witam :)
od wtorku szczęśliwa posiadaczka 1000d + 18-55 + 55-250
w głowie mętlik - eh te instrukcje obsługi, ale z aparatem się nie rozstaję
pozdrowienia dla wszystkich
Wersja do druku
witam :)
od wtorku szczęśliwa posiadaczka 1000d + 18-55 + 55-250
w głowie mętlik - eh te instrukcje obsługi, ale z aparatem się nie rozstaję
pozdrowienia dla wszystkich
Witam!
Jestem junio_r, interesuję się fotografią i filmami już od jakiegoś czasu. Jakiś czas bawiłem się Zenitem 12XP, potem Ricohem XRX z porysowanym wizjerem :(
Teraz miałem kupować P k-X, ale ze względów finansowych wybrałem Canona EOS 33.
Miłego dnia!
Ten EOS 33 to chyba analog nie ??? :)
Witam wszystkich forumowiczów;)
Witam wszystkich :) od ponad miesiąca szczęśliwy posiadacz 50D :)
Witam witam ;)
Właśnie przesiadłem się z systemu Sony/Minolta na Canona :)
witam serdecznie wszystkich ;)
że tak powiem, jestem starym wyjadaczem ... u konkurencji -> nikoniarze.pl :)
zawitałem do was w związku z akcją fundacji "mam marzenie" :)
p.s.
tylko nie namawiajcie mnie do zmiany systemu :)
Witam. Jeszcze jakiś czas temu nie pomyślałbym, że mnie tu przywieje, a tu proszę... Niektórzy pewnie mnie kojarzą z innych for. Jeśli nie, to nawet lepiej ;) Do niedawna byłem użytkownikiem systemu 4/3 z kilkuletnim stażem. Od kilku dni jestem żółtodziobem w systemie Canona. I to tyle. Co złego, to nie ja...
Cześć jestem jeny. Z fotografią styczność miałem już od dziecka (ojciec fotograf/kamerzysta) Posiadam Canona 350d choć czasem bawię się też 7d taty. Uwielbiam robić zdjęcia przyrodzie :) Może za niedługo jak się jeszcze podszkolę będę chodził z tatą na wesela.
Witam wszystkich :)
Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem EOS 550D. Obecność na forum obowiązkowa :). Pozdrawiam
Witam.
Fotografem amatorem jestem do bardzo bardzo dawna. Dzięki wiedzy, którą wyczytałem również na tym forum, parę miesięcy temu zdecydowałem się na pierwszą cyfrówkę i system Canon. Choć przymierzałem się do EOS 50D to z powodów ograniczonych finansów nabyłem nowego EOS 450D z kitem i dokupiłem obiektyw EF-S 17-85 IS USM.
Jak na razie to jestem bardzo zadowolony z tego zestawu i zdjęć, które dotychczas nim zrobiłem, ale nie da się ukryć że co jakiś czas spoglądam na cenę 50D. W fotografii cyfrowej brakuje mi klimatu ciemni i tych czarodziejskich chwil, kiedy na papierze ukazywało się zdjęcie. O efektach uzyskiwanych w obróbce fotografii cyfrowej nie mam jeszcze praktycznego pojęcia.
Pozdrawiam.
Z radością dołączam do grona.
Właśnie docieram swój nowy sprzęt. Długo zastanawiałem się co kupić po 5 latach z wyeksploatowanym już i ograniczającym moje potrzeby fotograficzne Sony H-1. Byłem niemal zdecydowany już na kolejny, ale bardziej zaawansowany kompakt Fuji s200exr. Ostatecznie zapadła decyzja, że jak inwestować to już w coś dającego więcej możliwości.
W ten sposób nabyłem drogą kupna maszynkę o symbolu 500D, do tego Canon 50mm 1,8, Tamron 55-200 i kitowe 18-55 bezpłatnie od znajomego z "rodziny" Canona. W zestawie znalazła się też lampa Nissin Di466. Na początek wystarczy. mam nadzieję, że skorzystam z Waszej i w miarę możliwości podzielę się swoją wiedzą.
