W Przemyślu się właśnie skończył kurs, z nowym księdzem - prowadzącym. Koszt całkowity to 50zł ;).
Wersja do druku
W Przemyślu się właśnie skończył kurs, z nowym księdzem - prowadzącym. Koszt całkowity to 50zł ;).
Witam
Widziałem że ktoś wrzucał już info, ale dla przypomnienia, od wczoraj ruszyły zapisy na kurs w Piotrkowie Tryb.:
http://archidiecezja.lodz.pl/new/mai...s-fotooperator
PS. Ja będę jechał z Pabianic autem i mam jedno miejsce wolne, jakby ktoś był chętny się zabrać.
Informacja jest pełna: :smile:Cytuję"
"W dniach 6 i 20 listopada Wydział Duszpasterski Kurii Diecezji Bydgoskiej organizuje kurs dla fotografów i operatorów kamer video. Kurs odbywać się będzie w godzinach od 18.00 do 19.30 w gmachu Kurii Diecezjalnej, przy ul. Malczewskiego 1. Uczestnicy zobowiązani są do udziału w obu spotkaniach. Na pierwsze spotkanie należy zabrać ze sobą dowód osobisty oraz zdjęcie."
Nic wiecej nie trzeba i nie ma.Sala jest duża tak że zapisów nie ma.Po prostu trzeba się zgłosić jw.
Tyle informacji można uzyskać telefonicznie i myslę że wystarczy.Pozdrawiam
Janmar, ale ja rozumiem doskonale i znam tę informację z kurii. Tylko, że kolega zadeklarował się, że poinformuje nas o zapisach i czy coś taki kurs kosztuje.
Co do telefonu - do kurii 3 dni próbowalem się dodzwonić o różnych godzinach - nikt nie odbierał, a do Bydgoszczy mam 60km, więc nie pojadę zapytać ;-)
Pozdrawiam
Patrz pan, ja zrobiłem 270km do Łowicza, a tu nagle wysyp kursów w bliżej położonych miastach :] Ale co tam....przynajmniej jest dożywotnia legitka :D
O dziwo nie musiałem ściemniać: odwiedziłem proboszcza o 7:20, a 10 minut później byłem w drodze do Łowicza :D
Kolejny kurs w Warszawskiej odbędzie się w połowie kwietnia 2010, informacja oficjalna od ks.
Ta sama informacja wisi na stronie kurii. Cieszę się że już mam to z głowy.
U nas na szczęście wieczysta. Było miło i momentami zabawnie, ale wystarczy :D
oj tak wiecej jak 6godzin to juz nie da sie wysiedziec :)
ale fakt prowadzacy w wawie calkiem ok :) batman z klasa i humorem
Najbliższy kurs liturgiczny dla fotografów i operatorów kamer video organizowany przez Wydział Duszpasterski i Archidiecezjalną Komisję ds. Liturgii i Duszpasterstwa Liturgicznego rozpocznie się w piątek 6 listopada br. o godz. 16.00 (do 19.30) w „Domu Nadziei” Caritas Archidiecezji Lubelskiej przy ul. Unii Lubelskiej 15 w Lublinie (wjazd za „Targiem pod Zamkiem”.
Następnego dnia w sobotę 7 listopada zajęcia odbywać się będą w godz. 9.00-12.30.
Wszyscy kandydaci, którzy już złożyli bądź złożą w najbliższym czasie podania do Wydziału Duszpasterskiego Kurii Metropolitalnej otrzymają listowne zaproszenie wraz z innymi szczegółowymi informacjami o przebiegu kursu.
ks. dr Zbigniew Wójtowicz
kontakt e-mail: z.wojtowicz@kuria.lublin.pl
081/532-12-65
Źródło: "http://kuria.lublin.pl/www/Kurs_liturgiczny_dla_fotograf%C3%B3w_i_operator%C3 %B3w_kamer_video"
Info u kursie w Gdyni, 19-20.10 o 19.30 w kościele na Świętojańskiej:
http://www.info.diecezja.gda.pl/engi...0&ret=30&ed=32
No i po kursie w Krk. Do legitymacji, gratisss książka-modlitewnik rekolekcyjny z Janem Pawłem II ;)
Pierwszy dzień bite 3h, jak dla mnie bardzo sennie. Drugi dzień do zniesienia, zakończony krótką mszą i rozdaniem legitek.
Zapowiedziano też warsztaty/plener dla osób które brały udział w krakowskich kursach liturgicznych. Warsztaty 40zł (07.11.2009) + Plener z modelką w sukni ślubnej 30zl (14.11.2009). Więcej na http://www.liturgia-foto.pl/
Pozdr
uderza ktos na ten kurs w Lublinie ?
W Poznaniu ni widu, ni słychu. Zazwyczaj o tej porze było już coś wiadomo, chyba że ja nie widzę...
