Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
nie wiem jak ty ale ja nie lubię body używanych, juz nawet nie chodzi o zużycie mechaniczne ale o te powycierane i śliskie uchwyty, porysowane wyświetlacze i sanki, sfilcowany i brudny pasek, zakurzony wizjer itp... a przede wszyskim brak pewności jak był używany i przez kogo obmacywany, po prostu nie lubię brać do łapy tak przeoranych sprzętów na których często czuć woń z dłoni poprzedniego właściciela dlatego celowałbym w nowe body...
trudno się nie zgodzić. nowe to nowe. zawsze wiesz co w nim siedzi. a poza tym skąd wiesz co ten ktoś macał zanim wziął aparat do reki? a jak masz swój sprzęt od nowego i nawet jak jest "letko" sfatygowany to wiesz że to i tak twoje ślady.
Jak kupujecie używne auto to pewnie pierwsze co robicie to zmieniacie kierownice bo nigdy nie wiadomo co poprzedni właściciel macał :):)
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Jak kupujecie używne auto to pewnie pierwsze co robicie to zmieniacie kierownice bo nigdy nie wiadomo co poprzedni właściciel macał :):)
Najczęściej przy kupowaniu auta, sprzedawca twierdzi że jego sprzedawany egzemplarz to cud świata który unosił się po chmurkach i jest bez wad... tylko żeby najszybciej go wcisnąć komuś i zgarnąć kasę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
Ja nie mówię że każdy używany egzemplarz jest przekombinowany :)
raczej chodziło mi że cena używanych body, w stosunku do cen teraz nowych, nie jest warta ryzyka i lepiej "dokombinować" pieniążki, poczekać troszkę żeby zakupić nowy w sklepie i mieć tą cholerną pewność że nic się nie stanie z tym body- a jeśli coś pójdzie to i nawet, jest gwarancja :) teraz nowy a używany, to różnica 1000-1500zł - to chyba lepiej dorzucić te kilka stówek i mieć nówkę z kartonu, niż kupować w ciemno używany kilka lat sprzęt...
a jeśli ktoś ma ciężki budżet, i wycisnął z portfela ostatnie grosze, na sprzęt za 5tysięcy używany (nie martwiąc się że coś może pójść, i więcej straci) to nie wierze że nie dozbierałby 1500zł na nowy w sklepie.... To jest kwestia cierpliwości ... :)
Moim zdaniem 5dm2 w dobrym stanie z dobrym przebiegiem, bez gwarancji, bez faktury VAT maksymalnie warte teraz jest 4.500 :)
nie 5.000 ani 5.500 skoro jak się dobrze poszuka to nowego znajdzie się już za 6200/6300zł
albo za niecale 5000 pln nowy z 2 letnia gwarancja w [URL="http://www.japanphoto.no/canon-eos-5d-mark-ii-kamerahus"]
Cytat:
Zamieszczone przez
anglikplus
albo za niecale 5000 pln nowy z 2 letnia gwarancja w [URL="http://www.japanphoto.no/canon-eos-5d-mark-ii-kamerahus"]
zamawiałeś z tego źrodła ? z jakiego to kraju bo coś sie nie moge połapać :P
Edit: Kraj to Norwegia jeśli się nie mylę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Hadrian
... W takim razie co robic, jak niedac sie oszukac... Skoro przebieg i ogolny stan aparatu tak naprawde nic o nim nie mowi...
Jeśli ktoś uczciwie podchodzi do tematu sprzedaży, nie ma nic do ukrycia. W sieci, na jego stronie z fotkami, itd. znajdziesz full informacji o ty co robi i sam ocenisz, czy zajeżdża aparat na ślubach, czy pstryka amatorsko dla własnego fanu.
Ja co kilka lat sprzedaję aparat i kupuje nowy bo mam taki kaprys, lubię zmieniać modele na nowsze mimo, że tracę na tym sporo. Po roku, czy nawet trzech aparat w mej torbie jest praktycznie jak nowy.
Jeśli ktoś może kupić w idealnym stanie aparat 25, czy 30% taniej niż nowy, to czemu nie?
Sprzęt, który ma ok. 10.000 to co innego, jak 70.000, prawda?
tak to norwegia, caly sprzet foto kupilem w tym sklepie , a ostatnio 5d2. to powazna siec sklepow fizycznych w norwegii i szwecji .
Cytat:
Zamieszczone przez
anglikplus
No i niech mi teraz ktoś powie że jest sens kupować w ciemno używanego 5dmk2, bez gwarancji "schodzonego" itp. w cenie 5.000zł "plus, minus"
Cytat:
Zamieszczone przez
anglikplus
tak to norwegia, caly sprzet foto kupilem w tym sklepie
Ze zniżką pracowniczą, prawda?
Cytat:
Zamieszczone przez
anglikplus
tak to norwegia, caly sprzet foto kupilem w tym sklepie , a ostatnio 5d2. to powazna siec sklepow fizycznych w norwegii i szwecji .
Szkoda, tylko że sklep nie wyśle Ci tego do PL, poza tym Norwegia nie jest w UE, więc doliczyć trzeba cło.