Moim fotograficznym celem jest teraz głownie córeczka, ale nie tylko. Lubię architekturę, krajobrazy, ostatnio próbuje sił na ulicy a w domu zbudowałem pudło do fotografowania różnych przedmiotów.
Aha. Wrażenia po pierwszych 800 klapnięciach lustra? Bezcenne ;)
Pozdrawiam
Wojtek.
Witam serdeczenie !
Pomimo, że zarejestrowałam się prawie rok temu, często tu zaglądam bez logowania. Postanowiłam, że może czas wkręcić się w jaką społeczność fotograficzną gdyż nikt z mojego otoczenia nie podziela mojej pasji :( A w tłumie zawsze raźniej :D
Nazywam się Agnieszka, mieszkam w Szczecinie, używam EOSa 450D z którego jestem na razie baaardzo zadowolona.
Siema... nie pamiętam czy się witałem, czy nie :mrgreen:
Fotografuję od parunastu lat, w tej chwili przesiadka na canona i bez żalu za starym systemem, do tej pory traktowałem fotografię bardziej rzemieślniczo, śluby, imprezki itp... teraz pracuję nad warsztatem...
Pozdrawiam!
witam wszystkich canonowców, zaczynam dopiero się uczyć fotografować kiedyś używałem panasonic;a lumix fz50 ale przyszedł czas na lustro więc wybór padł na 50d + tamron 17-50mm f2.8 oczywiście od Cichego + tamron 55-200mm f4-5.6 + falcon 8mm
Witam,
Mam na imie Krzysiek i mam 27 lat. Od 4 lat mieszkam w UK i tutaj tez nabylem swoja pierwsza cyfrowa lustrzanke (wczesniej kompakty i jeden bridge). Pewnie dlatego, ze wczesniej nie bylo mnie poprostu na nia stac :/ Pstrykanie zawsze sprawialo mi wielka frajde, ale niestety nie moglem nigdy nieco wiecej rozwinac skrzydel. Nabylem EOS 500D z kitowym 18-55 oraz do tego dokupilem 55-250 f4-5.6 IS Canona. Pomyslalem ze taki zestaw na poczatek wystarczy ... a z czasem lepiej poznam swoje mozliwosci i potrzeby i wtedy ewentualnie jakies zmiany beda mialy miejsce :) Co lubie pstrykac ? Krajobrazy, ludzi, zwierzeta, moja Wiole :)
Mam nadzieje ze szybko w Waszej spolecznosci sie zaaklimatyzuje.
Pozdrawiam serdecznie i zycze slonecznego popoludnia.
P.S. Moje pierwsze wypociny z 55-250 mozecie obejrzec tutaj
Krzysiek
Witam!
Od pewnego czasu mam Canona 500D, obiektyw Canon 50/1.8 i Sigma 18-50/2.8. Czytam forum od dawna, ale nadszedł czas na rejestrację. Niektóre dyskusje zapierają dech w piersiach, no i warto poczytać bardziej doświadczonych Canonierów szczególnie w kwestii wymiany sprzętu (bo zachorowałem na FF)
Pozdrawiam
P.S. Brakuje mi oczywiście czegoś długiego, ale myślę o wykorzystaniu starego dobrego 75-300, którego mój ojciec używał swego czasu z aparatem analogowym.
Witam Serdecznie.
Nazywam się Łukasz fotografią zajmuję się niedługo, ostatnio zmieniłem stajnię na Canona i zobaczymy co z tego wyjdzie :). Narazie szklarnia marna i mało czasu na zdjęcia aczkolwiek się to zmieni jak skończę remont :razz:
Pozdrawiam Wszystkich Użytkowników :cool:
Po prostu hej :)
od dawna przeglądam forum i pomyślałem że czas się przywitać :) pozdrawiam wszystkich
Witam!
