Odp: [mkkaczy] Dzika przyroda
Mnie się spodobał szczygieł, choć jeszcze nigdy nie widziałem go "z bliska".
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Moja ulubiona sikorka, mam ich sporo w karmniku. Właśnie oprócz lazurowej i czubatki przylatują wszystkie. Ładna kompozycja i równie ciekawe "maślane" ( w rozumieniu przyjemne w odbiorze ) tło.
Słowiczek, gdyby Cię odwiedziła sikora lazurowa to zachowaj tą wiadomość dla siebie. Chyba że lubisz najazd Hunów i Tatarów jednocześnie na swoje domostwo :) Chociaż z drugiej strony jeśli każdy z nich przywiezie zwyczajową flaszkę.... :)
A modraszka fajna, zresztą roślinka też.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Słowiczek, gdyby Cię odwiedziła sikora lazurowa to zachowaj tą wiadomość dla siebie. Chyba że lubisz najazd Hunów i Tatarów jednocześnie na swoje domostwo :) Chociaż z drugiej strony jeśli każdy z nich przywiezie zwyczajową flaszkę.... :)
A modraszka fajna, zresztą roślinka też.
Jak pisałem - nie mam jej w karmniku :). Jeden jedyny raz widziałem ją w jednym z rezerwatów, które odwiedzam. To było zimą, z początku myślałem,że to raniuszek, ale moją uwagę zwrócił krótszy, niż u raniuszka ogon i czarny pasek na oku. Nie miałem czym zrobić zdjęcia, zresztą wielu ujęć nie mogę zrobić także dziś:D, tak więc po skonsultowaniu się z wiedzą książkową wytypowałem lazurkę
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Jak pisałem - nie mam jej w karmniku :). Jeden jedyny raz widziałem ją w jednym z rezerwatów, które odwiedzam. To było zimą, z początku myślałem,że to raniuszek, ale moją uwagę zwrócił krótszy, niż u raniuszka ogon i czarny pasek na oku. Nie miałem czym zrobić zdjęcia, zresztą wielu ujęć nie mogę zrobić także dziś:D, tak więc po skonsultowaniu się z wiedzą książkową wytypowałem lazurkę
Ty żartujesz czy mówisz poważnie? Spróbuj na którymś ptasim forum napisać że widziałeś sikorę lazurową. Zobaczysz co się stanie :) A zupełnie poważnie .... sprawdź sobie ile razy lazurowa była widziana w Polsce.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Ty żartujesz czy mówisz poważnie? Spróbuj na którymś ptasim forum napisać że widziałeś sikorę lazurową. Zobaczysz co się stanie :) A zupełnie poważnie .... sprawdź sobie ile razy lazurowa była widziana w Polsce.
Nie żartuję, przyrodnikiem jestem z zamiłowania, a to, że jestem kiepskim fotografem z brakami w sprzęcie, tak wyszło, uczę się i tyle:) Ile razy była widziana w Polsce? Mniej niż 100 razy, miałem więc duuuużo szczęścia. Ale-nikomu nie mów, to zostanie między nami:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Nie żartuję, przyrodnikiem jestem z zamiłowania, a to, że jestem kiepskim fotografem z brakami w sprzęcie, tak wyszło, uczę się i tyle:) Ile razy była widziana w Polsce? Mniej niż 100 razy, miałem więc duuuużo szczęścia. Ale-nikomu nie mów, to zostanie między nami:mrgreen:
No to naprawdę miałeś dużo szczęścia.
Nigdzie nie napisałem że jesteś "kiepskim fotografem z brakami w sprzęcie"..... Tak samo zresztą jak nie napisałem że jej nie widziałeś....
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Nigdzie nie napisałem że jesteś "kiepskim fotografem z brakami w sprzęcie".....
Wiem kolego, to moja obiektywna i realna opinia o swoich poczynaniach. Z tego powodu wtedy nie przymierzałem się nawet do zdjęcia. Las jest bardzo trudnym miejscem do focenia drobinek, bez umiejętnego podejścia i w miarę jasnego i szybkiego tele nie ma szans na dobre zdjęcie. Podejść umiem, tak że mam uciechę choćby z obserwacji, jak by nie patrząc zdobywanie doświadczenia, które później będzie jak znalazł. Pozdrawiam:)
Mistrzowskie fotografie, strona za stroną zdjęcie po zdjęciu z co raz to większym zainteresowaniem. Gratuluje cierpliwości i ujęć :) Jak najbardziej na +
O lubię takie, bo oprócz samego uchwycenia ptaszka jest jeszcze klimat miły dla oka.