Jedno drugiego nie wyklucza, wprost przeciwnie :)
Tylko raz fociłem coś, czego nie dało się słuchać:
http://tomaszg.pl/foto/08papa_d/ (pomijam jakieś badziewne kapele na festwialach, co się trafiają)
Wersja do druku
Jedno drugiego nie wyklucza, wprost przeciwnie :)
Tylko raz fociłem coś, czego nie dało się słuchać:
http://tomaszg.pl/foto/08papa_d/ (pomijam jakieś badziewne kapele na festwialach, co się trafiają)
Dzisiaj rano w tramwaju Annie Lennox. Poza tym Miles Davis, Pat Metheny, Peter Gabriel i Stewart Copeland bez umiaru .
Herbie Hancock - "River" - (2008 Grammy Award winner for album of the year) cudowna płyta, Metheny (prawie cała dyskografia), Meldau, Jarret, E.S.T., Davis, Coltrane, Hackett, Genesis, Yes, Gilmour i setki innych :)
W wolnych chwilach sam pogrywam powyższe.
A INDUKTI ktoś zna?? ja ostatnio tego słucham w dużych ilościach :)
hm. po trochu wszystkiego: rock (z duzym naciskiego ma klasyke), regge(ale dla odmiany nie klasyczne), metal (z wyjatkiem death - lubie prog, epic, power, symphonic, doom, black), blues, gotyk, szanty, punkrock, poezja spiewana, niektore formy elektroniki itd itp ;) nie przepadam za jazzem, nie lubie hiphopu (z wyjatkami), nie trawie techno.
nie czuje jedynie blusa i nie jest to żart,ogólnie wszystko od klimatów hard trance do jazz ,z mniejszym naciskiem na Rap i Hip Hop a większym na metal.
I tylko z gramofonu :-D ,no czasami radia .
Hmm.. dorzucę swoje 3 grosze..
Generalnie jak ktoś już pisał, czasem łatwiej jest napisaćczego się nie słucha, niż to czego jest się zwolennikiem. Ja osobiście nie trawię techno, hh i disco polo. Reszta w większym lub mniejszym stopniu może być.
Jeśli chodzi o to czego słucham, to raczej cięższe klimaty, hard rock, metal (symfoniczny, gothic (nie przepadam za growlem)), także industrial, ambient, dla odprężenia, także klasyka.
Z zespołów to: Godsmack, Disturbed (Avatar z ich najnowszej płyty:twisted:), Flaw, Rammstein, Evanescence, Lacuna Coil, Nightwish, Rhapsody of fire, Therion, Kronos Quartet, Epica, Apocalyptica, trochę by się tego jeszcze znalazło..
Jak mam gorszy humor, to zamiast wyjść z dołka, lubię wpaść sobie w depresję i sięgam po Dark ambient i Dark Wave.. Także inne klimaty industrialowe:twisted: