Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Jotes25 masz racje. Kicha z premierami w tym roku...a z tym c100-400 zgadza sie, ze II wersja ma kosztowac cos kolo 10k. Ogolnie napalilem sie na to szklo i zakres ogniskowej mi bardzo pasuje. Tylko "martwia" mnie troche historie z zasysajaca kurz pompka. W wer II mialo podobno tego nie byc, tylko normalny pierscien zoomujacy. Pojawienia sie II wersji moze spowodowaloby obnizenie ceny pierwszej wersji.
Raczej watpliwe by 100-400 mk1 spadl cenowo skoro nowa wersja ma byc prawie dwa razy drozsza...
Zwłaszcza, jeśli okaże się, że stara wersja nie będzie wtedy już produkowana (co jest całkiem prawdopodobne)...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kamillos
no kurcze.... ma niby być :) napisałem do Canona, zobaczy czy odpiszą :P
I sądzisz, że o czymś co jest tajemnicą handlową producenta napiszą Ci w przypływie dobrego samopoczucia :lol:.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Zwłaszcza, jeśli okaże się, że stara wersja nie będzie wtedy już produkowana (co jest całkiem prawdopodobne)...
Co jest pewne 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
I sądzisz, że o czymś co jest tajemnicą handlową producenta napiszą Ci w przypływie dobrego samopoczucia .
Kolekcjoner... Jestem człowiekiem, który wierzy w drugiego człowieka i jestem trochę naiwny :P Spróbować zawsze można :)
Ale w tamtym roku jak do drugiego body z gripem potrzebowałem hand strap e1 to (za przeproszeniem) dziady mi potwierdzili, że już nie jest on produkowany ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kamillos
Kolekcjoner... Jestem człowiekiem, który wierzy w drugiego człowieka i jestem trochę naiwny :P Spróbować zawsze można :)
Bez jaj, to z wiarą w człowieka nie ma nic wspólnego 8-). Firma ma przynosić dochody akcjonariuszom, to nie jest czyjś prywatny folwark, a ujawnianie informacji które te dochody mogą obniżyć jest po prostu działaniem na ich szkodę.
Wiem wiem Kolekcjoner, zartowalem ;) ale fajnie by bylo, jakby Canon dotrzymywal swoich slow, a nie robil z nich plotki. Pamietam, ze przed Soczi mala byc premiera szkla, niestety, to byl kolejny termin, ktory nie zostal dotrzymany...
Ale ktoś z Canona obiecywał że to szkło wejdzie przed Soczi, kiedy?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ale ktoś z Canona obiecywał że to szkło wejdzie przed Soczi, kiedy?
Canon EF 100-400 mm f/4-5,6L IS II USM na Olimpiadzie | Polfoto
Ale ogólnie czytałem o tym w styczniu na jakieś stronie .com. Nie pamiętam dokładnie której.
Może nie obiecanki, ale prognoza... a obiecanki macanki, a głupiemu staje ;)
Pisałeś wyżej jak to Cię strasznie Canon zawiódł, że coś obiecali i nie dotrzymali, no to pytam co i kiedy, a Ty wklejasz jakieś ploty. W internecie można przeczytać różne głupoty ale to z oficjalnym stanowiskiem firmy nie ma nic wspólnego.