczeniem. Po cichu liczyłem na następcę 5d z dwoma procesorami i odświeżenie obiektywów. Nikon już to zrobił, a Canon śpi. A przydała by się jakaś fajna 50-tka, bo do trzeciej Sigmy w zestawie chyba już nie podejdę.
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Pokażą potem, bo w tak dużym przypływie nowości trochę się zaginie.
Też tak sobie myślę. Pewnie też z tego powodu Nikon zaprezentował D750 tuż przed Photokiną.
Z ogólnych bajań można jeszcze zacytować ostatnią wypowiedź Maedy, że Canon rozważa kolejny, mniejszy bagnet w celu dalszej miniaturyzacji korpusów z wymiennymi obiektywami. Ciekawe czy Nikon 1 sprzedaje się aż tak rewelacyjnie w Japonii?
I tak mi się przypomniało jeszcze, że Maeda jakieś 1,5 roku temu mówił, że na rynku nie ma miejsca na kompakty z 1" matrycą. I oto mamy Canona GX 7 :lol: (matryca pewnie od Sony...) Ach, ta niewidzialna ręka rynku... :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
No tylko o 7d2 było wiadomo już dużo wcześniej a poza tym puszka nie jest żadnym zaskoczeniem. Po cichu liczyłem na następcę 5d z dwoma procesorami i odświeżenie obiektywów. Nikon już to zrobił, a Canon śpi. A przydała by się jakaś fajna 50-tka, bo do trzeciej Sigmy w zestawie chyba już nie podejdę.
Do nowego 5d jeszcze rok został - licząc 3.5 letni cykl premier. Jedyną dziurę u canona widzę w hiMpixFF ale tu od 2-3 lat canon też sie nie kwapi. Na nowa 50 czekam juz od 2 lat. Dalej nic.
A 750d coś się mocno spóźnia... Pewnie dostanie digica 6 i może nawet full HD w 60fps? Bo czy dual pixa, to już nie jestem pewny. Czyli szykuje się być może zgrabna puszka do filmowania?