Jej, o takich stawkach to raczej mogę pomarzyć ;) znajomy proponował 75 zł za wieczór, to mu odmówili, 'bo się nie opłaca' ;/
Wersja do druku
Jej, o takich stawkach to raczej mogę pomarzyć ;) znajomy proponował 75 zł za wieczór, to mu odmówili, 'bo się nie opłaca' ;/
Bo w klubach to co najwyżej za drinka lub darmową wejściówkę na jakiś event się robi...:)
Tzn. menadżerowie klubów maja takie stawki ...;)
Ja bym raczej spróbował dogadać się na zasadzie, że zdjęcia w zamian za udostępnienie klubu do zdjęć z modelką.. ;) Kokosów i tak nie zarobisz a zawsze możesz porobić coś z dziewczyną w fajnym miejsc:]
Gdyby nie inne obowiązki, to dlaczego nie ;P
W każdym bądź razie i tak robię zdjęcia dla lokalnego dziennika, z czystej przyjemności póki co :) przy okazji chociażby za te kilkadziesiąt zł chciałbym odbić sobie kupno sprzętu - korzysta się i tak, a jednak było, nie było - coś wpadnie...
Akurat nadażyła się okazja, żeby się trochę podszkolić robić zdjęcia, fotoreportaże - dlaczego więc nie korzystać? ;)
A bez zlecenia z lokalnego dziennika nie potrafisz "trochę podszkolić robić zdjęcia, fotoreportaże" ?
To nie Ty korzystasz, tylko ów dziennik znalazł jelenia :)
Krótko mówiąc, masz sprzęt, robisz za darmo i zastanawiasz się czy jeszcze nie popracować kilka godzina za "kilkadziesiąt złotych".
Hydraulik może posiadać kilka kluczy i pracuje za większą stawkę :)
A wiesz dlaczego w ogóle jest rozmowa o kilkudziesięciu złotych tudzież niesamowitym wynagrodzeniu typu wejściówka czy nawet aż podpis pod fotografią? Bo znajdują się tacy jak Ty :)
Swoją drogą to ciekawe, że kiedy płacą to również potrafią podpisać zdjęcie...
Mając 16 lat i 350D z kitem oraz brak wiedzy, tylko chęci, okazją było robić zdjęcia pod okiem osoby bardziej doświadczonej. Zapewne teraz nikt się do tego nie przyzna, ale wielu pewnie zaczynało podobnie. Teraz każda nowa osoba, to konkurencja, która tylko zbija ceny... ;/
W każdym bądź razie miło, że docenia się starania młodych.
darmowe zdjęcia to tylko gwóźdź do trumny fotografii prasowe, ale sam problem zaczął się trochę wcześniej
Tu nikt nie mówi, by nie robić zdjęć pod okiem osoby bardziej doświadczonej, ale by nie oddawać ich za darmo. To zwyczajne psucie rynku.
Twoje zdjęcia stają się lepsze przez to, że są drukowane w gazecie? Starać się można również robiąc "tylko" dla siebie.