Sprzedałem Summiluxa i zamówiłem z powrotem, bo jednak ze wszystkich 50-tek najbardziej mi pasował. Czy sprawdza się w reportażu ? Ja robiłem dodatkowo, ale uwielbiam obrazki z niego.
Wersja do druku
Sprzedałem Summiluxa i zamówiłem z powrotem, bo jednak ze wszystkich 50-tek najbardziej mi pasował. Czy sprawdza się w reportażu ? Ja robiłem dodatkowo, ale uwielbiam obrazki z niego.
Dzieki - caly czas sie bije z myslami przejscia na ten system ale... troche sie boje - zobaczymy :-)
Co do tego M10 na miesiącach to byłbym ostrożny.
Na razie zobaczmy, co firma L pokaże dziś :)
To fakt - M9-P wyszedl nie po to, aby od razu wypuscic M10, jednak czas pokazuje, iz musza nastepce wyłożyć za jakis czas :cool:
Wychodziłoby na to, że dziś jakiś M będzie, ale czy M10 - raczej za wcześnie.
Wszystkie modele Leici M jakie miałem w ręce to jedne z nielicznych aparatów na których użycie od razu gęba mi się cieszy!
Geba sie cieszy i tu nie ma co do tego watlpiwosci, ale pytanie czy do slubnych mi to wystarczy... :-(
Lada moment premiery :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i jest - Leica M Monochrome - 18mPx CCD, 50/2 i X2. Ogólnie nudy :)
A dla mnie tenże bokeh i plastyka 50L w porównaniu z Noctiluxem wypada bardzo słabiutko. Lepsze rozmycia widziałem tylko na XIX-wiecznych softowych szkłach. I rzeczywiście obrazek z M9 jest kapitalny, najbliższy analogowemu.
Tyle że ślubni psują go obróbką w PS.