Cześć, jestem szczesliwym posiadaczem 350d od trzech tygodni, wczesniej byly jakies kompakty i analogowy sprzet Zenita. Mam nadzieje ze dzieki temu forum dowiem sie jeszcze wielu rzeczy procz tych ktore juz wiem. Sprzet narazie niejest najwyzszej klasy ale wydaje mi sie ze na poczatek wystarczy. Pozdrawiam :)
Witam,
Interesuje sie fotografia od 4 lat. Lustrzanke mam od dwóch. Najpierw EOS 400D, od roku 50D. Pół roku temu poszedlem na kurs fotograficzny od podstaw (w sumie 24 godziny) - bardzo polecam ! Aktualnie chciałbym sie zanurzyć w makro.
Cześć
Dawid
woj. śląskie
Witam,
W fotografię "bawię" się od ponad 20 lat.
Najpierw analogowa z pełną ciemnią teraz po podrośnięciu pociech mogę wrócić do przyjemności ale już cyfrowo.
Ostatnio dorobiłem się nieco lepszego sprzętu 500D + kit i Sigma 80-300 APO.
Dzięki forum mam nadzieję zdobyć trochę wiedzy o "cyfrowej".
Pozdrawiam z Warszawy
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)
Witam i ja.
Ja to 46 letni amator fotografujący głównie rodzinke,rodzinne spotkania świąteczne i spotkania w gronie przyjaciół NK. NK bardzo rozwinęła sie u nas Na portalu mamy kilkanaście tysięcy postów.Trzymamy sie w kilkanaście osłób ,spotykamy ,imprezujemy i robimy wycieczki
Ja to wszystko staram sie udokumentować fotograficznie
Mieszkam w Warszawie
Dużo czytam postów na tym forum zdobywając wiedze.
Jestem człowiekiem nastawionym pokojowo, wiec ostrzegam,że nie warto ze mną zadzierać.Zwykła strata czasu.
Pozdrawiam
Witam,
jestem już od dłuższego czasu na CB, ale dopiero teraz coś tam zacznę skrobać od siebie.
Chciałbym w Waszym gronie rozwinąć trochę swoje umiejętności z dziedziny fotografii - pasjonuję się tym od dawna, ale jakoś nie było okazji tej pasji rozwijać. Może teraz przyszedł na to czas i mam nadzieję, że dzięki obecności tutaj będę mógł to robić w miarę swoich możliwości.
Witam wszyskich na forum
Mam na imię Przemek
26 lat
Warszawa
bez więkrzych nałogów
uwielbiam robić zdjęcia czym popadnie,
najchętniej spał bym z aparatem.
Zona jak chciała odpocząć od mua
to pozwoliła kupić nową puszkę :D
forum śledzę od jakiegoś czasu
głównie w pracy:D
pozdrawiam wszystkich na forum
a jako amator będę potrzebował porad i podpowiedzi.
Szanowni Państwo... Dzieńdobrywieczór!* (Niepotrzebne skreślić)
Kilka zdań o sobie:
Najpierw była "Smiena" i odbitki w czerni i bieli
Następnie dwa "Zenity" i albumy 10x15
Dalej Canon 500N i kilka rolek filmu
A teraz "Cyfraki" i pełny dysk
Często się zastanawiam kto to wszystko oglądnie... a potem znów idę robić zdjęcia.
Czasem zdarzy mi się ładny kadr, poleży, popadnie w zapomnienie, wtedy "odkrywam" go na nowo. Zazwyczaj odkrywam go na ścianie ... :)
Teraz wywołuję mniej zdjęć niż kiedyś, już nie ma tego dreszczu emocji, zastanawiania się czy wyjdzie czy nie... (Chociaż w niektórych fotolabach różnie bywa)
Czasami zakładam do aparatu stary obiektyw i kartę 512MB
Wtedy mam mały fragment tego co było kiedyś.
Chociaż teraz to już nie jest tak przyjemne jak dawniej.
Teraz przyjemne stały się inne rzeczy...
