Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.
Cytat:
Zamieszczone przez Zephyr;[URL="tel:1448536"
1448536[/URL]]A da się robić tradycyjnym aparatem zdjęcia i filmy pod wodą? No nie da się a smartfonem można bez problemu. Raz, że wiele wytrzymuje niezbyt głębokie zanurzenie a dwa, są odpowiednie wodoszczelne etui. Sam takiego używałem, gdy na jeden z wyjazdów zapomniałem (a właściwie pomyliłem) zabrać obudowy wodoszczelnej do kamerki sportowej. Ile osób jeździ na safari a ile robi zdjęcia podwodne (chociażby podczas snoorkelingu)? No właśnie. Smartfonem z dobrym tele od biedy ustrzelisz w przyzwoitej jakości odległe zwierzę a aparatu nie dostosujesz do zdjęć podwodnych. Musisz kupić drugi, dedykowany.
Co ja piszę o zdjęciach podwodnych! Zwykła zabawa w aquaparku to już mission impossible dla aparatu.
Poważną podwodną fotografię robi się tylko aparatami.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Dlatego, że piszesz o wykonywaniu nocnych zdjęć z gwiazdami, gwiazdozbiorami i galaktykami a nie potrafisz samemu wykorzystać tych możliwości aparatu, które rzekomo posiada. Wybacz, ale ja też mogę tu pisać że mam w domu słonia w karafce , w szafie żyrafę i małpy na ścianie. Ani razu nie pokazałeś SWOJEGO zdjęcia dzięki któremu byłby skłonny zastanowić się nad realną wartością tego, co piszesz.
BTW - jeśli możliwości smartfona S23U oraz profesjonalnego aparatu Sony A7R3 Cię przerastają i piszesz, że "to nie Twoja bajka" bo takich zdjęć nie robisz - to ja się pytam do czego facetowi zamierzającemu przerzucić worek piasku niezbędna jest kilkutonowa wywrotka? Dlaczego gość po kupnie wywrotki zachwala wszystkim jej ogromne możliwości, ale.... nie potrafiąc nią jeździć zanudza swoich sąsiadów opowieściami o jej wielkich możliwościach?
Dlaczego ?
To moja ostania tutaj wypowiedź "pozawątkowa"
Dlaczego uważasz że możesz oceniać innych, masz lepsze wykształcenie, tytuły naukowe, Twoje prace wiszą w prestiżoych galeriach, jesteś uznanym autorytetem fotograficznym ?
I dlaczego fejkujesz ?
Jest mi Cię żal, cieszę się że nie jestem "w Twojej skórze"
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Jest mi Cię żal, cieszę się że nie jestem "w Twojej skórze"
jp
To dosyć oryginalne podejście do tematu w sytuacji, gdy się do pięt nie dorasta temu, w którego skórze się nie jest :mrgreen:
Nisko upadło to forum. Może ten wątek wydaje się komuś zabawny ale jest znakiem czasu i upadku dobrego wychowania. Lizusostwo, hejt, bitwa o złote kalesony, gimnazjalna żenada. Kto głośniej krzyczy ten ma rację, Poważni ludzie a myślą tylko jak kogoś sponiewierać.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
rostek andrzej
Nisko upadło to forum. Może ten wątek wydaje się komuś zabawny ale jest znakiem czasu i upadku dobrego wychowania. Lizusostwo, hejt, bitwa o złote kalesony, gimnazjalna żenada. Kto głośniej krzyczy ten ma rację, Poważni ludzie a myślą tylko jak kogoś sponiewierać.
Man kann singen,
Man kann tanzen,
aber nicht mit die Zasrańcen!
Zastanawiałem się gdzie to wstawić, ale ideologicznie bardziej tutaj pasuje.
https://www.optyczne.pl/18891-news-Paragraphica.html
"Urządzenie bazuje na komputerze Raspberry Pi, który w oparciu o lokalizację użytkownika, porę dnia oraz dane pogodowe generuje zapytanie tekstowe, które następnie zamieniane jest na obraz przez silnik sztucznej inteligencji Stable Diffusion."
Fotograficznie smartfony są do niczego bo nie da się do nich wsadzić rolki filmu (czyt. czasami większą przyjemność sprawia nie sam efekt a process).
Cytat:
Zamieszczone przez
djtermoz
Fotograficznie smartfony są do niczego bo nie da się do nich wsadzić rolki filmu (czyt. czasami większą przyjemność sprawia nie sam efekt a process).
No i ten nastrój i zapach w ciemni
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
No i ten nastrój i zapach w ciemni
jp
No i komu to przeszkadzało? Serio pytam, bo teraz to bez "cyfry" to fotograf nie jest fotografem bo teraz trzeba umieć w "cyfrę". Kto nie ogarnia to za chwilę zniknie z rynku.
teraz został dźwięk przepinanych szkieł... lub wpisywanie pin na ekranie telefonu ;)