Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Dla mnie następcą 5D MkII jest 6D.
A następcą 60D jest 650D? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
A następcą 60D jest 650D? ;)
Właściwe pytanie to: A następcą 50D jest 60D?
To jest analogiczna sytuacja przecież. 7D - pozycjonowane trochę wyżej niż linia xxD (ale to wciąż crop), a 60D dostaje trochę obniżoną jakość wykonania. 70D kontynuuje ten pomysł.
Cytat:
Zamieszczone przez
scooter
A 5dmk3 widział?
Jak wyżej - 5D Mk III wskakuje pół półki wyżej (pewnie zamiast 1D z cropem x1,3), ale rzeczywistym następcą 5D MkII jest właśnie 6D.
Naprawdę trudno tego nie zauważyć.
Raczej 6d to jakby pol polki nizej i nowa linia entry level ff
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
scooter
Raczej 6d to jakby pol polki nizej i nowa linia entry level ff
no ale organoleptycznie to 6D ma sie do 5D mkII mniej wiecej tak, jak 20D mial sie do 10D - mniejsze i wiecej plastiku tam, gdzie wczesniej byla ceglowka. de facto dosc podobne odczucie jest przy zmianie 5D mkI na 5D mkII...
na canonrumors sugerują że 7 będzie miał nową matrycę, czyżby rewolucja po latach zastoju w cropie? może skończy się na zapowiedziach? i będzie jak zwykle.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
na canonrumors sugerują że 7 będzie miał nową matrycę, czyżby rewolucja po latach zastoju w cropie? może skończy się na zapowiedziach? i będzie jak zwykle.
Na bank cos pokażą, ale czy bedzie to rewolucja. Raczej ewolucja.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Na bank cos pokażą, ale czy bedzie to rewolucja. Raczej ewolucja.
ewolucja to była przez ostatnie kilka lat, z pięć lat albo więcej jeśli dobrze policzyć może czas już coś zrobić konkretnego, mnie osobiście to nie rusza kupiłem już nowy korpus w tym roku i zwykle przepuszczam dwie kolejne nic nie wnoszące ewolucje zanim zacznę myśleć o zakupach, tak z niezdrowej ciekawości się zastanawiam.
Mam nadzieje ze cos nowego zrobia, ale canon przezwyczail do czegos innego. Popatrz po 5d mk2 jest mark 3. Roznic duzo nie ma poza tym co powinno byc od zawsze w tej klasie sprzetu (sprawny af). Ludzie poszli i kupili to dzielo sztuki (bo teraz jest to sprzet prawie idealny). Nikon dzialajacy system rozpoznajacy i namierzajacy cel ma od daaawna i to w duzo tanszych puszkach.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Mam nadzieje ze cos nowego zrobia, ale canon przezwyczail do czegos innego. Popatrz po 5d mk2 jest mark 3. Roznic duzo nie ma poza tym co powinno byc od zawsze w tej klasie sprzetu (sprawny af). Ludzie poszli i kupili to dzielo sztuki (bo teraz jest to sprzet prawie idealny). Nikon dzialajacy system rozpoznajacy i namierzajacy cel ma od daaawna i to w duzo tanszych puszkach.
to oczywista oczywistość, ale na rumors piszą o matrycy
"new sensor technology, multi layer"
cokolwiek to znaczy, może jakaś jakiś mały ewolucyjny kroczek w kierunku konkurencji, bo ta odjechała daaaaaleko jeśli chodzi o matrycę.