Odp: Lista skradzionego sprzętu (2)
Każdy sprzedawca ma inną strategię(aby sprzedać).I ten prywatny i ten na alehandro.
Zgodzę się z Merde, że zakup od osoby będącej wieloletnim członkiem forum ,to małe/mniejsze ryzyko niż zakup na giełdzie..
Tak sprzedalem bez problemu mój poprzedni system(Pentax).
Co przechowywania pudełek:
przecież można złożyć i nawt kilkanaście pudełek nie zajmie więcej miesca niż karton papieru formatu A4 .
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
na 3 używki leica na alledrogo 2 z pudelkiem jedna bez
mało reprezentatywna próbka
Ta bez pudełka sprzedaje pewnie taki Roy co mu żona pudełko od Leicy wyrzuciła a potem na gewałt szukał pudełka, bo obiecał w ofercie. Tylko, że pudełko ma numer seryjny...
Roy uważa, że jest taki cool i wysoko ponad pudełka, ale pieniędzy raz wydartych na ebay nie odda. O pudełkach nie zapomniał napisać w ofercie, chociaż ich nie miał, ale o tym, że jego Leica miała wizjer sklejony duct tape to zapomniał napomknać...typowe dla osoby co zgubiła pudełko od Leicy....:shock::shock::lol:
Warto przeczytać ten pouczajacy choć stary watek. Pudełko i papiery dźwignia handlu czy się to komu podoba czy nie, to fakt.:D
camera boxes(I can't believe I am asking this!) - Photo.net Leica and Rangefinders Forum
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Co przechowywania pudełek:
przecież można złożyć ...
Styropianowe kształtki też? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_63
Styropianowe kształtki też?
Chyba od telewizora :shock:,zadne moje body nie było w styropianie,ani żaden obiektyw.
Tekturowe origami przeważnie.
A u Ciebie jak były zapakowane ?
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Chyba od telewizora :shock:,zadne moje body nie było w styropianie,ani żaden obiektyw.
Tekturowe origami przeważnie.
85l jest styropian bo pamiętam doskonale.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Stare 28-105 i 75-300IS w styropian i pudełko.
50/1,4 też.
Sigmy już nie.
Pudełka mam wszystkie, bo miałem szczęście wyprowadzić się z 54 mkw zanim zacząłem powiększać stan "foto-posiadania" :)
Oczywiście nie mam do tego, co kupiłem na A. :p
Teraz juz nie wiem, czy lepiej kupować bez pudełka, czy w pudełku ze zdartymi numerami jak w linku
podanym przez becekpl ;-))
Pudełko CANON EF 16-35 /2,8 L USM , Wa-wa (4419827131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Tak na marginesie , to te pudełka po eLkach na allegro, kojarzą mi się z "biznesmenami" skupujacymi puste butelki po wódce, które zostały po weselu.
Dziwię się, że mod jeszcze nie przeniósł tej górnolotnej dyskusji o wartości pudełka w stosowne miejsce dla tego typu pogawędek. To nie miejsce na takie pierdoły.
Dlatego wlasnie sie dziwie po co to komu. Pudelko nie jest zadnym wyznacznikiem legalnosci sprzetu.