Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Tu pojechał chyba po bandzie - przed chwilą wyświetliłem to na 27 " i nie da się tego oglądać Drogi Robercie, zagłaskać można i kota na śmierć
He...he...nigdy nie miałem kota, a zawsze psy, ale też lubią jak je głaskać.
Na takim dużym monotorze, to musisz pooglądać fotkę z tego linku, a nie "maliznę" z forum :)
https://500px.com/photo/211942379/li...er_id=15405327
Fotka na 3000 pikseli na dłuższym boku, więc powinno być nieco lepiej.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Robert zapomniał wyłączyć efekt strumienia leśnego. Hehe...
Dobre, zapisałem - zawsze mam strumień włączony domyślnie :) :)
Ale i tak lubię, jak tu zaglądacie, nawet jak mam dostać po dupie za cokolwiek :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Na takim dużym monotorze, to musisz pooglądać fotkę z tego linku, a nie "maliznę" z forum
Niby powinno być lepiej a nie jest:)
po prostu rozjechane :)a tak na poważnie - za dużo odszumiasz, wyostrzasz,i te zdjęcia /przyrodnicze/ maja dziwna plastykę. Wolę Twoje widoczki ale bez podrasowania ;) no i woda żeby była wodą ;)
A tak w ogóle to pozdrawiam :)
500)Pałac w Mierzęcinie, fasada południowa
--- Kolejny post ---
Dropbox po raz kolejny kombinuje jak utrudnić umieszczanie zdjęć...ręce opadają.
--- Kolejny post ---
501) Pałac w Mierzęcinie, fasada południowa
--- Kolejny post ---
502) Obok pałacu stare i starsze zabytki motoryzacji
--- Kolejny post ---
503) Nawet mocno stare zabytki ! Rolls-Royce Phantom II
--- Kolejny post ---
504) Fordzidło model "T"
505) Zdecydowanie nowszy kawał hamerykanskiej blachy - Dodge Challenger 340 Six Pack
Fajne te Twoje samochodziki :)
505, to ja nie wiem który model lepszy;)
501 lepsze od 502. Nie lubię tego typu kadrów - dla mnie są takie bezpłciowe.Jak by nie patrzeć na to zdjęcie - budynek wali się w każdą stronę.No i ta perspektywa....Nawet żaba patrząc na ten zamek z jej perspektywy, pewnie by dostała świra po kilku sekundach -nie wiedziała by w którą stronę uciekać gdy wali się to gmaszysko ;)
Mam wrażenie, że te samochody już oglądałem w innych miejscach: w Książu i Nałęczowie, zwłaszcza zielonego mercedesa i szarego rolsrojsa.
Samochody powinny być kolorowe, a dodge już na pewno.
Kurde, też tak ciasno skadrowane, jakby to samoloty były.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Jak by nie patrzeć na to zdjęcie - budynek wali się w każdą stronę.No i ta perspektywa....
No właśnie Robercie, nie szczyp się, tylko kup jakiegoś tilta-szifta, albo Linhofa Fachkamerę aus Monachium.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Fajne te Twoje samochodziki
Miło, że tu zaglądasz.
Co do żabiej perspektywy i walących się budynków, takie było zamierzenie, stałem na dole popatrzyłem do góry i widziałem smugę kondensacyjną nad pałacem i tak zostało. Zbieg perspektywy jest w jednym kierunku, to tylko tam się zawali :)
Na drugiej fotce fasady - zrobiłem ramkę z gałęzi i tylko trochę prostowałem narożniki, bo całkiem pionowe wyglądały nienaturalnie.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Kurde, też tak ciasno skadrowane, jakby to samoloty były.
Bo dookoła pełno dzieciaków ze smartfonami.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Samochody powinny być kolorowe, a dodge już na pewno.
Dodge ma źle dobrany lakier i taki zgniłozielony, aż beeee... :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
No właśnie Robercie, nie szczyp się, tylko kup jakiegoś tilta-szifta, albo Linhofa Fachkamerę aus Monachium.
Chyba jak obrobię jakiś bank :), albo dwa. Ale dziękują za rady !
506) W kolorze, może na innym tle lepiej byłoby...trudno powiedzieć.
Dla mnie lakier efektowy nie pasuje do auta z lat 70-tych, zwłaszcza ten zielony.
[RobertON] przyroda, pejzaże i inne
W BW faktycznie wyglada lepiej. Fajne zestawienie zabawek dla roznych grup wiekowych ;)
Sent from my phone using Tapatalk
E tam, te rady to były dla jaj. Ale potem spojrzałem na ofertę tiltszift Canona i te nie-eLki są w zasięgu osób zainteresowanych fotografią architektury.
Za Linhofa to pewnie nieduże mieszkanie można kupić.