zima u mnie juz za oknem , snieg pada , ladnie to wyglada , ale pamietajmy ze sami nie jestesmy
on mial miske przed soba zakryta juz sniegiem i nie widzial ze tam jest jedzenie :(
Ewa :-D bo bym zapomnial :-D to jest wrobelek , samiec :mrgreen:
Wersja do druku
zima u mnie juz za oknem , snieg pada , ladnie to wyglada , ale pamietajmy ze sami nie jestesmy
on mial miske przed soba zakryta juz sniegiem i nie widzial ze tam jest jedzenie :(
Ewa :-D bo bym zapomnial :-D to jest wrobelek , samiec :mrgreen:
ten drugi wróbelek, z ostatnich trzech to chyba ciut zamydlony?
2008:12:20 10:49:05
200mm
Subject dist: 3,43m
1/1250 sec, f/3,2
Mode: Av
Metering: Evaluative
Exp comp: -1
ISO: 1250
AF mode: AI Servo AF
fotosc...dla mnie mydło to delikatny brak ostrości :)
skoro tak mowisz , wiec tak jest , szkoda , bo zdjecie mi sie podoba :)
troche innych kadrow :)
pogoda byla deszczowa :)
Wróbelki podobają mi się wszystkie, bez wyjątku! Ale ta rozczochrana sójka w śniegu jest rewelacyjna! Jestem pewna, że to Facet, który właśnie wraca do gniazda po całodziennych baletach :mrgreen: Śnieg pada i mokro, więc nawet nie powie, jak onegdaj jego mniejszy kolega o piękniejszym głosie:
"Nagle zjawia się Pan Słowik, poświstuje, skacze ...
- Gdzieś ty latał, gdzieś ty fruwał? Przecież ja tu płaczę!
A Pan Słowik głośno ćwierka:
- Wybacz, moje złotko,
Ale wieczór taki piękny, że szedłem piechotką!”
ostatni przed trzema ostatnimi (niebieski) po prostu struś pędziwiatr - jak zwykle super
pozdrawiam
fotosc mnie równiez się podoba, bo fajny moment :)
Może niepozorne to zdjęcie, ale mi się podoba; mocno starający się groźnie wyglądać wróbel ( drugie z ostatniej serii ).
Też lubię wróble, chociaż są pospolite :). Zdjęcia podobają mi się i zgadzam się z przedmówcą :)
TYTUL SAMI SOBIE WYMYSLCIE
mi podczas zdjecia wpadl do glowy tytul :)
hehe super:D taki niekompletny ale super:)
Wesolych Swiat :)
szuflada , czesc zdjec juz kiedys pokazalem , a te jest kolejne :) czas wypuscic na swiatlo dzienne :) pozdrawiam i wesolych Swiat zycze :)
Jak zawsze super! Fajnie uchwycone spojrzenie ptaszora.
DZIEKI
portretowo
Czy ostatnie dwa zdjęcia były dopalane lampą ?
Jak zawsze super!
No, no Sylwek, robia wrazenie takie zblizenia. Szczegolnie drugie jest bomba.
dzieki serdeczne :) jednoczesnie witam w nowym roku :) wszystkiego najlepszego dla Wszystkich :)
nie wiem jak Wam , ale mi ten gatunek juz bokiem wychodzi :(
fantastyczne zdjęcia
A tak przy okazji to najlepszego z okazji imienin oraz na cały nowy rok
Niektóre zdjęcia to ptasia makrofotografia:D
dziekuje za zyczenia :)
przed chwila zrobione , co o nich myslicie , mi najbardziej druga siew podoba mimo ze oko slabo widoczne :)
oba bardzo dobre, tam u ciebie to zimy nie ma:?:
w Sylwestra padal snieg , ale tylko troche :)a w czoraj bym mroz i mocny wietr wial :)ale slonce swiecilo :) dzis jest pochmornie , ale cieplo :)
Wrzucam pierwszą fotkę w tym wątku. Nastrzelałem sporo kaczek i rybitw, ale nie wydały mi się szczególnie atrakcyjne do prezentacji. Poniższe też nie jest idealne (poza tym to nie L-ka ;) ), ale bardzo się cieszę że w końcu udało mi się ustrzelić tego gagatka - jest bardzo płochliwy i ciągle mi uciekał, a widywałem go kilka razy w ciągu ostatnich dni. Czyżby to był myszołów ?
Exposure time 1/400 s
F-number f/6.3
Exposure program Aperture priority
ISO speed ratings ISO 200
Focal length 250 mm
w sumie ptasior fajny - trochę mały, ale czemu w galerii Sylwka????
oo fotograf mnie ubiegł
to jest myszolow :) technicznie zdjecie jest bardzo slabe :( ale probuj dalej :)
Ale jaja. A myślałem, że w necie już mnie nic nie zaskoczy ;)
Ej sorry - ale wioska - wstyd mi - pomyłka po prostu ;)
Tak to jest jak się na kilku forach na raz siedzi ;)
Proszę o wycięcie mojego postu.
Jeszcze raz sorki.
ale porazka , ale bol :( chyba nie wezme aparatu do reki przez miesiac :( az mi sie lezka zakrecila :(
no ten jest świetny
super fotki, widzę, że wróble to Twoja specjalność w okresie zimowym:lol:;a tak przy okazji, to życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Pitek dzieki :) a cp dp wrobli , to jak sie nie ma co sie lubi , to sie lubi co sie ma :)
jak zwykle bardzo dobre fotki, jak daleko byłes od ptaków w tym przypadku?
od 2 do 4m :)
przedostatnie zdjecie jakby takie mętne...
co nie znaczy, że mi się nie podoba ;)
super fotki ale najbardziej mi się podoba pierwsze (szkoda tylko, że wróbelka obcięło:D) i ostatnie