aligator tez to rozwarzam. ale chyba drozej wyjdzie;/
Wersja do druku
aligator tez to rozwarzam. ale chyba drozej wyjdzie;/
zamiast 2x 600Ws dual power (2758 pln) biore 2x r+600 (1778pln) czyli już zostaje mi tysiąc. Resztę moge na raty czy cokolwiek. Aku w tych dual powerach to zwykłe NiMH więc kiedyś musi się zużyć, wydajność też taka sobie, w tronixie mogę dodatkowo cokolwiek podłączyć pod 230V - laptop, jakieś bajery, dla mnie wybór jest prosty ;)
Tronix - zasilacze plenerowe. Polecam użyć Google.
No i poszukałam sobie czym to jest i z czym się je.
A quantuumy jakiś czas temu widziałam na stronie quantuum.pl, więc ci, co zainteresowani nadal Dual Powerami powinni się tam dobijać. Może znowu będą.
No i znowu są :)
Jakieś 4 sesje za mną z 3 lampami Quantuum dual power 600. Jedna lampa zwariowała. Po jej wyzwoleniu, pika ale błysku nie ma :/ błyśnie raz na 10 strzałów :/ i znowu serwis mnie czeka. Wcześniej miałem 3xt600 które okazały się mega porażką :/ fiksowały, pikały, błyskały kiedy chciały...myślałem, że z tymi będę miał trochę więcej szczęścia :/
Sporo było w tym wątku dyskusji nie do końca na temat, więc jednak zadam to pytanie. jak ma się moc Quantuumów i wszystkich innych lamp studyjnych do Speedlightów? Załóżmy, że korzystamy głównie z parasolek/softboxów. Poniżej macie efekt przepuszczenia przez białą parasolkę czterech błyskadełek (430ex i 3xYN460II, wszystkie na full) przy f14 i ISO100, ok. metra od modelki. Czy przy użyciu takiej 300-tki, czy 600-tki można liczyć na dużo więcej?
dual power to neistety nieporozumienie. bardzo mala ilosc blyskow. ja pracuje ze zwyklymi studyjnymi i tronix explorerem. bo i zapas mocy wiekszy i ilosc blyskow znacznie lepsza.
do blyskania w pelnym sloncy 600ws i tak za malo niestety, i nie sluchajcie tych co pisza inaczej. nawet jak doblysnie to 600ws to na pelnej mocy i komfort pracy jest koszmarny a czas ladowania jest wiecznoscia.
Ponizej 1100ws na pustyni
wiecej u mnie na stronie (takze sporo porad) www.lukaszpiech.pl
1) Proponuję wstawić JESZCZE większą fotę :P
2) Z tego co kojarzę, to błyskasz oktą 120, która jednak trochę mocy potrzebuje...
3) Do quantuumów można kupić zwykły aku żelowy albo ichni drugi battery pack i powinno być ok
4) Wiadomo że im mocniej tym lepiej, ale także im mocniej tym drożej...