Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Na rumorsach pojawila sie plota coby w pazdzierniku canon mial wypuscic nowa napakowana w pixele (46mln) puche. Sadzac po cenie(8-9k $) cos klasy 1dx
Ploty o takiej matrycy krążą od dawna. Byłby to ciekawy ruch Canona.
Swoją drogą to jestem też ciekaw, czy faktycznie pracują nad tą matrycą 3 warstwową coś typu Foevon.
Cytat:
Zamieszczone przez
Demonos
Ploty o takiej matrycy krążą od dawna. Byłby to ciekawy ruch Canona.
Swoją drogą to jestem też ciekaw, czy faktycznie pracują nad tą matrycą 3 warstwową coś typu Foevon.
Bylaby to rewelacja. Zobaczymy
Szkoda, że na Photokinie nic właściwie ciekawego nie pokazali...
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Dla mnie najciekawszy był 400/4 jako przełom (wreszcie!) w zastosowaniu optyki dyfrakcyjnej i przede wszystkim jako zapowiedź kolejnych obiektywów DO.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Dla mnie całkiem ciekawe to "nic", na tyle że się zastanawiam czy go nie kupić 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Pokażą potem, bo w tak dużym przypływie nowości trochę się zaginie. Te nowe wersje II L-ek i kilka nowych krótkich telestałek z IS będzie jak Photokina wycichnie.
Mogli zrobić 5D4 na bazie 7D2, pełna klatka 54MPx. Tryb kadrowania dawałby identyczny obrazek jak 7D2 (dla ptasiarzy). Dla kotleciarzy (i innych marudzących na zbyt dużą rozdzielczość) uśrednianie pikseli na poziomie sprzętowym dostaliby 13,5 MPx.
Aparat ten nadawałby się do każdego typu fotografii.
Rozwiązanie o tyle wygodne, kupuję 2 sztuki 5D4 i mam identyczny backup do każdego zastosowania.
Każdy zadowolony, marudzenia tylko na cenę ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Mogli zrobić 5D4 na bazie 7D2, pełna klatka 54MPx. Tryb kadrowania dawałby identyczny obrazek jak 7D2 (dla ptasiarzy). Dla kotleciarzy (i innych marudzących na zbyt dużą rozdzielczość) uśrednianie pikseli na poziomie sprzętowym dostaliby 13,5 MPx.
Aparat ten nadawałby się do każdego typu fotografii.
Rozwiązanie o tyle wygodne, kupuję 2 sztuki 5D4 i mam identyczny backup do każdego zastosowania.
Każdy zadowolony, marudzenia tylko na cenę ;)
To co by dali do 1dx mk2. Zlote przyciski, szafirowe szklo na ekran, osobistego asystenta pod tel na specjalnym klawiszu help ktory mowi w jezyku ktory wybierzemy w menu :-)
Ciekawe czy 35LII tez sie pojawi, bo co jakis czas chodza o niej ploty