Ale ten jest zdaje się z gripem w tej cenie.
Koniec OT ;-)
Wersja do druku
wykorzystując powyższą wymianę zdań mogę tylko z zadowoleniem powiedzieć, że ludzie profesjonalnie zajmujący się fotografią przyrodniczą, jak widać, bardzo żywo interesują się tą nową puszką. Znaczy się, ma w sobie coś ;)
A ja sobie teraz przypominam te wypowiedzi wlsascicieli 30D i lepszych puszek: po co komu 400D jak dorzucili tylko 2mpix i szczotke, a teraz wszyscy chca kupic 40D....na tym forum to sa chyba tylko onanisci sprzetowi:mrgreen:
przelicznik 1.3 byłby dziwny w serii xxd, wszystkie nowe ef-s'y nadawałyby się tylko do 400d ;)
info z postu #1 się sprawdziło jak na razie, mam nadzieję wtenczas zobaczyć nowe FF na początku przyszłego roku :)
pojawi się wtedy pierwsza jako taka konkurencja dla 5d - może i wewnętrzna, ale zawsze :)
Czy ktoś jeszcze jest na konferencji?
a widzę, że i korekcja ekspozycji jest rozszerzona do +/-3EV
Ja o nowym 40D powiem tak -
Zastanawiałem się nad przyszłościowym wejściem w 5D ale jeśli autofocus będzie tak dobry jak opisują i wizjer nie dla masochisty fotografującego na czuja, to pewnie skończy się na 40D za jakiś kawałek czasu. Dla fotografującego jak na razie 350 to sprzęt z innej planety, sądząc po danych (i chodzi mi głównie o polepszenie obsługi, AF i wizjera).