W tym problem. Na razie nie widziałem przykładów, które by to potwierdzały.
Wersja do druku
Tak oficjalnie to jeszcze nie było: Canon Recalls for Repair EOS Rebel T4i Digital Cameras Due to Risk of Allergic Reaction
Cytat:
FOR IMMEDIATE RELEASE
August 14, 2012
Release #12-246
Consumers should stop using recalled products immediately unless otherwise instructed. It is illegal to resell or attempt to resell a recalled consumer product.
Hazard: A chemical used in the camera's rubber grips can result in a reaction that changes the grips from black to white and poses a risk of skin irritation to the consumer.
Czy ktoś może sprawdzał czy i jaka jest różnica w jakości obrazka między 550D a 650D?
Dobrze, że chociaż CANON Polska nie zabronił używać aparatów 650D. :lol:
Nad Wisłą można dalej strzelać fotki tym aparatem, bo Sarmaci nie muszą wiedzieć o problemach CANONA USA.
68,200 aparatów do naprawy !!!
Obiektyw EF 40 tez nawala, jakoś pod górkę ma ostatnio nasza ulubiona firma. :p
Pozdrówka
Czy ja wiem. Poprzednio też co chwilę coś było. Najgorsza wpadka jaką zaliczyli to z AF-em w marku III - dobrze że się czegoś nauczyli i nie zamiatają teraz sprawy pod dywan.
BTW: u innych też nieróżowo - poczytaj co się dzieje u Nikoniarzy - już nie tylko gumy się odklejają. Niestety mam wrażenie że z kontrolą jakości to się podziało coś dziwnego - chyba producenci uznali że lepiej (i taniej) jak to zrobią użytkownicy :roll:.
Video tests of the Canon EOS 650D / Rebel T4i's Hybrid autofocus system: Digital Photography Review - porównanie nowego, hybrydowego AF, ze standardowym PD AF (Quick AF) i z kontrastowym w Panasie G5.
PS
A tu opis hybrydowego AF w wersji Sony: IMAGING ELEMENT AND IMAGING DEVICE
Na moje oko to 500D ostrzy bardzo podobnie.