Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Zgadzam się, że elektroniczna migawka doskonale pasowałaby do hipotetycznego 7d II. Sam chętnie bym ją widział pod postacią zdjęć seryjnych RAW 60 klatek/sekundę. (...)
Obawiam się o AF i bufor w takich warunkach. No chyba że po N klatek w czasie jednego podniesienia lustra. Na AF na matrycy raczej bym nie liczył ..
Cytat:
Zamieszczone przez
wain
Obawiam się o AF i bufor w takich warunkach. No chyba że po N klatek w czasie jednego podniesienia lustra. Na AF na matrycy raczej bym nie liczył ..
Jestem realistą. Nie wymagam AF przy serii 60 klatek/sekundę, a bufor wystarczy, powiedzmy, na sekundę. I nie muszą to być RAWy o pełnej rozdzielczości. Dużo nie wymagam, takie rozwiązanie było już dostępne szmat czasu temu (będzie ze trzy lata) w Nikonie V1...
Google Translate
Na razie nie miałem czasu dokładniej tego przejrzeć, ale wydaje się ciekawe.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Google Translate
Na razie nie miałem czasu dokładniej tego przejrzeć, ale wydaje się ciekawe.
Niestety nie za wiele z tego zrozumiałem. Prośba zamieszczenie info jak ktoś by rozkminił o co chodzi.
Jedyne co zrozumiałem że to jakiś patent że AF działa nawet jak lustro nie jest ustabilizowane.
Gdy lustro będzie w górze (będzie wykonywane zdjęcie) dual pixel zmierzy również AF.
Zmniejszy to opóźnienia pomiaru po między klatkami.
Czy to tak działa, nie mam pewności w 100%. Takie coś mi przyszło do głowy po premierze 70D ;)
Nie, tutaj raczej chodzi o wspomaganie śledzenia obiektu przez zwykły AF podczas zdjęć seryjnych za pomocą dual-pixel AF na matrycy w momentach gdy lustro jest uniesione.
P.S. chodzilo mi o post Waina, Fotopstryczek ma rację.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
tutaj raczej chodzi o wspomaganie śledzenia obiektu przez zwykły AF podczas zdjęć seryjnych za pomocą dual-pixel AF na matrycy w momentach gdy lustro jest uniesione
Ileż to się człowiek nauczy na hobbystycznym forum :shock: .
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Nie, tutaj raczej chodzi o wspomaganie śledzenia obiektu przez zwykły AF podczas zdjęć seryjnych za pomocą dual-pixel AF na matrycy w momentach gdy lustro jest uniesione.
P.S. chodzilo mi o post Waina, Fotopstryczek ma rację.
W takim razie jakiejś rewolucji dużej nie widze. W gorszych warunkach to raczej dzialac nie bedzie. Raczej taki patent dla patentu.
Słowo klucz "raczej". ;)
Póki co to "raczej" nie wiemy nic, a w każdym razie zbyt mało żeby wyrokować.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Słowo klucz "raczej". ;)
Póki co to "raczej" nie wiemy nic, a w każdym razie zbyt mało żeby wyrokować.
Ale to chyba taki wątek o tym "raczej"... ?