244, mnie się podoba.Choć ta gałązka w tle rozprasza. Ale jak sam wiesz, sam uczę się fotografować ptaki, więc to tylko ocena początkującego :)
Wersja do druku
244, mnie się podoba.Choć ta gałązka w tle rozprasza. Ale jak sam wiesz, sam uczę się fotografować ptaki, więc to tylko ocena początkującego :)
To z mojego niby cropa czyli 400mm + Kenko 1.5. W słoneczne dni potrafi dać całkiem przyjemny obrazek. Ostatnio próbuję łapać tym sprzętem ptaki w locie. Trochę ciężko namierzyć, w sensie AF długo szuka, ale jak już złapie to nie puści.
Przy pełnym zachmurzeniu...
245
I w słoneczny dzień. Oba zdjęcia to mniej więcej 100% crop.
246
--- Kolejny post ---
Niżej tych gałązek było więcej, stąd pomysł na portret do pasa:) Skoro Ci się podoba tzn że pomysł nie był taki najgorszy...
Tu akurat gdyby nie konwerter było by zdecydowanie lepiej, a już na pewno gawron byłby cały :) Po prostu był za blisko, to prawie cały kadr.
247
Ładne czyżyki i nawet śnieg miałeś.
To czarne ptaszysko - bleeee...nie lubię ich focić ani oglądać :) u siebie.
Mogę Twoje podpatrzyć.
Lubie czasem w przerwie w pracy oglądać jak gawrony radzą sobie z orzechami :) super widowisko :)
Czasami konwerter nie pomaga;)
Też jakoś za nimi specjalnie nie przepadam ale pojechałem nad wodę z mocnym postanowieniem zrobienia kilku zdjęć ptakom w locie. No i ten był pierwszy który mi wlazł/wleciał pod obiektyw. Wiem, zdjęcie idealne nie jest, ale jakoś tak mi się, nie wiedzieć czemu, podoba:)
Czasami nie. A czasem tak. Chyba tak :)
Z ostatnich - największy + za ujęcie daję dla 247 (pomimo ciachniętego pióra). Natomiast takie "portrety" czy bardziej "popiersia" jak 244 mi się nie podobają.
Prawdę mówiąc mnie też nie specjalnie. Z tego prawie 150% cropa najbardziej podoba mi się dziób:)
--- Kolejny post ---
:)
248
Tyle razy już obiecywałem sobie... nigdy więcej żadnej mewy, kaczki, łabędzia...:)
249
250
251
252
253
Nie wiem, nie mierzyłem:) Poniżej pełny kadr, 400mm bez konwertera.
254