Na którym zdjęciu to u mnie znajdziesz?Cytat:
Zamieszczone przez fotofanklub.pl (bo reklama dźwignią handlu przecież)
Wersja do druku
Na którym zdjęciu to u mnie znajdziesz?Cytat:
Zamieszczone przez fotofanklub.pl (bo reklama dźwignią handlu przecież)
Poczytaj komentarze z wątku a to sobie odpuść. Znajdziesz ( może) tam odpowiedź na jakie zdjęcia jest większe zapotrzebowanie na rynku i jakie są opinie ogólnie a nie na konkretnych przykładach.
Wstaw grafikę zamiast zdjeć, wtedy nie będziesz fotoziutkiem..
Plener pozytywny, jednak trochę kiczowaty, w sensie budowania fabuły, ujęcie za ujęcie itd ale myslę że z każdym następnym tego typu plenerem będzie coraz lepiej.
I jak przedmówcy, za dużo szerokich!
Ale mnie tutaj nie interesuje opinia ogólna, zapotrzebowanie rynku i inne pierdoły. Nie jestem na FFŚ, albo na warsztatach ślubnych. Jestem w wątku z moimi zdjęciami. Parze się podoba, mi się podoba, więc ten temat mamy już za sobą. Interesuje mnie teraz tylko i wyłącznie wasze zdanie na temat tych zdjęć. Nie przez pryzmat rynku, nie przez pryzmat ślubu. Pomyślcie, że to nie plener ślubny, tylko luźna sesja z modelem i modelką. Nie wiem jak mam nakłonić, do normalnego rozważania nad tymi fotami...
Na ostatnie 30 wrzuconych zdjęć naliczyłem 4 foty Samyangiem. Z czego moim zdaniem wszystkie cztery użycia uzasadnione i zadbane o nieporozciągane osoby (no oprócz pana z 308 :P) Reszta to 35L, 85 1.8 i 70-200 2.8L i 400 2.8L - za szeroko?
Micles ale to strasznie dużo pisania. W realu może taka ilość zdjęć jest OK ale na Forum to trochę za wiele. Na pewno pogmatwany jest kierunek inaczej zakłócona komunikacja pomiędzy zdjęciami idącymi po kolei.
Dla mnie zdjęcia to nie film, w którym ujęcia muszą do siebie pasować wzorowo, bo inaczej będzie zgryz. Owszem, kolejność jakośtam wpływa na odbiór całego seta, ale nie tak bardzo jak w filmie. Zazwyczaj jednak zostawiam układ chronologiczny, chyba że coś ewidentnie nie pasuje.
Jak by pasowało to bym nie pisał. Nie musi być chronologicznie bo to nie film. Zerknij na zdjęcia 301 i 302 i połóż obok siebie. Wydaje mi się, że panna młoda powinna skakać w odwrotną stronę zachowując taką kolejność oglądania lub pan młody powinien patrzeć w przeciwległą szybę.
Nie chciałem odbijać lustrzanie. Przyznaję, błąd.
W 307 razi mnie to, że młodzi odchylają się w lewo a tory skręcają w drugą stronę, jakoś psuje to całe założenie tego zdjęcia.
Powiedzmy, że nie odchylają się, tylko poddają się bezwładności i dlatego lecą na zewnętrzną :P
Basia i Stefan
(Plener part 3/3)
319.
320.
321.
322.
323.
324.
325.
326.
327.
328.