Kumpel ma 400 AW i mówi, że może być ciężko upchać tam to wszystko z netbookiem. Bez netbooka powinno dać radę.
Wersja do druku
Kumpel ma 400 AW i mówi, że może być ciężko upchać tam to wszystko z netbookiem. Bez netbooka powinno dać radę.
netbook to pikuś (nie musi być) ale ona nie chce wielkiej kobyły.
Jeszcze jedno pytanie: różnica miedzy starszą wersją 200AW i nową D 200AW??
otóż 200AW moge mieć za 150zł a D200AW za 240zł..
to chyba zupelnie inne torby sa
http://www.lowepro.com.pl/Products/S...ed_200_AW.aspx
http://www.lowepro.com.pl/Products/S...er_200_AW.aspx
chociaz patrzac na cene tego 200AW to chyba nie o to Ci chodzi
Stara była zdaje się bardziej miękka/plastyczna, nowa to już ,,kuferek''. Osobiście celowałbym w starszą. Ale słabo znam się na lowe.
Ja ostatnio sprawilem sobie Lowepro Rolling CompuTrekker AW Backpack for DSLR and Laptop i bardzo sobie chwale. Najwieksza wada to cena.
ja właśnie kupiłem Crumplera Sevenfifty Daily XXL.
Ogólnie to chciałem pierwotnie XL - ale crumpler skończył już produkcję tej serii i nie mogłem dostać tej XL-ki w cenie jakiej zakładałem i w jakiej były XXL.
Ogólnie to jest ogromny kloc :-P Wypełniona sprzętem ze stopki jest ciężka i to nie mało :-P
Wykonanie: mówiąc porządnie to chyba za mało. Pas jest tak gruby, że nie da się go zgiąć :-P Materiał i szwy też wyglądają solidnie. Tutaj duży "+"
Pojemność: Crumpler twierdzi, że w komorze foto zmieszczą się 2puchy, 8szkieł i lampa. Hmm chyba 2body bez gripów i szkła nie większe od kitów czy standard zoomów :-P
(40D mam z gripem) i moja stopka czyli body + wszystkie 5szkieł + pożyczony 17-40 i lampa wchodzą i generalnie miejsce by się jeszcze znalazło na 1 szkło, ale na pewno nie na drugie body, tym bardziej z gripem(no chyba, że coś robię źle-nie wiem nie ma doświadczenia z torbami :-P) No i jeszcze takie zastrzeżenie, że te 17-40 + ew. jeszcze jedno szkło zakrywają 2szkła co są pod nimi no i lampa też zakrywa rybę i 50-tkę, a 70-200 zajmuje 1/4torby :-P(jak by zdjąć mocowanie statywowe to w to miejsce weszłaby lampa. Ogólnie będę miał zagwozdkę jak w końcu kupię upragnione 5DmkII chociaż już mam pewien pomysł.
Ogólnie to pewnie jak by pokombinować to weszłoby te 8szkieł, 2puchy i lampa ale na pewno nie byłoby do wszystkiego bezpośredniego dostępu(ja już teraz nie mam ;) )
Jednakże torba fajna, mieści i tak dużo sprzętu foto + laptop 15,4" z zasilaczem i sporo pierdółek(kable, karty, baterie, telefon, portfel, odtwarzacz MP3, kalendarz i jeszcze miejsca jest :-P) Tylko trzeba się liczyć, że z torbą z tylu wygląda się jak żółw:-D
P.S. jak ktoś by znalazł albo zna jakieś strony gdzie mogą być zdjęcia z rozmieszczeniem pakunku foto to będę wdzięczny ;)
A ja z żalem oświadczam, że przestałem się mieścić w Domke F3X. Mając w zamyśle zamianę swojego 70-200/2,8 na mniejszy znacznie 135L sądziłem, że torba zostanie u mnie (włazi w nią spokojnie każda z jedynek z dopiętym szkłem) i 70-200 obok, ale wyjmuje się to z wyraźnym oporem. Gdy big zoom ustępuje miejsca takiej np. 85mm to jest miodzio. Sprzedaż 70-200 się nie finalizuje jakoś więc torbę cza zmienić. Pochopnie sprzedałem F6 i teraz mam moralną czkawkę;) Myślę więc o lowepro SR 400 AW. Nie jest ogromna, a trochę wsadzę.
himi, co chwilę mieszasz ze szkłami, aparatami i torbami ;-)
Dopasowujesz szkła do torby? :)))
a co powieci o takim plecaku: http://www.allegro.pl/item702216355_...jektowany.html