Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
To są zupełnie inne aparaty, nie można ich bezpośrednio ze sobą porównywać, Canon projektując 6`tkę doskonale "rynkowo" je od siebie odseparował.
pewnie, że inne, przecież 6 jest o 1/3 tańsza i lżejsza
ale różnica jest moim zdaniem głównie psychologiczna - widać to chociażby w tym wątku, może to efekt niespełnionych oczekiwań wobec Canona? w każdym razie widać tu pewną opinię, że jeżeli puszka jest plastikowa czy mniejsza od poprzedniego aparatu, to od razu mało ciekawa.
w Polskich warunkach nie istnieje właściwie podział na puszki profesjonalne i amatorskie - ostatnio spędziłem trochę czasu wśród chłopaków z NAPO i oni fotografują gorszym sprzętem niż my, a żyją :) np. ten co filmuje ;) używa 550D, a ten co fotografuje Warszawę ;) jakiegoś cropa z 50/1,8
Przepraszam, wykażę się pewnie ignorancją, ale co to jest NAPO ?
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
w Polskich warunkach nie istnieje właściwie podział na puszki profesjonalne i amatorskie - ostatnio spędziłem trochę czasu wśród chłopaków z NAPO i oni fotografują gorszym sprzętem niż my, a żyją :) np. ten co filmuje ;) używa 550D, a ten co fotografuje Warszawę ;) jakiegoś cropa z 50/1,8
No bo tu zahaczamy o bardzo życiową kwestię - co jest profesjonalizmem, a co onanizmem ;).
Uwielbiam te nic nie wnoszące dyskusje.
W przeciwieństwie do Rojo nie posiadam jeszcze 6d (głównie ze względów zdrowotnych). Podobnie jak Jemu, zależy mi na wysokim, dobrym ISO.
Nie mam fioła na punkcie punktów AF a ten środkowy (jedyny jakiego używam) ponoć całkiem, całkiem. Mam smartfona, statyw Velbon, z 6d powinny stworzyć świetne trio.
6d idealnie wpasowuje się w mój styl fotografowania. Jest FF a o to mi przede wszystkim chodzi przy przesiadce z naprawdę wysłużonego 400d. Cieszę się jak dzieciak, że nie kupiłem 5dII a kupię 6d. Chętnie wziąłbym 5dIII ale to w moim przypadku konkretna finansowa różnica.
Cytat:
Zamieszczone przez
Usjwo
Nie wiem jak było w 5km2, ale boczne punkty sa gorsze i wolniejsze od tych w 40D
Czyli pewnie działają tak, jak w 5D Mk II :)
Właśnie odebrałem z poczty chińskie odpowiedniki LP-E6, które prawidłowo współpracują z 6ką. W aparacie widać stan baterii, można ją też zarejestrować w odpowiednim menu. Canonowska ładowarka również nie odmówiła współpracy i ochoczo ładuje nowe ogniwa.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc
Właśnie odebrałem z poczty chińskie odpowiedniki LP-E6, które prawidłowo współpracują z 6ką. W aparacie widać stan baterii, można ją też zarejestrować w odpowiednim menu. Canonowska ładowarka również nie odmówiła współpracy i ochoczo ładuje nowe ogniwa.
jakiej firmy? akumulatory są bardzo mocne, ale jednak lepiej mieć backup
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
jakiej firmy? akumulatory są bardzo mocne, ale jednak lepiej mieć backup
Otóż to - traktuję to jako backup głównego akumulatora. Poszukaj na największym serwisie aukcyjnym świata:
DSTE 2PCS LP-E6 Battery For Canon 6D
Taka cisza, nikt nic nie piszę, pewnie już się znudziła zabawa wifi i gps a zarazem zakończyły się pomysły co dalej robić tym aparatem... :)