Fotografuję z zamiłowania, zdarzają się też proste zlecenia.
Nie mam dużej "szklarni", "puszek" też nie kolekcjonuję, nie jestem profesjonalistą,
raczej amatorem, uczniem. Pomagam i potrzebuję pomocy... jak wszyscy, zdaje się ;)
Dzień dobry
Witajcie
Mam na imię Piotrek i od około 3 lat amatorsko fotografuję.
Aktualnie jestem użytkownikiem (nieswojego) 500D oraz rozglądam się za 7D.
Moja lokalizacja: Biała Podlaska oraz Warszawa.
Pozdrawiam!
Witam.
Chyba sie jeszcze nie przywitałem.:oops:
Siema wszystki
Witam wszystkich.
Witam wszystkich :)
Cześć Wam :D
od dziś jestem dumną posiadaczką Canona 500d, to i przywitać się wypada.
Czytywałam forum od dawna, mam nadzieję, że się tu zaaklimatyzuję :)
Pozdrawiam!
Jako nowo zarejestrowany spełniam powinność i Witam Wszystkich
Jestem z podkarpacia obecnie pracuję na Cannonie 450D a reszta jak w stopce, najbardziej pochłania mnie fotoprzyroda, ale szukam nowych inspiracji i nowych możliwości aby doskonalić swój warsztat.
siemanko!
Od jakiegoś czasu ślinię na mareczka, a że udało się wyprzedać stary system i trochę uzbierać $ planuję swoje marzenia nie długo urzeczywistnić :)
Dla tego witam, i śmigam do wątku o 5dMark2vs7D :mrgreen:
Od dzisiaj posiadacz 40 D.Jutro trzeba wyruszyć w plener by nabierać doświadczenia :),jednak jeszcze dziś czeka mnie lektura forum.Teoria,a później praktyka:)Witam
Troszkę już to formu czytam, więc czas najwyższy się przywitać:) Salve!
Witam,
Postanowiłem się w końcu przywitać, ponieważ użytkownikiem forum jestem już od prawie roku, kiedy to zaczęły się moje poszukiwania odpowiedniego sprzętu. Sprzęt nabyłem parę miesięcy temu, wybór padł na 550D + kit + 50 1,8. Od tego czasu namiętnie focę swojego nowo narodzonego i żonkę, oraz intensywnie śledzę ruchy na naszym forum żeby podszkolić warsztat :D
Mam nadzieję wkrótce pochwalić się swoimi osiągnięciami.
Pozdrawiam,
Maciej
Przeglądam to forum od jakiegoś czasu i dziś postanowiłem się zarejestrować, pstrykam amatorsko od kilku lat ale ostatnio przesiadłem się na system Canona stąd moja obecność na tym forum :-D
Witam Wszystkich...
Więc i przyszła pora na mnie.
Wpadłem na ten wątek zaznajamiając się z moim nowym drugim domem :) mam nadzieję, że klimat tu panujący jest znośny, rozmowy o sprzęcie wiem, że burzliwe, ale pomocne. Na to liczę. Na klimat.
Wypada się przedstawić. Coś o mnie.
Nazywam się Marek, rocznik 89. Fotografia urzekła mnie tak naprawdę po tym jak zobaczyłem co oferuje pierwszy cyfrowy kompakt. Zakochałem się, wpadłem po uszy. Mam na swoim koncie kilka osiągnięć większych bądź mniejszych.
Długi czas siedziałem na forum KKM (klub koniki minolty, współdzielony z sony rzecz jasna). Sam jeszcze jestem posiadaczem pierwszej i dotąd jedynej mojej lustrzanki - sony a100 + 18-70 + T70-300 + 5400xi + m42 industar macro + pierścienie.
Zapytacie zatem, co robię na CB?
