Dziękuję za opinie, jest mi niezmiernie miło.
[960] Willa Carla Grosse
Wersja do druku
Dziękuję za opinie, jest mi niezmiernie miło.
[960] Willa Carla Grosse
[961] zdarza się!
Przypomniało mi się opowiadanie o drzewie dolarowym. Zamiast liści rosły na nim dwudziestodolarowe banknoty. Kwitło obligacjami pożyczki państwowej, a owocowało diamentami. Do drzewa ściągali ludzie, którzy zabijali się pod nim nawzajem, dostarczając w ten sposób doskonałego nawozu.
[966] wsi spokojna
[967] wsi wesoła
932 - krzywe i bez pomysłu - architektura chyba ma swoje prawa?
944 - bure! nic innego mi nie przychodzi do głowy!
947 i 959 - w obu zdjęciach pierwszy plan dominuje zdjęcie jasnością i kolorem pomimo że zabieg z głębią ostrości sugeruje że to nie jest główny temat zdjecia! jakaś...niespójność
w ostatnich zdjęciach jakiś koszmar z ostrzeniem...korzystaj z algorytmów które nie ostrzą WSZYSTKIEGO bo wychodzi kicha co oko dręczy (964) ZBĘDNĄ ILOŚCIĄ DETALI. No i ... cienie to cienie a nie CZERNIE - to tak ogólnie ;-)
Dziękuję za opinie :)
[968] architektura ma swoje prawa!!!
[969] gru_HUU
Troszkę szkoda, bo mogła wyniknąć całkiem ciekawa dyskusja, ale jak zobaczyłem mnogość wykrzykników i wyrazów pisanych CapsLockiem, to mi się odechciało. Dlatego zdjęcia są takie, a nie inne... To tyle odnośnie mojego "pomyślunku".
Pozdrawiam.
oooo..przepraszam kolegę!
Wiem że wrażliwość fotografów to coś wyjątkowego ale żeby była aż tak żeby sie przenosić na .....wykrzykniki?! Na wielkośc liter?!
Znaczy - forma zasłoniła koledze treść przekazu.
Jakże mi wstyd...
No cóż - bardzo mi przykro że uraziłem - jeszcze raz..
pozostaję uniżony....
Merytorycznie: nie ma za co dziękować skoro - jak wyżej - forma uniemożliwiła koledze zrozumienie i dyskusję.
Ja wiem..czepiam się...przecież nie po to kolega zamieścił swoje prace by krytykować!
Tak - znam to: "zdjęcia są jakie są bo tak mięsie podobało.."
Zabawniejszą ( IMHO) wersją jest : "bo mam takie wizje.."
Tylko żeby z tego nie wynikło że Twoje wizje są jedynie słuszne. Po analizie kilku Twoich wpisów zaczynam się zastanawiać czy aby jedynym celem jest krytyka zdjęć, bo sądząc po zjadliwości śmiem wątpić. Jeśli dalej będziesz szedł w tym kierunku to się pożegnamy.
[970]
Awansowałem na kolegę. Potraktuję to jako wyróżnienie.
Jeżeli chodzi o mnie to kolega hakselman może sobie ujeżdżać do woli.
Właśnie to. gdyby jednak coś miało się zmienić, to pamiętaj że zdjęcia kłamią i nie poczułem się jak zbity pies.
Merytorycznie: dziękować jest zawsze za co. Za poświęcony czas, za to że używasz polskich liter...
No przecież żadnego otarcia, ba! nawet żadnej rysy, nie widać :D
No tak... Niedotarty, niedomalowany, a nawet nieodrdzewiony :(
To pewnie jeden z niewielu już zachowanych RTO, a jeśli ktoś kupuje i rejestruje jako zabytek, powinien go odrestaurować. Trochę czerwonej farby nie wystarczy.
Za chwilę będziemy oglądać takie zabytki jedynie na zdjęciach, podobnie jak Ikarusa 66, który był równie popularnym autobusem w latach 70-tych, przynajmniej na Śląsku.
Dziękuję za komentarze.
Ligo, w rzeczywistości nie jest najgorzej :) "Na_co_dzień" zdarza mi się przemieszczać prawdziwymi gruchotami przy których ten jelcz to nówka - fufnel - nieśmigany...znaczy niedotarty :?
[972]
Wygląda trochę jak pekaesowy a nie miejski. Jeździłem takim do szkoły. kiedyś PKS jechałem w jakiejś takiej dziwnej przyczepie.
co z tym wątkiem, co z autorem??
Jacek zobaczył wyniki IX konkursu NG i stwierdził że pieprzy to wszystko :lol:
Zawsze do usług:!:
Gnypowice Wielkie - Twierdza Persil
witamy!
Tak: pamięci Edmunda Niziurskiego.[*]
Trumna Klappera
Wielki Wander
wtajemniczenie szóste
Twierdza Persil - super - az zajrzałem przed chwila do Ksiegi Urwisów....:)
Udzieliła mi się "ta cała moda na retro". I to bardzo mocno :roll:
[978]
Cały retro :) jesteś ?
tylko czy to aby Jacek ale ta żółta zawieszka to chyba nie retro:p
Tez mi żółte w oko się wbiło. Ale... retro auta mają żółte tablice.
To najpewniej smyczka od najkona :D
Jak mogę matkę na szosie przejechać, skoro matka siedzi w samochodzie z tyłu? :mrgreen:
[979] Marszałek