Pewność, że akcja zostanie zamrożona w kadrze?
Wersja do druku
No to właśnie po to masz M, ustawiasz odpowiednią migawkę, a potem ISO w taki sposób żeby zdjęcia były dobrze naświetlone. Pomiar głupieje gdy np. jedna drużyna ma białe koszulki, a druga czarne, wiec wyjdzie jedna wielka masakra, a po złożeniu tego w jakiś reportaż każde zdjęcie będzie inaczej naświetlone.
No nie wiem czy jestes jego adwokatem czy jak ale pytanie bylo do niego, a Ty zabierasz glos i sie czepiasz bez przyczyny...a czemu by nie mial uzywac TV zakazane czy co? Czy uzywanie trybu M robi z czlowieka profesionaliste...nierozumiem. Wielu uzywa TV...i robia swetna robote.
Chyba nie zrozumiales tego co napisalem, a chyba wyrazilem sie jasno....meter ciagle mierzy, i wydzisz to na skali, a pomiar jest uzalezniony od tego czy mierzy matrycowo czy tylko spot....chyba to nie ulega watpliwosci...to by bylo na tyle, bo widze ze dyskusja zmierza do nikad.
używanie trybu Tv w sporcie to najcześciej przyzwyczajenia z analoga, ja tego trybu nigdy nie uzywam, jest najmniej wydajny, nie chce zeby mi body dobieralo wiekszych przyslon
w bardzo dobrych warunkach w dzień uzywam Av, pomiar swiatla mam centralnie wazony i najczesciej korekcja na +2/3 EV
oczywiscie idealne do sportu jest AutoISO i tego nie ukrywam ze brakuje, w trybie M swietnie by sie sprawdzalo
Swietne zdjecia.
A przeszedlem od razu do deseru. ^_^'
runde wiosenną piłkarskiej Ekstraklasy czas zacząć
06.03.2010 Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok
1. ISO 640, f/2.8, 1/1000, 300mm
2. ISO 640, f/2.8, 1/1000, 186mm
3. ISO 400, f/2.8, 1/2000, 300mm
4. ISO 400, f/2.8, 1/1600, 247mm
5. ISO 400, f/2.8, 1/1600, 221mm
6. ISO 500, f/2.8, 1/1000, 186mm
zdjęcia z piłki niby fajne, ale ja mam wrazenie że na hali lepiej sobie radzisz
4 się nie ładuję...
5 najfajniejsza z tego zestawu, ale wszystkie wyśmienite.