Stawiam (mam nadzieję) milowy krok. Chcę ukochać jeszcze bardziej fotografię. W planach mam zakup 5d mkII, jestem już posiadaczem 17-40, a w najbliższym czasie również 50 f/1.4 oraz 580 ex II. Mam nadzieję, że to nie będzie koniec przygody z C, bo lista życzeń jest długa. Chciałbym podążać za światłem, ale niestety zaciągnięty ręczny hamulec finansowy skutecznie mnie blokuje.
Pozwolę sobie na jeszcze troszkę prywaty - mieszkam pod Wrocławiem - w cichym i zielonym mieście - Jelczu-Laskowicach. Studiuję dziennikarstwo w Dolnośląskiej Szkole Wyższej we Wrocławiu, o specjalności Media Cyfrowe i Komunikacja Elektroniczna.
Wcześniej kierunkowałem się pod kątem studiów ścisłych. Rok studiowałem na Politechnice Wrocławskiej mechatronikę, lecz zrezygnowałem, bo pasja była silniejsza. Chciałem zawsze pracować z uśmiechem na twarzy. Robić to co się lubi. Owszem, lubię nauki ścisłe, stąd też moje prace często są hermetyczne czy symetryczne.
Po studiach, w trakcie których jestem chciałbym pracować w zawodzie. Tzn szeroko pojętej branży medialnej, lecz ostatnio co raz częściej myślę o własnej działalności.
Może i jestem nienormalny, bo znajduję się w połowie drogi do licencjatu, (a zmierzam do magistra), a już myślę, o drugim kierunku związanym bardziej z fotografią. Do tego praca i życie. Trzeba będzie się gimnastykować :D
Może opowiem dlaczego Canon?
Pracowałem przez pewien czas w fotojokerze. Miałem możliwość 'wymacania' wszystkiego co mieliśmy na sklepie. Pokochałem Nikona, w następnej pracy również dostałem służbowego d90. Lecz jednak to Canon zwyciężył. Dlaczego? Sam nie wiem.
Zawsze mi się wydawało, że Canon lepiej stoi ze szklarnią, ceny są ciut niższe niż u N.
Nikoś bardzo mocno mnie kusił sb900, ale jednak chcę spróbować z C.
Na pewno dużą rolę odegrał mój znajomy Wojtek Grzanka, fotografujący i pracujący na systemie C. Chciałbym równać do jak najlepszych, stąd też pewnie ten wybór.
No i przyznam się, że kiedyś się śmiałem, że film w DSLR? Tak, był śmiech na sali. Dziś spokorniałem i m.in. dlatego wybrałem C, a nie N. Jednak ruchomy obraz ma w sobie to coś, zwłaszcza z niezwykłą głębią ostrości jasnych szkiełek.
Nie będę już przeciągał, bo i pewnie i tak większość z Was nie przeczyta tego co jest powyżej. Normalne prawo internetu, gdzie liczy się szybkość, info i content.
Tak, z zamiłowania i z racji nauki jestem takim badaczem internetu. Można by rzec - medioznawcą ukierunkowanym na e-świat i e-technologie badającym socjologiczne zachowania w tej dziedzinie.
moje dotychczasowe prace można zobaczyć pod adresami:
www.egallery.ovh.org (aktualnie niedostępna - redesign)
www.marek89.digart.pl
www.maxmodels.pl/mkev.html
Witam i pozdrawiam :)
Witam również wszystkich :)
Witam ponownie ... po dłuższej przerwie ...
Troszkę mnie tu nie było ... ale koleżanka przypomniała mi o CB, więc postaram się zaglądać już częściej ... :)
Witam wszystkich :-)
Jako że ostatnio nabyłem 5d, postanowiłem się wkońcu pojawić na tym forum.
Moje galerie:
www.andrzejorlowski.com
www.pozytywna.pl
Wkrótce: "galeria" filmowa - dlatego właśnie canon.
Witam wszystkich :-D
hejka chłopaki i dziewczyny jestem nowym uzytkownikiem jestem początkujący i mam nadzieje że uzyskam tutaj wiele super rad od profesjonalistów, pozdrawiam mocno :)