W dniach 6 i 20 listopada Wydział Duszpasterski Kurii Diecezji Bydgoskiej organizuje kurs dla fotografów i operatorów kamer video. Kurs odbywać się będzie w godzinach od 18.00 do 19.30 w gmachu Kurii Diecezjalnej, przy ul. Malczewskiego 1. Uczestnicy zobowiązani są do udziału w obu spotkaniach. Na pierwsze spotkanie należy zabrać ze sobą dowód osobisty oraz zdjęcie.
Zapisy: Brak
Kasa: 130zł :O
Termin ważności: 5 lat
IMO, nie opłaca się. Nie robię jeszcze profesjonalnie ślubów, więc dla mnie - kasa w błoto. Wole pojechać dalej trochę i zapłacić za bezterminową legitke.
NATURALNIE MÓWIMY O BYDGOSZCZY
Dzięki za info rysib
Kurcze, teraz nie wiem czy jeździć do Bydzi jak palant, czy poczekać na kursy w Poznaniu... :(
Dzwoniłem do Poznania
Ma być w grudniu ale nie wiedzą jeszcze za ile i kiedy dokładnie.
Mam nadzieję, że pomimo znikomej liczby postów ta informacja okaże się prawdziwa :P No nic, to chyba zrobię sobie w Poznaniu. Czy kursanci z poprzednich lat mogliby odezwać się ile było spotkań, za ile $ i w jakim miesiącu zdawali?
z mojego doświadczenia :
Poznań , 16.12.2006 , koszt 20 PLN , Legitymacja ważna bez terminowo .
pzdr
paweł
aha. było to jedno spotkanie w sobotę , 2 godziny jak sie nie mylę .;-)
No to najs, pozostaje nam tylko czekać :P
Przez dwa ostatnie lata, wiadomo było na początku października.
Ha, no i proszę:
http://www.archpoznan.pl/content/view/1410/202/
Cytat:
Kurs dla fotografów i operatorów sprzętu audiowizualnego 2009
Komisja Liturgiczna Archidiecezji Poznańskiej po raz kolejny organizuje kurs dla fotografów i operatorów sprzętu audiowizualnego.
Kurs odbędzie się w kościele pw. Najświętszego Zbawiciela w Poznaniu przy ul. Fredry 11, w sobotę 12 grudnia 2009 roku od godz. 10.00 do 13.00. Koszty organizacyjne kursu wynoszą 30,- zł od osoby.
Księdza Proboszcza uprzejmie prosimy, by poinformował parafian o w/w. kursie.
Wypełniony formularz zgłoszeniowy z danymi kandydata wraz z akceptacją księdza proboszcza, prosimy przesłać do dnia 10 grudnia br. na adres Kurii Metropolitalnej: 61-109 Poznań, Ostrów Tumski 2, z dopiskiem „Kurs dla fotografów".
Poznań, dnia 26 października 2009 roku
N. 6305/2009
Biskup Grzegorz Balcerek
Wikariusz Generalny
Ks. Ireneusz Dosz
Kanclerz Kurii
Very najs! Dzięki za info!
W PŃ-u legitka bezterminowa? Jeśli tak to bym śmignął do Poznania i spokój :D
Ten kurs w Piotrkowie będzie zdaje się 21.11 - ale bliższe informacje zniknęły ze strony... Ktoś wie coś więcej? gdzie? o której? Ja będę jechał z Wawy...
Powiedzcie czy legitka z poznania była ze zdjęciem? Nic nie piszą o zabraniu zdjęcia.
A co ze Szczecinem? Wiadomo kiedy najbliższy kurs? :roll:
Ktoś chyba umieszczał już info że w szczecinie już był kurs o0
xsardas dzięki, fakt może się spóźniłem :|
Wiadomo kiedy następny?
napisz do fundacji szczecińska sekretariat_szn@interia.pl lub bezpośrednio do księdza zajmującego się organizowaniem kursów koordynator@kuria.pl
Nooooo w końcu w Poznaniu i to bezterminowo :) i tylko 3 godzinki :) i tylko 30 zł :)))))
A kto się wybiera na poznański kurs?? :)
Ja (jeżeli wysłanie zgłoszenia za jakieś 2-3 tygodnie nie będzie za późno - bo dopiero wtedy będę w swojej parafii :D)
Może przejdę się z ciekawości, bo legitkę już mam. ;)
I do tego łatwo złapać ostrość, jako że takie momenty często są dość dynamiczne. Sypanie ryżem czy innm stuffem..
Mam nadzieję Ernest że nia masz nic naprzeciw nawiązywaniu, hehe :)
Będzie i trzecia, proboszcza postaram się złapać jutro..Cytat:
2 osoby z Puszczykowa ruszają na kurs
ale jaki kurs? kiedy? może mnie ktoś oświecić? nie spóźniłam się?